Dažų spalvų pasirinkimas – ypatingai svarbi interjero kūrimo proceso dalis

Namai ir aplinka

Tenka pripažinti, kad dažų spalvų pasirinkimas yra ypatingai svarbi ir nelengva užduotis. Negalima paneigti fakto, jog mūsų būsto sienų spalvos tiesiogiai veikia mūsų nuotaiką, bendrą būste vyraujančią atmosferą ir patį interjerą. Tiesą sakant, labai dažnai dažų spalvos būna vienos iš tų svarbių detalių, į kurias atsižvelgdami mes bandome pritaikyti ir kitus interjero elementus. Todėl, kai yra tiek daug skirtingų spalvų iš kurių galime rinktis, labai svarbu žinoti, kaip lengviau pasirinkti.

Pirmiausia pasirūpinkite tekstile

Nors galbūt iki šiol buvote girdėję priešingų patarimų, vis dėlto visame šiame procese toks sprendimas gali būti labai naudingas. Jei jūs pirmiausia pasirinksite jums patinkančius tekstilinius gaminius, tai jums gali suteikti didesnį įkvėpimą ir pasufleruoti ne vieną idėją, kurią galėtumėte įgyvendinti.

Tai reiškia, kad prie pasirinktos tekstilės jūs galėsite derinti ir sienų dažų spalvas. Ir tai taip pat jums atvers kur kas didesnę pasirinkimo laisvę, kadangi tuomet galėsite neribodami savęs rinktis bet kuriuos jūsų skonį atitinkančius tekstilinius gaminius. Taigi, atsižvelgdami į jau turimas interjero detales jūs galėsite lengviau atrasti ir tinkamus dažų atspalvius.

Atsižvelkite į aplinkines erdves

Jūs tikrai nenorite, kad keliaudami per savo namus jūs negalėtumėte nė akimirkai atsipalaiduoti, kadangi kiekvienoje būsto erdvėje bus labai skirtingos ir tarpusavyje nederančios spalvos. Nors iš pirmo žvilgsnio jums gali atrodyti, kad kiekviena jūsų būsto erdvė turi būti savita ir visiškai skirtinga, pernelyg dideli kontrastai gali sukurti priešingą rezultatą. Todėl nevertėtų daryti tokios klaidos ir kiekvieną savo namų erdvę kurti visiškai atskirai, negalvojant apie kitas aplinkines namuose esančias erdves.

Jei norite sukurti didesnį jaukumą ir šiltesnę savo namuose vyraujančią atmosferą, negalite pamiršti ir aplinkinių erdvių. Visa tai jums padės kur kas lengviau pasirinkti ir dažų spalvas, kurios derėtų tarpusavyje.

Daug dėmesio skirkite apšvietimui

Nepaisant to, koks iki šiol bebuvo jūsų požiūris į namų vidaus apšvietimą, jis visuomet turėjo, turi ir turės didžiulę įtaką tam, kaip atrodo mūsų namų erdvės. Skirtinga šviesa spalvoms suteikia ir skirtingą atspalvį. Būtent dėl šios priežasties skirtingu paros metu mūsų kambariai atrodo skirtingai.

Todėl jei bandote pasirinkti dažų spalvas, turėtumėte jums patikusias spalvas visų pirma išbandyti skirtingo apšvietimo sąlygomis. Tam labai gerai tinka dažų testeriai, kurie padeda lengviau išbandyti skirtingas spalvas ir įvertinti, kaip jos atrodo natūralioje šviesoje ryte, dieną, vakare ir naudojant skirtingą vidaus apšvietimą.

Daugiau informacijos apie lauko ir vidaus dažų pasirinkimą galima rasti Sadolin.lt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *