Saulės elektrinės juridiniams asmenims

Namai ir aplinka

Saulės elektrinių Lietuvoje vis daugėja, įrengiamos jėgainės ne tik privačiuose namuose, bet atsiranda vis daugiau saulės parkų, kuriuose jėgaines gali įsigyti privatūs asmenys, butų gyventojai. Saulės elektrinės vis labiau prieinamos ir juridiniams asmenims.

Šiais metais Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) priemonė skirta skatinanti juridinius asmenis naudoti saulės energiją. Parama visuomeninės, gamybinės ir kituose inžineriniuose pastatuose saulės elektrinėms įrengti siekia net 10 mln. eurų, o vienam projektui gali būti skirta iki 200 000 eurų, paraišką galima pateikti iki 2020 metų gruodžio 31 dienos.

Saulės elektrinės ant stogo, žemės ar saulės parke

Finansuojamos gali būti saulės elektrinės ant stogo, ant žemės arba saulės parke. Jeigu ant strateginio pastato yra pakankamai vietos, stogo plotą galima puikiai išnaudoti saulės elektrinei. Tinka tiek plokščias, tiek status jo šlaitas. Statant jėgainę ant žemės idealu išnaudoti pasvirimo kampą ir taip turėti labiausiai efektyvią elektrinę. Puikus pavyzdys, įmonės „Biržų duona“ inovatyvi saulės elektrinė įrengta ant žemės. Iš kitų ji išsiskiria tuo, kad jos moduliai seka saulės judėjimą horizonte iš rytų į vakarus ir keičia savo padėtį, priklausomai nuo saulės pakilimo aukščio virš horizonto.

Saulės elektrinės parkuose – geras pasirinkimas įmonių atstovams, kai ant pastatų ar žemės nėra vietos. Tokios jėgainės dydis ir galia yra neriboti, todėl šis sprendimas puikiai tiks esant itin dideliam elektros poreikiui. Pirmaujanti Lietuvoje saulės energetikos įmonė „Saulės grąža“ kviečia rezervuoti jėgainę jau pastatytame Kuršėnų saulės parke, kuris pradės veikti lapkričio 30 dieną.

Juridiniai asmenys, norintys gauti paramą dar šiais metais jau turėtų paskubėti, nes iki termino pabaigos reikia paruošti saulės elektrinės projektą, gauti reikalingus leidimus, paruošti prašymo dokumentus.

Sklandūs paruošiamieji darbai su „Saulės grąža“

Norint visus paruošiamuosius darbus atlikti greičiau, galima konsultuotis su „Saulės grąža“ specialistais. Kartu galėsite įvertinti įmonės poreikius, specialistai parengs saulės elektrinės projekto galimybių studiją. „Saulės grąža“ profesionalai jau padėjo ne vienai įstaigai Lietuvoje teisingai pateikti prašymą ir gauti paramą. Ši saulės energetikos įmonė gavo puikų įvertinimą – sertifikatą 2020 STIPRIAUSI LIETUVOJE.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *