6 žingsniai, kaip sėkmingai perkelti savo parduotuvę į internetą

Internetiniai projektaiIT naujienosPrekybaVerslo naujienos

Nors perėjimas nuo paprastos parduotuvės prie internetinės gali atrodyti kaip didelis žingsnis, tačiau planuodami, atlikdami situacijos analizę ir nustatydami gaires, galite viską atlikti be didesnių problemų.  Štai 6 paprasti žingsniai, kaip šiandien perkelti mažmeninės prekybos parduotuvę į internetą! Ir tikriausiai nereikia sakyti, kaip tai yra svarbu šiuo pandemijos laikotarpiu (ir po jo!).

Planuokite

Kaip ir bet kurioje verslo strategijoje, turite skirti laiko planuoti savo veiksmus. Pagrindiniai klausimai, kuriuos reikia užduoti, yra tai, kokių įrankių jums reikės, kokių išteklių reikės ir kokia bus bendra investicija. Taigi galbūt šiandien dar negalite perkelti parduotuvės į internetą, tačiau jei nesiimsite pirmojo žingsnio ir nepradėsite planuoti šiandien, tai niekada ir neįvyks.

Pasirinkite platformą

Svetainių kūrimas prasideda nuo platformos pasirinkimo. Joje jūsų parduodamos prekės turėtų būti pateikiamos patraukliai ir patogiai klientams, o jums pateikiamos svarbios įžvalgas apie jūsų verslo rezultatus. Apsvarstykite, kuri el. prekybos platforma geriausiai atitiks jūsų verslą, sudarykite norimų funkcijų ir kainų sąrašą, funkcijų, kurios gali būti keičiamos ateityje, sąrašą. Jei jau turite svetainę, yra didelė tikimybė, kad jūsų interneto prieglobos paslauga turi el.prekybos papildinį, kurį galėtumėte įtraukti į esamą svetainę.

Kuriant svetainę rekomenduojama kreiptis į profesionalus. Net jei ir planuotumėte naudoti nemokamas, vvisiems prieinamas platformas, geriau konsultuokitės, kaip viską atlikti tinkamai. Nepamirškite, el.parduotuvėje žmonės turės patikėti savo pinigus – būkite tikri, jog jūsų el.parduotuvė bus saugi.

Pasirinkite  domeną

Taigi, prieš atidarydami internetinę parduotuvę, turite apsvarstyti, kokį internetinį adresą (domeną) pasirinkti, kad atkreiptumėte klientų dėmesį ir būtumėte atpažįstami internete. Galite eiti dviem keliais:

  • Galite pasirinkti patrauklų, SEO pritaikytą pavadinimą, kuris įsimins jūsų klientams;
  • Arba galite laikytis savo dabartinio prekės ženklo pavadinimo.

Nors kiekvienas požiūris turi savų pranašumų, pasirinkę SEO optimizuotą domeno vardą, turėsite galimybę, pirma, pakeisti savo parduotuvės ženklą ir, antra, sukurti internetinę parduotuvę, optimizuotą klientų srautui ir natūraliems įvertinimams.

Sudarykite biudžetą

Svarbu įsivaizduoti, ne tik kiek kainuoja internetinių parduotuvių kūrimas, kiek reikės išleisti sistemos sukūrimui, bet ir jos priežiūrai. Išlaidos dizainui, SSL sertifikatai, mokėjimo teikėjai, rinkodara ir serverio priegloba yra tik keletas išlaidų, su kuriomis galite susidurti kurdami internetinę parduotuvę. Internetinės parduotuvės kūrimas nėra puodelių lipdymas – procesas nesibaigia kai parduotuvė „išeina į eterį“.

Parduodamų produktų pasirinkimas

Svarbus elektroninės parduotuvės valdymo aspektas yra sprendimas, kokius produktus turėtumėte parduoti internete. Idealiu atveju jūsų atsargos ir paslaugos turėtų būti kruopščiai parinktos, kad pasiektumėte platesnę auditoriją. Jei turite platų produktų pasirinkimą, pasirinkite geriausiai parduodamas prekes. Jei iki tol dirbote fizinėje parduotuvėje ir galite išskirti 10 fizinės parduotuvės  populiariausių ir perkamiausių prekių – jas ir rinkitės pačioje pradžioje.

Tiekėjo pasirinkimas ir užsakymų įvykdymas

Elektroninės parduotuvės turėjimas internete reiškia, kad produktą parduoti nebėra taip paprasta, kaip įdėti į maišelį ir paduoti klientui. Labai svarbu tai, kaip vykdysite prekių perdavimo procesą. Jei jau turite parduotuvę, tuomet jau turėtumėte turėti tiekėjų, iš kurių užsisakote prekes ir su kuriais bendradarbiaujate. Vienas iš būdų yra pats supakuoti siuntinį ir pristatyti patiems per siuntų tarnybas. Kitas variantas yra bendradarbiauti su tiekėjais, kurie sandėliuos, supakuos ir pristatys internetinius užsakymus tiesiogiai jūsų klientams jūsų vardu.

Nors iš pirmo žvilgsnio, atrodo sudėtinga, tačiau turėkite omenyje internetinės parduotuvės pranašumus. Svetainių kūrimas netrunka ilgai, o rezultatai džiugina. O jei turite tiek fizinę, tiek elektroninę parduotuvę, naudojatės abiejų privalumais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *