MRU pristatė mobiliąją programėlę

IT naujienosTechnologijos

Mykolo Romerio universitetas (MRU) pirmasis iš Lietuvos aukštųjų mokyklų sukūrė ir pristatė mobiliąją programėlę abejose populiariausiose platformose – „Android“ ir „iOS“.

MRU plėtros ir tarptautinių ryšių prorektorius dr. Stasys Vaitkevičius pastebi, kad programėlės sukūrimas ir įdiegimas – tai dalis interaktyvių pastangų, padėsiančių Universiteto studentui ir dėstytojui kuo patogiau jaustis informaciniuose srautuose.

„MRU yra proveržio universitetas, esame išsikėlę siekį netrukus tapti elektronine aukštąja mokykla, teikiančia maksimaliai paslaugų e–erdvėje“, – pasakoja prorektorius dr. S. Vaitkevičius. – „Atnaujinome interneto tinklalapį, dalinamės informacija socialiniuose tinkluose, mobilioji programėlė buvo tarsi trūkstama grandis tų naujovių, kuriomis mielai naudojasi jaunimas“.

Programėlė, skirta MRU studentams, dėstytojams, visiems norintiems daugiau sužinoti apie Universitetą, veikia išmaniuosiuose telefonuose bei planšetiniuose kompiuteriuose.

Mobiliąją programėlę galima nemokamai siųstis iš „Google Play“, ir iš Apple „App Store“, ją akimirksniu išmėgino ir puikiai įvertino Universiteto studentai ir dėstytojai.

Paskelbus MRU socialiniame tinkle Facebook apie galimybę parsisiųsti programėlę, studentai ypač džiaugiasi skelbiamais studijų tvarkaraščiais. Juk nuo šiol jie keliais piršo paspaudimais mobiliajame išmaniajame telefone ar planšetiniame kompiuteryje gali peržiūrėti paskaitų tvarkaraštį norimą dieną. Pasirinkus paskaitą ir bakstelėjus dėstytojo pavardę, galima peržiūrėti ir jo dienotvarkę.

Naujoje Mykolo Romerio universiteto programėlėje lietuvių ir anglų kalbomis galima perskaityti šios aukštosios mokyklos naujienas, informaciją apie renginius, susirasti žemėlapyje paskaitų vietą, sužinoti jų tvarkaraščius, pasinaudoti reikiamais kontaktais.

S. Vaitkevičius šypsosi, kad Universitetą sparčiai keistis verčia visų pirma studentas, noras atitikti ar numatyti jo poreikius.: „Visos permainos vyksta vardan studijuojančio jaunimo patogumo ir noro vykdyti kokybiškas bei sykiu efektyvias studijas. Esame susikoncentravę artimiausiu metu visus įmanomus dalykus pasiūlyti studijuoti nuotoliniu elektroniniu būdu, vystome informacines ir duomenų bazes. Be to, Universitetas netrukus visose srityse visiškai atsisakys popierinės dokumentų apyvartos“. Tampame e-universitetu, nes kitaip efektyviai veikti šiuolaikinėje studijų ir mokslo erdvėje tiesiog neįmanoma, pabrėžia MRU plėtros ir tarptautinių ryšių prorektorius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *