Vestuvės svečiams ar sau?

Laisvalaikis

Pradėjus planuoti vestuves arba pasiklausius atsiliepimų bei komentarų ką tik susituokusių ar dalyvavusių vestuvėse, susidaro įspūdis, jog vestuvės yra šventė svečiams, o kančia jauniesiems. Ko gero net labiausiai stengiantis, galima sulaukti nepatenkintų komentarų, jog „buvo galima geriau“. O ir patys jaunieji jaučia įtampą, organizavimas trunka ilgai, reikia kruopštumo ir numatymo „kas bus jeigu bus“. Todėl jaunieji ieško alternatyvų, kaip susiorganizuoti šventę sau, o ne svečiams.

Populiarėja vestuvės užsienyje

Viską mesti ir išlėkti už jūrų marių, susituokti ant jūros kranto šviečiant saulei – skamba tarsi pasaka. Ir yra pasaka, nes vis dažniau jaunieji pasirenka vestuves užsienyje. Dažniausiai pasirenkamos kryptys yra Jamaika, Šri Lanka, Tailandas, Malta, Sicilija, Sardinija, Mauricijus bei kitos egzotiškos, saulėtos šalys. Dažniausiai net patiems nieko organizuoti nereikia, viešbučiai turi savo vestuvių planuotojus, kurie pasirūpina visomis smulkmenomis, tereikia gerai išsimiegoti ir ateiti į savo vestuves. Vienintelis dalykas kuo lietuviai nepasitiki ir ką siekia atsivežti iš Lietuvos – vestuvių fotografai. Patikimas, žinomas fotografas lydi porą ir kelios dienos bei, žinoma, vestuvių ceremonija, tampa nuostabia fotosesija nepakartojamoje gamtoje. Ne tik pačios vestuvės ant jūros kranto būna įsimintinos, tačiau ir fotografijos dar ilgai apie vestuves primena.

Beje, priešingai nei yra manančių, vestuvės užsienyje tikrai nekainuoja daugiau nei kuklios vestuvės Lietuvoje.

Slaptos vestuvės

Slaptos vestuvės populiarėja tarp ilgą laiką kartu gyvenančių porų, kurie nenori afišuoti oficialaus statuso pasikeitimo, nes iš tikro gyvenime niekas nesikeičia. Todėl organizuojamos kuklios vestuvės, susirašymas metrikacijos biure arba bažnyčioje tik su liudininkų pora ar poros tėvais. Ceremonija, šampanas, šventiniai pietūs ir fotosesija, be jokių svečių ir išsipustymų. Kuomet nereikia rūpintis, jog visi svečiai būtų patenkinti, situacija tampa daug paprastesnė, pigesnė ir ramesnė jauniesiems. Didžiausią slaptų vestuvių dalį sudaro vestuvių fotosesija, kuri tampa ir oficialiu pranešimu vėliau socialiniuose tinkluose, kad pora susižiedavo.

Nesvarbu, kokios vestuvės organizuojamos, netgi jei jose pora šimtų svečių, tačiau reikia visuomet atsakyti sau į klausimą – ar tai vestuvės sau ar svečiams. Atsakymas visuomet vienareikšmis – vestuvės turi būti didžiausia šventė sau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *