Rolleat.lt – dar vienas požiūris norintiems mažinti plastiko vartojimą

Internetiniai projektaiPrekyba

Tonos vandenynuose plaukiojančių plastikinių maišelių, tūkstančiai tonų šimtą ir daugiau metų yrančio plastiko sąvartynuose, šiukšlių tuntais nusėti laukai ir miškai – tai šių dienų realybė. Per radiją, televiziją pasigirsta vis daugiau raginimų taip masiškai nevartoti plastikinių maišelių, keisti juos daugkartiniais, o kartais – ir apmokestinti visus plastiko maišelius. Didelį žingsnį jau žengėme – ėmėme naudotis taromatais. Metas ir antrajam žingsniui – imti kurti gražesnę ir švaresnę aplinką pasitelkiant stilingas, ekologiškas daugkartines maisto ir pramonių prekių pakuotes, sumažinant plastiko vartojimą iki minimumo.

Pradėti reikėtų nuo savęs

bocnroll-panaudojimas-sumustiniu-isukimas-maiseliai1Mūsų seneliai, tėvai maisto produktus susidėdavo į medžiaginius daugkartinius maišelius. Po 2000-ųjų tokia „mada“ pasitraukė, nes prekybos centruose atsirado vienkartinių plastikinių maišelių. Vos keliolika centų, ir, atrodo, jokių rūpesčių – susidėjai prekes, grįžai namo, maišelį išmetei. Tačiau po šios trumpos plastikinių maišelių vyravimo rinkoje eros į madą vėl sugrįžo įvairiausi stilingi medžiaginiai maišeliai, kurie yra patogiai sulankstomi ir rankinėje neužima daug vietos. Vienu šūviu nušaunami du zuikiai – džiaugiasi ir piniginė, ir gamta.
Reikėtų prisiminti ir apie mažus plastikinius maišelius, folijos gabalus, specialius vienkartinius maišelius maistui, kuriuose pakuojamas kasdienis greitas maistas – sumuštiniai, kiti užkandžiai. Tokia šiukšlių gausa niekaip nesiderina su XXI amžiaus žmogaus koncepcija. Taigi Rolleat.lt visai neseniai pasiūlė unikalų sprendimą visiems, norintiems gyventi atsakingai ir saikingai. Vis didesnio populiarumo sulaukia šioje el. parduotuvėje pardavinėjamos draugiškos gamtai daugkartinės pakuotės, patogi priešpiečių dėžutė ar visiška naujovė – daugkartinis priešpiečių maišelis.

Kuo patrauklios daugkartinės priešpiečių pakuotės?

Pastarosios turi daug privalumų, bet pasistengsime išvardyti pagrindinius:

  • Pakuotės beveik nesitepa, o išsitepus itin lengvai valomos, nes jas galima nuvalyti drėgna šluoste ar net skalbti skalbimo mašinoje;
  • Draugiškos gamtai, nes tarnauja šimtus kartų;
  • Maistas į šias pakuotes supakuojamas labai greitai;
  • Labai kompaktiškos, neužima daug vietos rankinėje taip, kaip dėžutės, tad nereiks nešiotis tuščio oro;
  • Stilingos, įvairių spalvų ir kelių skirtingų formų, tad kiekvienas išsirinks labiausiai patikusią;
  • Yra specialių pakuočių vaikams, kurios sužadins apetitą ir į kasdienį maistą leis pažvelgti naujai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *