Kokio audinio patalynės komplektą pasirinkti?

Prekyba

Patalynės komplektasRetas kuris pirkėjas, rinkdamasis patalynės komplektą, žino, kuo ypatingas yra audinys ir ar jis tikrai kokybiškas. Žmonės mažai žinių turi apie audimą. Gaminant audinį, siūlai yra perpinami pagal tam tikrą tvarką. Neturi būti audinio pažeidimų. Jei dažyti vienspalviai – privalo būtiū lygūs, o marginti raštai neturi dengti vienas kito. Audinys iš kokybiškos medvilnės bus tankus, o iš jos likučių gali būti peršviečiamas nelyginant marlė. Merserizuojant medvilnė paveikiama natrio šarmu, kuris vėliau išplaunamas, o tai suteikia audiniui blizgesio, stiprumo, leidžia geriau nusidažyti.

Tradiciškas satinas yra iš medvilnės, tačiau jis būna ir su poliesterio pluošto priedu. Toks, nors ir pigesnis, blogiau sugeria drėgmę, o skalbimo metu gali susidaryti kamuoliukų.
Geriau įsigyti šveicariško satino patalynės komplektą, kurio gamybai naudojama ekologiška medvilnė. Svarbiausia, kad ji genetiškai nemodifikuota. Auginama be sintetinių trąšų ir net ją dažant naudojamos ekologiškos technologijos. Tiesa, tokios medvilnės auginama nedaug ir ji brangi. Tačiau ką daryti alergiškiems žmonėms? Įsigijus patalynės komplektą iš šveicariško satino, reikia žinoti, jog audinys gali būti dekoruotas įvairių spalvų plokštelėmis, todėl skalbti galima tik pilant skystą skalbimo priemonę ir ne aukštesnėje kaip plius 40° temperatūroje. Baliklių naudoti nerekomenduojama.

Satino patalynės komplektai – visada puikus pasirinkimas. Net jei tai ir ne šveicariška kokybė, vis tiek miegas bus puikus. Patalynės komplektai būna iš 3 arba 4 dalių, išsiuvinėti elipsės formos ornamentais. Komplektą galima apversti – viena pusė šviesi, kita tamsesnė. Spalvas galima rinktis – žydrą, pilką, rausvą.

Dar vis ginčijamasi, ar tikrai sintetiniai audiniai dabar yra tokie, jog beveik nesiskiria nuo natūralių. Specialistų teigimu, nereikia paniškai bijoti labai mažų cheminių pluoštų priedų, nes jie sustiprina audinį. Be abejo, kūdikiams ir alergiškiems žmonėms nepatariama rinktis sintetinių audinių. Iš viso iš sintetinio ar mikropluošto pagamintas audinys blogiau sugers drėgmę, elektrinsis, jautrią odą tokie cheminių pluoštų priedai dirgins. Jei žmogus visiškai nealergiškas, aukštos kokybės sintetiniai užpildai jo nedirgins, nes užpildų medžiagos yra minkštos ir laidžios orui. Halofilas – septynių kiaurymių pluoštas, komforelis – kamuoliukai iš silikonizuoto pluošto – kokybiški užpildai..

Tai retesni, mažiau žinomi užpildai. Žmogui lengviau susigaudyti tradicinėje pasiūloje. Nustatyta ir nebediskutuojama, jog drėgmę geriausiai sugeria šilkiniai ir lininiai audiniai, o medvilniniai – kiek mažiau. Renkantis patalynės komplektus, svarbiausia, kad medžiaga būtų laidi orui.

Jei patalynės komplektą pirksime parduotuvėje, informaciją galėsime perskaityti ant juostelės įsiūtoje siūlėje arba etiketėje. Turguje belieka pasikliauti pardavėju, nes tokio ženklinimo, jei atkreipėte dėmesį, ten nebūna.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *