Boehringer Ingelheim farmacijos kompanijai praėję metai buvo sėkmingi

Verslo naujienos

Farmacijos kompanijai „Boehringer Ingelheim“ 2010-ais finansiniais metais pavyko kompensuoti numatytą ir dar praėjusiais metais iš anksto paskelbtą apyvartos sumažėjimą bei beveik pasiekti ankstesnių metų lygį. Nepaisant to, jog dėl išimtinių teisių į svarbius produktus JAV farmacijos rinkoje praradimo ir papildomos mokesčių naštos, atsiradusios dėl sveikatos apsaugos reformų JAV ir Europoje, 2010-aisiais pardavimas sumažėjo 1,4 mlrd. eurų (4,83 mlrd. litų), verslas vystėsi teigiama linkme.

Šį teigiamą vystymąsi skatino likusių turimų receptinių vaistų pardavimo (valiutos kurso pokytis siekė +5,5 proc.) augimas, sėkmingas naujų produktų įvedimas į rinką ir žymus net 51 proc. pardavimo veterinarijos sektoriuje padidėjimas. Veiklos pajamos, palyginti su pajamomis prieš mokesčius (angl. EBIT), buvo patenkinamos ir siekė maždaug 1,9 mlrd. eurų (6,56 mlrd. litų), atitinkamai grynųjų pardavimų grąža sudarė 15,1 proc. Taigi, net ir esant sunkioms sąlygoms verslui, 2010-ieji metai kompanijai „Boehringer Ingelheim“ buvo finansiškai sėkmingi.

„Praėję finansiniai metai buvo pereinamieji metai. Dėl patentų galiojimo terminų pasibaigimo ir susijusios konkurencijos generinių (nepatentuotų) vaistų srityje, pasiruošimo į rinką įvesti naujus produktus ir įstatymų pasikeitimų, dar 2009 m. numatėme, kad negalėsime pasiekti ankstesnių metų sparčių augimo tempų. Taigi pasinaudojome turimu laiku ir paklojome pamatus naujam augimui“, – teigia Vykdančiųjų direktorių tarybos pirmininkas, atsakingas už „Boehringer Ingelheim“ mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros bei medicinos padalinius, profesorius Andreas Barner.

Didžioji kompanijos „Boehringer Ingelheim“ pajamų už pardavimus dalis ir toliau gaunama Amerikos regione. 2010 m. šiame regione gauta 5,7 mlrd. eurų, t.y. 19,68 mlrd. litų (2009 m. – 6,3 mlrd. eurų (21,75 mlrd. litų)), kas sudarė 46 proc. visų pardavimo pajamų. Europoje, Azijoje, Australazijoje ir Afrikoje „Boehringer Ingelheim“ padidino grynąjį pardavimą. Afrikos regionas pasirodė esąs dinamiškiausia rinka, kurioje grynasis pardavimas išaugo 11,6 proc. Šiuo metu šis augančios svarbos regionas, kurio grynasis pardavimas siekia 2,8 mlrd. eurų, t.y. 9,67 mlrd. litų (2009 m. – 2,5 mlrd. eurų (8,63 mlrd. litų)), sudaro 22 proc. kompanijos bendrojo grynojo pardavimo.

Pagrindinę „Boehringer Ingelheim“ apyvartos dalį ir toliau sudarė pajamos, gautos iš žmonėms skirtų vaistų verslo. 2010 m. jis sudarė 93 proc., arba 11,7 mlrd. eurų (40,4 mlrd. litų), bendrojo grynojo pardavimo, o receptiniai vaistai sudarė 9,7 mlrd. eurų (33,5 mlrd. litų) šios sumos. Nereceptinių produktų sektorius, kuris 2010 m. augo 4,5 proc., sudarė 1,3 mlrd. eurų (4,49 mlrd. litų). Šį augimą iš esmės lėmė naujos rinkos. „Kinijos, Brazilijos ir Rusijos rinkos yra strategiškai itin svarbios žmonėms skirtų vaistų verslui, todėl mūsų veiksmai nukreipiami į jas“, – pabrėžia Vykdančiųjų direktorių tarybos narys, atsakingas už finansus ir veterinarijos verslą , Hubertus von Baumbach. Grynųjų pinigų srautas iš verslo veiklos sumažėjo iki beveik 2,1 mlrd. eurų (7,25 mlrd. litų). Kita vertus, likvidumas dar kartą augo (+729 mln. eurų (2,52 mlrd. litų)).

Veterinarijos verslas itin gerai vystėsi praėjusiais metais. Šio sektoriaus grynasis pardavimas augo iki 921 mln. eurų, t.y. 3,18 mlrd. litų (2009 m. – 610 mln. eurų (2,1 mlrd. litų)) arba 51 proc. Šis didžiulis augimas, viena vertus, aiškinamas natūraliu augimu (kiaulių vakcinos „INGELVAC CircoFLEX®“ pardavimas ypač padidino kompanijos „Boehringer Ingelheim“ užimamą rinkos dalį), kita vertus, bendrovės „Fort Dodge Animal Health“ veterinarijos verslo daliniu įsigijimu iš kompanijos „Pfizer” 2009-ųjų pabaigoje. Šiuo metu veterinarijos sektoriaus dalis sudaro 7 proc. bendrojo grynojo pardavimo (2009 m. – 5 proc.).

„Šiuo metu Vokietijos mieste Hanoveryje įrenginėjame Europos tyrimų centrą, kuriame bus kuriamos vakcinos gyvūnams. Visa mūsų tyrimų ir plėtros veikla Europoje bus sukoncentruota šiame centre“, – teigia prof. Barner.
2011 m. kovą įsigytas bendrovės „Amgen“ produktų kūrimo ir gamybos centras Frimonte, Kalifornijoje, JAV, toliau stiprina kompanijos „Boehringer Ingelheim“ kaip pasaulyje lyderiaujančio eksperto poziciją, kuriant ir gaminant biotechnologinius vaistus. Frimonto centras, kaip pilnai integruota gamykla, papildys esamus išteklius ir kompanijos „Boehringer Ingelheim“ šiuolaikinių biotechnologijų tinklą Biberache, Vokietijoje, ir Vienoje, Austrijoje.

Dėl sėkmingų „Boehringer Ingelheim“ tyrimų ir jų plėtros kompanija išsiskiria didele produktų įvairove. 2010 m. ji investavo 24 proc. pajamų, gautų iš receptinių vaistų pardavimo, į tyrimų ir vystymosi sektorių, o tai sudarė didesnę sumą nei bet kuriais ankstesniaisiais metais (2009 m. – 21 proc.).

„Novatoriškų produktų tyrimai ir plėtra kompanijoje „Boehringer Ingelheim“ užima svarbiausią vietą. 2010 m. mes dar kartą gausiai padidinome investicijas į tyrimų ir vystymosi sektorių, nepaisydami ekonomiškai sunkios situacijos“, – teigia prof. Barner. Praėjusiais metais kompanija „Boehringer Ingelheim” investavo beveik 2,5 mlrd. eurų, t.y. beveik 8,63 mlrd. litų (2009 m. – 2,2 mlrd. eurų (7,6 mlrd. litų)) į savo tyrimų ir plėtros veiklą – 230 mln. eurų (794 mln. litų) daugiau nei ankstesniaisiais finansiniais metais. „Boehringer Ingelheim“ taip pat investavo 519 mln. eurų (1,79 mlrd. litų) į ilgalaikį turtą − pirmiausia į pastatus ir technines patalpas savo tyrimų, vystymosi ir gamybos sektoriuose.

2010-aisiais kompanija „Boehringer Ingelheim“ atšventė 125 metų sukaktį. Per šiuos jubiliejinius metus taip pat buvo sudaryta naujų aljansų ateičiai. „Boehringer Ingelheim“ su bendrove „Eli Lilly and Company“ kurs ir diegs į rinką aktyviąsias medžiagas, skirtas diabetui gydyti, kurios šiuo metu yra klinikinių tyrimų paskutinėse stadijose.
Pasak prof. Barner, kompanijos „Boehringer Ingelheim“ perėjimas į naująjį augimo etapą įvyks šiais metais. 2011 m. „Boehringer Ingelheim“ numato tvirtą 4–6 proc. bendrąjį augimą.

„Boehringer Ingelheim“ kompanijų grupę Japonijoje paveikė žemės drebėjimas. „Laimei, visi 3 000 mūsų darbuotojų Japonijoje nenukentėjo. Prioritetą suteikus darbuotojų ir jų šeimos narių saugumo užtikrinimui, mūsų veikla po žemės drebėjimo išliko sutelkta į pagalbą nuo nelaimės nukentėjusioms zonoms, jų žmonėms ir stabilaus vaistų tiekimo užtikrinimą“, – sako prof. Andreas Barner.

2010 m. kompanijos „Boehringer Ingelheim“ darbuotojų komandą visame pasaulyje sudarė 42 224 žmonės − darbuotojų skaičius padidėjo dviem procentais, lyginant su praėjusias metais (2009 m. siekė 41 534).

Apie farmacijos kompaniją „Boehringer Ingelheim“:

„Boehringer Ingelheim“ – tai viena iš 20 pasaulyje pirmaujančių farmacijos kompanijų. Centrinė būstinė įsikūrusi Ingelheime, Vokietijoje. Kompanijai priklauso 145 filialai, joje dirba daugiau kaip 42 000 darbuotojų. Nuo pat įkūrimo 1885 m. vienos šeimos valdoma kompanija lieka ištikima užsibrėžtam siekiui – tyrinėti, plėtoti, gaminti ir tiekti rinkai pažangius, didelės terapinės vertės preparatus, skirtus žmonėms ir gyvūnams gydyti.
Kompanijai „Boehringer Ingelheim“ ir jos darbuotojams ypač svarbi verslo kultūros dalis yra socialinė atsakomybė, apimant tiek įsipareigojimus vykdant socialinius projektus, tiek ir tinkamai rūpinantis visais savo darbuotojais. Bendradarbiavimas grindžiamas pagarba, lygiomis galimybėmis bei gyvenimo ir darbo suderinamumu. Kompanija, vykdydama savo veiklą, pagrindinį dėmesį visada skiria gamtosaugai ir aplinkos tausojimui.
2010-aisiais kompanijos „Boehringer Ingelheim“ apyvarta siekė 12,6 mlrd. eurų (43,5 mlrd. litų). 24 proc. šios sumos ji skyrė didžiausiojo verslo segmento – receptinių vaistų – tyrimams ir plėtrai.
Daugiau informacijos: www.boehringer-ingelheim.com

Kontaktai:

Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG Lietuvos filialas

Telefonas (8 37) 473 199
Faksas (8 37) 473 177
Taikos pr. 141, 51132 Kaunas
www.boehringer-ingelheim.com

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *