Plieniniai kaminai – itin populiarus pasirinkimas

PrekybaTechnologijos

plieniniai kaminaiŠiuo metu Lietuvoje esama išties nemažai pasirinkimų, kokį kaminą įrengti. Tarp tradicinių ir populiariausių yra mūriniai, moliniai, akmeniniai, tačiau neatsilieka ir šiuolaikiniai – plieniniai bei keraminiai kaminai, kurių gretas nuolat papildo iš įvairių dirbtinių medžiagų, atsparių karščiui, sukurti kaminai. Visgi, populiarumo viršūnėje šiuo metu yra metaliniai, arba kitaip nerūdijančio plieno kaminai arba kaminų įdėklai. Kodėl, kokie šių kaminų privalumai ir ką reiktų žinoti apie plieninius kaminus – aptarsime šiame straipsnyje.

Lengvai ir greitai montuojami

Tai kone svarbiausias kriterijus pasirenkant plieninius kaminus. Lengvos konstrukcijos metalinius kaminus galima greitai sumontuojant statybų metu, jiems nereikia pamato net ir statant pristatomą kaminą, tad tokio kamino montavimas nestabdo kitų darbų, o ir jų kaina yra išties patraukli net labai taupantiems. Paprastas montavimas, patvarumas ir lengvumas – geriausias derinys, kokio tik gali tikėtis statybos darbų vadovai.

Galima montuoti ir jau renovuojamose namuose

Seni mūriniai kaminai nebepajėgus efektyviai dirbti su šiuolaikiniais didelės galios katilais, jie nebesusitvarko su kaitra, rūgštimi ir nuo kaitros kamine susidarančiu kondensatu. Todėl atsiranda poreikis sumontuoti kamino įdėklą. Lankstūs ir įvairių formų gaminami plieniniai kaminų įdėklai geriausiai tinka tokiu atveju. Jie taip pat idealus pasirinkimas norint įsirengti papildomą kaminą jau pastatytame name, toks poreikis iškyla sugalvojus įsirengti židinį.

Stilingai atrodantys pristatomi kaminai

Metaliniai pristatomi kaminai paneigė susidariusią nuomonę, kad pristatomas kaminas bjauroja pastato išorę. Pristatomi kaminai gaminami iš kokybiško nerūdijančio plieno, taip pat gamykloje nudažomi spalva, kuri dera prie kitų namo elementų – stogo, lietvamzdžių, fasado spalvos ar kitos pasirinktos detalės. Pageidaujant pristatomas kaminas gali tapti ir meno kūriniu.

Reikia kreipti dėmesį į katilo gamintojų rekomendacijas

Renkantis kamino įdėklą nereikia sukti galvos ir rinktis iš daugybės kamino įdėklų variantų, kadangi katilo gamintojai jau pateikia visas technines specifikacijas ir nurodo koks kaminas turi būti prijungtas prie katilo. T.y. nurodytas skersmuo, ilgis, aukštis, kampai ir pan. Tai labai palengvina pasirinkimą, tuo pačiu tinkamas kaminas užtikrina ir saugų katilo naudojimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *