Elektroninių laiškų siuntimo rinkodara startuolio vystyme

Internetiniai projektaiIT naujienos

Elektroninių laiškų siuntimas – tai reikšminga rinkodaros dalis, kurios neišnaudoti verslo startuolio evoliucijoje būtų tiesiog nuodėmė. Pakalbėsime, kaip sukurti efektyvią naujienlaiškių rinkodarą, remiantis Dr. Donato Joniko knyga „Startuolio evoliucija“.

Dr. D. Jonikas ragina didinti prekybos apimtis primityviais būdais. „Turėkite esminį vertės pasiūlymą, kurio laikysitės visoje savo rinkodaroje. Geras vertės pasiūlymas ir stiprus pozicionavimo teiginys – esminiai prekybos ir lėšų pritraukimo veiksniai“, – rašo D. Jonikas.

Pasiūlymas, kuriam neįmanoma atsispirti

Šį patarimą galima puikiai pritaikyti elektroninių laiškų siuntimo rinkodaroje. Pats tiesiausias kelias į kliento širdį, nors gal verčiau reikėtų sakyti – piniginę, pasiūlyti tokį sandėrį, kuriam neįmanoma atsispirti. Kaip sukurti tą vertę klientui ir pačiam uždirbti, tai jau kiekvieno verslo srities atstovo išradingumo klausimas. Grožio srities verslininkai, kosmetologai gali pasiūlyti nemokamą konsultaciją ar prekę. Pavyzdžiui, lietuviškos kosmetikos „Vivi“ prekybininkai savo klientus vilioja dovanomis. Kiekvieną mėnesį lojaliems klientams dovanoja vieną prekę išbandymui, o kitą prekę pasiūlo su 40-50 procentų nuolaida. „Vivi“ prekės ženklas šio vertės pasiūlymo laikosi jau ne vienerius metus.

Elektroninių laiškų siuntimas su gera verte klientui ir stipriu pozicionavimo teiginiu bus žymiai efektyvesnis. Kurdami šį teiginį, pabrėžkite tai, kuo labiausiai išsiskiriate iš kitų, kokią naudą atnešate visuomenei. Pavyzdžiui, visi žinome „Vinted“, kurie aiškiai skelbia, kad dėvėti kokybiški drabužiai gali gyventi ilgiau.

Naudokite primityvias strategijas

Imkitės pačių paprasčiausių, kaip Dr. D. Jonikas sako, primityvių strategijų pradžioje. Savo svetainėje turėkite registracijos lentelę, kurioje rinksite savo tikslinės auditorijos el. pašto adresus. Sukurti norimo stiliaus elektroninį laišką galima su įvairiomis programomis. Viena iš jų yra vivasend.com. Pagalvokite, kokį pasiūlymą pateiksite, kuriam neįmanoma atsispirti. Taip pat vienu, dviem sakiniais parašykite savo pozicionavimo teiginį, kodėl klientas turėtų rinktis jus, o ne konkurentus.

Jeigu norite atrodyti kaip rinkos lyderis, pasitelkite žinomus vardus ir būkite savo srities ekspertu. Elektroniniame laiške įrašykite žinomo žmogaus citatą, o galbūt pavyktų paimti asmenišką interviu. Interviu medžiagą galite panaudoti spaudos pranešimui, o kelias mintis įtraukti į elektroninį laišką.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *