Elektroninio surašymo 2011 rezultatai

IT naujienos

Lietuvos statistikos departamentas informuoja, jog kovo 1–16 dienomis vykusiame elektroniniame surašyme dalyvavo 1 mln. 38,7 tūkst. gyventojų, tai sudaro apie 32 procentus Lietuvos gyventojų. (Gyventojų skaičius įvertintas remiantis Gyventojų registro duomenimis. Išankstiniais duomenimis, 2011 m. kovo 1 d. Lietuvoje buvo 3235,2 tūkst. gyventojų). Internetu buvo pateikti duomenys ir apie 403,3 tūkst. būstų.

Aktyviausiai elektroniniame gyventojų ir būstų surašyme dalyvavo didžiųjų miestų gyventojai: susirašė 45 procentai Vilniaus miesto gyventojų, 43 procentai – Kauno, 38 procentai – Šiaulių, po 36 procentus – Panevėžio ir Klaipėdos miestų gyventojų.

Aktyviai elektroniniame surašyme dalyvavo ir kitų miestų ar rajonų savivaldybių gyventojai: Palangos miesto – 38 procentai, po 37 procentus – Alytaus miesto ir Kauno rajono, po 33 procentus – Druskininkų miesto ir Utenos rajono, po 32 procentus – Klaipėdos ir Mažeikių rajonų savivaldybių gyventojų.

Elektroniniu būdu susirašė 472,0 tūkst. vyrų ir 566,7 tūkst. moterų.

—–

Nuo balandžio 5 d. užpildyti surašymo lapą bus galima ir atvykus į Statistikos departamentą ar teritorinių statistikos valdybų surašymo skyrius . Surašymo klausimais gyventojai gali konsultuotis nemokamu tel. 8 800 01 418 (darbo dienomis 8–17 val.). Išimtinais atvejais, jei asmuo išvyksta ir nebus Lietuvoje balandžio 5–gegužės 9 d., o namie nėra artimųjų, kurie galėtų pateikti informaciją už jį, galima užeiti užpildyti surašymo lapo į Statistikos departamentą ar teritorinių statistikos valdybų surašymo skyrius dar neprasidėjus gyventojų apklausai.

Informuoti visuomenę apie surašymą padeda ir verslo atstovai. Tai didieji prekybos centrai – „Maxima“, „Iki“, „Rimi“, „Norfa“, mobiliųjų telekomunikacijų bendrovės – „Omnitel“ ir „Bitė“, taip pat AB „Panevėžio energija“, AB Ūkio bankas, AB Šiaulių bankas ir kiti bankai.

e-Lietuva.net

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *