Prekyba Ebay. Aprašymas

Internetiniai projektaiPrekybaVerslo naujienos

ebayApie prekybą ebay jau esame kalbėję šiek tiek ankščiau. Tai efektyvus ir paprastas būdas pasiekti kur kas didesnę rinką, nei gali pasiūlyti Lietuva. Ebay.com turi milijonus aktyvių pirkėjų iš viso pasaulio, todėl per palyginus trumpą laiką galima išplėsti savo prekybą labai ženkliai.

Ebay platforma primena skelbimų sistemą, kurioje galite patalpinti savo prekių aprašymus, nuotraukas. Labai svarbu talpinti kuo įmanoma kokybiškesnes ir informatyvesnes foto, kad potencialūs pirkėjai galėtų objektyviai įvertinti siūlomą prekę.

Registracija Ebay

Registracija ebay yra nemokama, todėl tuom ebay yra labai patrauklus variantas, nes nereikalauja investicijų. Na žinoma, jūs jūs nesate gamintojas, tai jums reikia investuoti tam tikrą pinigų sumą į prekes. Registracija nėra sudėtinga, tiesiog reikia suvesti savo tikslius duomenis ir susieti ebay paskyrą su internetine mokėjimų sistema – Paypal.

Atsiskaitymai per Paypal

Jei nesate lig šiol susikūrę Paypal paskyros, tad teks tą padaryti, nes Ebay ir Paypal yra neatsiejamos sistemos. Visi atsiskaitymai Ebay vyksta per Paypal sistemą. Registracija Paypal taip pat yra nemokama, tačiau norint aktyvuoti savo paskyrą reikės susieti ją su savo kreditine kortele. Geriausia, kad tai būtų VISA kortelė, nes tik į ją yra galimybė persivesti pinigus iš Paypal.

Tiesa, Paypal pasiima mokestį tuomet, kai jūs arba jūsų klientas perveda pinigus. Pervedimo mokestis siekia apie 3 procentus nuo sumos.

Pinigų išėmimas iš Paypal

Ir dar yra vienas Paypal mokestis. Kai išiminėsite pinigus jums nuskaičiuos tam tikrą pinigų dalį. Pavyzdžiui pradžioje vienu kartu (per vieną parą) galėsite nusiimti ne didesnę nei 500 dolerių sumą, o pavedimo mokestis sieks 2 eurus. Gerai bet tai, jog pervedimas atliekamas pakankamai greitai, maždaug per 24 valandas. Po kiek laiko, jeigu jūsų prekybos veiklos istorija bus nepriekaištinga, galėsite tą limitą pasikelti. Kad tą padaryti reikės skambinti Paypal administracijai.

Ebay verslo vystymas – feedback

Iškart įspėjame, jog tikėtina, kad jūsų verslo pradžia ebay gali būti vangi. Visų pirma jūsų mėnesinis apyvartos limitas bus tik 500 dolerių, todėl jūs galėsite ne tiek ir daug įkelti prekių. Visgi, jeigu jį visą išnaudosite ir jei prekiausite tinkamai, realu, kad jau kitą mėnesį ebay limitą pakels. Ir taip bus daroma nuolat, kol galiausiai nebus jokių limitų, tačiau iki tol gali praeiti nemažai laiko.

Ebay verslo vystymasis didele dalimi priklauso nuo jūsų pirkėjų atsiliepimų – feedback. Jeigu prekybos pradžioje gausite neigiamą atsiliepą, jūsų verslas ebay gali sustoti arba netgi gali būti, kad būsite blokuotas. Todėl turite daryti viską preciziškai tiksliai. Prekę išsiųsti laiku, prekė turi būti tokia, kaip aprašyme, turite būti malonūs ir paslaugūs savo pirkėjams (buyers).

Ką pardavinėti?

Siūlome pardavinėti tas prekes, kurias galite gauti už itin palankią kainą. Tai gali būti ir jūsų pačių gaminiai (papuošalai, rankdarbiai, rūbų) ar garsių gamintojų produkcija, kaip pvz Nike krepšinio bateliai, firminiai Eurovizijos marškinėliai ar fotoaparatai. Pardavimų sėkmę, kaip ir minėjome didžiaja dalimi lems kaina, nes būtent mažesnių kainų vedini ir ateina pirkėjai į ebay.

Tiesa, užsidėdami antkainį “ant prekės” turėkite omenyje, kad apie 10procentų nuo jūsų parduodamos prekės vertės pasiims Ebay įmonė ir dar minėtus ~3 procentus Paypal. Taip pat kainuoja ir prekės siuntimas. Rekomenduojame siųsti per paštą, o prekės siuntimo išlaidas tegul sumoka klientas (galima taip nustatyti sistemoje). Pvz prekės iki 1 kilogramo į Ameriką kainuoja apie 20 eurų.

Viską aprašėme pakankamai abstrakčiai, tačiau jeigu bandote pradėti prekybą ebay ir iškyla konkrečių klausimų, tuomet galite juos užduoti šio pranešimo komentarų skiltyje apačioje ir mes pasistengsime operatyviai atsakyti.

24 thoughts on “Prekyba Ebay. Aprašymas

  1. Sveiki. O nuo ko padidėja pardavimo suma? Nes turiu preke, kurios kaina 1800e. Tai galimybes ja ikelti nera ?

  2. Sveiki,

    nezinot, yra galimybiu priimti pinigus nenaudojant paypal?

  3. Sveiki,

    Mes esame UAB, norime pradėti per ebay prekiauti savo gaminiais (sporto inventoriu, t.y. krepšinio stovai, lygegretės ir panašiai, taip pat maži išskirtiniai baldai, standartinių dyžių).
    Lietuvoje turime internetinį puslapį ir visą gamybą, kuriame internetinę parduotuvę, kurioje taip pat bus šie gaminiai. Pats internetinis puslapis bus sujungtas su internetine parduotuve.

    Ar perspektyvu veržtis į ebay rinka? Ar išvis verta tuom užsiimti?

  4. Laba diena,

    Noriu paklaust ar ebay’juj galima pasidaryt du account’us pririštus prie to pačio Paypal, pardavinėt atskirų grupių prekes?

  5. Sveiki,
    Turint acounta ebay.co.uk ar galima tas pacias prekes pardavineti litu saliu ebay, tai yra pervesti jas I kitus ebay?

  6. I ebay rinka neverta verstis,nes pilna apgaviku, sumoka jums pinigus, tada issiunciat preke sakykim i usa, ir po keliu dienu jums pirkejas pareiskia kad prekes negavo, tada ebajus rezervuoja (atima) pinigus is jusu saskaitos 10dienu. Tada praeina 10dienu ir grazina pinigus pirkejui,nes atseit dar negavo prekes. O tada uz keliu dienu gauna ir jusu preke. Prekes i Usa eina negreiciau kaip 18-20dienu. Tada pradddat irodineti Ebayjuj su savo kviteliais kad tikrai issiuntet preke, bet niekam ten jau nemotais. Pirkejas visada teisus, tokia ebay politika! Jau ne viena preke taip padovanojes amerikieciams

  7. Tomi,
    geriau nebenusisnekek ir neklaidink zmoniu. Jai nesupranti kaip prekiauti, tai nereisk savo nuomones garsiai, o eik mokintis. Taip apgaviku pilna, taciau reikia moketi nuo ju saugotis. Ebay prekiauju nuo 2008m, per menesi siunciu ne maziau kaip 1500 prekiu, dar nei vieno karto nebuvo taip, kad buvau apgautas. Siunti su trackingu, nurodai siuntimo laika ir panasiai. Turi ziureti i kokias salis siunti, kadangi ne visos salys daro tracking Update, todel nesimato, kad preke buvo pristatyta. I tokias salis reikia siusti tik su privaciais kurjeriais. Siunciant paprastu pastu preke pastas gali tiesiog pasimesti, tokiu atveju grazini klientui pinigus arba siunti nauja preke, o toliau aiskiniesi su pastu. Ebay saugo tiek pirkeja, tiek pardaveja. Jai viska darai pagal taisykles, turi gerus atsiliepimus, account statusus jie taves tikrai neapgaus. Sekmes prekyboje

  8. Ar tiesa, kad prekės turi būti įkeliamos iš to paties IP adreso, iš kurio užregistruota Ebay paskyra?

  9. Giedre,
    Netiesa, prekes i eBAy sistema gali buti keliamos is bet kokio IP adreso.

    Minde,
    Jei turite konkreciu klausimu apie prekyba eBay, rasykite, pabandysiu atsakyti.

    Tomi,
    Tai ka tau atsake ‘ebay’ visiskai teisinga.

    Raimondai,
    Taip, galima is ebay.co.uk pardavineti prekes visur .de, .com, .fr ir taip toliau…

    Pardavejas,
    Taip, galima tureti keleta eBay account’u ir naudoti viena Paypal sasakaita.

    Kristina,
    Prekyba eBay, Amazon ir daugelis kitu platformu, tai vartai per kuriuos galima pasiekti miljonus potencialiu pirkeju. Ar verta tuo uzsiimti, vienareiksmiskai TAIP.

    Ebayprekiautojas,
    Yra galimybe pasiulyti eBay pirkejams atsiskaitineti ne Paypal, bet kreditine ar debitine kortele. eBay nustatymuose rasite visa informacija.

  10. Laba diena, UAB įmonė planuoja pradėti prekybą per eBay. Sunku surašyti visus kylančius klausimu, gal galite parašyti [email protected] kas vykdo tokią prekybą? Ačiū

  11. Sumokėsiu patyrusiam ebay pardavėjui už poros val konsultaciją kaip tinkamai paruošti ir įgyvendinti konkretaus produkto pardavimus per ebay. Turiu patirtį tik perkant per ebay. [email protected]

  12. Labai geras ir naudingas straipsnis! Turiu ir aš Jums klausimą. Tarkim, jei prekė kainuoja 6€, o siuntimas paštu vos ne tiek pat; ar norės klientas mokėti už siuntimą tiek, kiek kainuoja pati prekė? Ar verta su tokiom papigiuškom prasidėti išvis?

  13. Laba diena,
    tikrai pasidarė įdomu, ant kiek galima parduoti prekę, tarkim džinsai nauji, kokią kainą pasidaryti, kad būtų naudinga ir pardavėjui ir pirkėjui, nes dar procentai nuskaičiuojami iš ebay ir paypal. Negi po 100 eur.

  14. Sveiki. Tik pradėjau prekyba eBay bet mano prekės nugrustos kažkur giliai giliai, ar įmanoma prekes savo parodyti pirkėjams kuo “ankstesniuose” peržiūrų langeliuose papildomai nemokant?

  15. Sveiki.Reikalingas patyres(prekiaujantis) žmogus iš Šiaulių ar rajono,išsamiai pakonsultuoti,padėti suformuoti prekybine paskyra Ebay.Sumokėčiau iki 50eur už tinkama pagalba.Gyvenu Šiauliuose.
    Tel.nr 863660837

  16. Sveiki , turiu klausima del prekiu ikelimo, ar jas tikrai galima ikelti tik is kompiuterio?

  17. Noreciau paklausti ar verta keisti ebay paskyra is asmenines i verslo? Planuoju pardavineti naudotas nebrangias prekes apie 15-30 eu. ar neapsimokes tiesiog?Ar reikes tokiu atveju atidaryti uab ar kazka panasaus?

  18. Tomai,
    Jei perki prekes su tikslu parduoti, naudotas ar naujas, anksciau ar veliau vistiek reikes sia veikla deklaruoti vmi, siuo klausimu gali konsultuotis su ‘buhalteriu’. eBay amenine ar verslo – jei esi rimtai nusiteikes online prekybai, taip, apsimoka, tik gal klausimas turetu skambeti: kokiu momentu reikia keisti ebay paskyra is asmenines i verslo?

    Andriau,
    Parasiau Jums email, jei klausimas vis dar aktualus, kreipkites…

    Naujaspardavejas,
    Galima produkto skelbimus sukurti ir telefonu, bet kompiuteriu daug patogiau 🙂

    Raimondai,
    Taip imanoma, mano visos prekes eBay ‘nenugrustos’ – jei Tavo preke turi paklausa, eBay iskels tavo skelbima i pirma puslapi. Kad, tai atsitiktu, reikia padirbeti…

    Mio,
    Manau Jums pirma reiketu pabandyti kazka nusipirkti eBay, tada bus daug lengviau galvoti, kaip galima parduoti… Draugiskai 🙂

    Ačiū,
    Tarkim, jei prekė kainuoja 6€, o siuntimas paštu vos ne tiek pat; ar norės klientas mokėti už siuntimą – O Jus pats noretumete pirkti sia preke ir moketi €6 uz pristatyma? Uzduokit si klausima savo draugams ir kitiems zmonems kurias pasitikite ir gausite atsakyma… Pirkejas visada skaiciuoja total kaina: preke + pristatymas = total – kitais zodziais kalbant, internete ‘kvailiu’ nera.

    Juliau,
    eBay tik viena is daugelio ‘Worldwide’ pardavimo ‘platformu’, jei turite ‘komerciska’ produkta, reikia galvoti placiau, Amazon, Etsy… ir tt

    Jurgita,
    Parasiau Jums, laukiu atsakymo 🙂

  19. Sveiki, kas Kaune gali padėti susikurti Ebay paskyra, pakonsultuoti apie tas nepatikimas šalis ir jų pirkėjus bei kitus nustatymus ir apsaugas. Ar ebay bendrauja su revolut? Ar galima gauti pinigus iš pirkėjo tik su mokama ar verslo paypal?

  20. Noriu pradet prekiauti smulkiais daiktais, kurie kainuos apie 10 eu, svoris irgi nedidelis- apie 50 gramu. Koki siunteja geriausia pasirinkti? Planavau paprasciausiai siusti registruotu pastu. Bet gal kas galetu pakomentuoti kitas perspektyvas- su prekes trackingu ir pan?

  21. Koki shiping metoda parinkti keliant preke i listinga?nes nesamones ten gaunasi,siunciu lietuvos pastu,ant international parenkubstabdart intl shiping,o ant domestic nesamones gaunasi

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *