Lietuviškų eSTAR planšečių pardavimų augimas 2014 metais

PrekybaTechnologijosVerslo naujienos

estar-plansetes
Prekinio ženklo eSTAR atstovai skelbia, jog per 2014 metus producijos pardavimai išaugo beveik 39 procentais lyginant su 2013-aisiais. Toks įspdūfingas rezultatas pasiektas dėl ypatingai didelio pardavimų augimo Europos šalių rinkose.

Kas padėjo pasiekti tokį augimą?

eSTAR produktų grupės vadovas Artūras Byčius įvardijo keletą esminių faktorių, dėl ko įvyko toks spartus augimas. Visų pirma, 2014 metais kompanija atnaujino eSTAR logotipą, įvaizdį. Visus metus intensyviai dirbo, kad šis lietuviškas prekės ženklas taptų žinomesniu tarptautinėje arenoje. Taikė drąsesnę rinkodarą ir kainodarą, aktyviai dalyvavo pasaulinėse parodose. Didėjančius pardavimus taip pat lėmė nauji išmaniųjų įrenginių modeliai.

Pagrindine eSTAR užsienio rinka išliko Graikija – čia parduodama beveik 49 procentų visų eksportuojamų planšetinių kompiuterių. Pardavimai taip pat plėtėsi Portugalijoje, Airijoje, Bulgarijoje. eSTAR išmaniaisiais įrenginiais buvo pradėta prekiauti Slovėnijoje, Slovakijoje, Čekijoje bei kitose Europos šalyse.

Populiariausi tarp eSTAR išmaniųjų įrenginių išliko eSTAR planšetiniai kompiuteriai. Jų pernai buvo parduota daugiau nei 200 tūkst. vienetų, o gautos pajamos siekė 10 mln. eurų.

Pagrindinės technologinės naujovės

Viena didžiausių praėjusių metų eSTAR naujovių – planšetiniai kompiuteriai su „Intel“ procesoriais. Iki šiol buvo pristati keturi modeliai su šiais procesoriais. Pirmasis buvo 9,7 colių „eSTAR CRYSTAL CLEARVIEW INTEL QUAD CORE“, vėliau „Intel“ procesoriai buvo pritaikyti ir 8 bei 7 colių planšetėms. Taip pat praėjusiais metais kompanija pradėjo gaminti produktų liniją su „Windows“ operacine sistema, o tik prasidėjus 2015 metams pristatė modelį, palaikantį 4G LTE ryšį – „eSTAR GEMINI IPS Quad Core 4G“.

Šiemet eSTAR planuoja toliau plėstis į naujas rinkas ir laiku reaguoti į jose kylančius poreikius. Planuojama, kad šiemet bendra apyvarta augs iki 30 mln. eurų, t.y. 1,5 daugiau nei praėjusiais metais. Kai gausime 2015 metų rezultatus, galėsime sulyginti prognozes su realybe.

Prognozuojama, kad išsivysčiusios ekonomikos šalyse planšečių rinka jau gali nebeaugti ar net kristi. Tačiau besivystančios ekonomikos rinkose planšečių pardavimai turėtų kilti toliau. Būtent į tas šalis ir yra nusitaikiusi eSTAR kompanija.

Apie eSTAR

„Mikrovisatą“ kurti išmaniuosius įrenginius paskatino sėkminga prekės ženklo „TVSTAR“ istorija. Europoje buvo parduota daugiau nei 1,5 mln. šio prekės ženklo skaitmeninės televizijos priedėlių.

2012 m. „Mikrovisata“ pristatė lietuvišką prekės ženklą „eSTAR“. Šiuo metu įvairiose rinkose parduodami keturi skirtingo ekrano dydžio išmaniųjų telefonų modeliai, platus planšetinių kompiuterių spektras ir „Bluetooth“ pagrindu veikiantys įrenginiai. „eSTAR“ savo produktų asortimente taip pat turi aksesuarų liniją – klaviatūras, dėklus ir įmautes planšetiniams kompiuteriams bei išmaniesiems telefonams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *