Vestuvių fotografai ir fotografavimo stiliai

Paslaugos

vestuviu fotografaiGeras vestuvių fotografas visada turės tuziną idėjų, kaip ir kur įamžinti vestuves. Didelė bei intensyvi darbo patirtis yra svarbiausias veiksnys. Novatoriškas savo srities profesionalas reikalauja didesnių išlaidų – nuo 3000 litų. Pastaruoju metu dažniausiai siūlomos paslaugos yra režisuota ir reportažinio stiliaus vestuvių fotosesijos.

Šių dienų vestuvių fotografai siūlo kelių būdų fotosesijas. Dažniausiai pasitaikanti yra režisuota fotografija. Esmė – sukuriamas planas, kurio laikantis daromos fotografijos. Vestuvių svarbiausių akimirkų fiksavimas. Jauniesiems lieka gana smagus vaidmuo – aktorių. Šis užsiėmimas gali varginti, bet jei Jūsų vestuvių fotografas sugebės būti šmaikštus ir kūrybingas, turėsite puikias emocijas fotosesijos metu. Neturėtumėte gailėtis rezultatais. Specialistas padarys vestuvių albumą nepakartojamą – jis bus spalvingas, madingas ir akį patraukiantis. Galėsite jaustis kaip modeliai. Tačiau, reikia paminėti, kad taip ir atsiskleidžia profesionalumas. Ne itin geras vestuvių fotografas gali padaryti fotosesiją blankia ir neoriginalia. Jūsų vestuvių albumas gali būti tiesiog pilnas neįdomių, besikartojančių ar net iššaukiančių nuotraukų. Norint neapsirikti – verta peržvelgti vestuviu fotografų katalogą, esantį internete.

Pirmojo pobūdžio vestuvių fotografai yra linkę daryti reportažinio stiliaus fotosesijas. Principas – nėra plano, o fotografas stengiasi nesikišti ir tapti nepastebimu. Tuo atveju šventės fiksavimas būna iš šono. Šiuo būdu norima išgauti daugiau natūralumo fotografijai. Nors geras vestuvių fotografas sugeba ir taip paruošti jaunuosius tam. Tačiau, šitaip galima gauti daugiau natūralių išraiškų, akimirkų. Tokio tipo fotografija reikalauja didesnės patirties, nes fotografas priklausomas nuo vestuvių scenarijaus, jaunųjų, dalyvių ekspresyvumo ir nuotaikų fotografuotis. Didele dalimi vestuvių fotografai priklausomi nuo jaunųjų. Jei prie noriai fotografuojasi ir dar yra ekspresyvūs, fotografui lieka fiksuoti įsimintus ir nepakartojamus kadrus. Žodžiu tokio tipo fotografija iliustruos realius įvykius ir nuotaikas. Visada yra „bet“. Tokį stilių neretai renkasi jauni fotografai. Tai nereiškia, kad jie visi nepatyrę. Bet fotografavimo įgūdis gali būti duotas, bet fotografas gali jo ir neturėti. Su kiekvienu darbu įgūdis kyla. Būtent šios situacijoje padarytos fotografo klaidos – įamžinantis asmuo gali tiesiog nesugebėti pagauti aplink sklandančių geriausių ir įdomiausių kadrų.

Taigi, šiuolaikiniai vestuvių fotografai neretai renkasi šias dvi fotosesijos rūšis. Jų pagalba sugeba išgauti didžiausią įspūdį turinčias fotografijas. Puikus vestuvių fotografas galės Jums pasiūlyti abi šias rūšis ir atlikti savo darbą profesionaliai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *