Kaip tinkamai išsirinkti vyrišką laikrodį?

Prekyba

Laikrodis – labai svarbus aksesuaras šiuolaikiniam vyrui. Juk jis ne tik padeda planuoti laiką (galbūt ši funkcija, atsiradus išmaniesiems įrenginiams, net nebėra pagrindinė), bet ir suteikia jo savininkui solidumo, elegancijos, pasitikėjimo savimi. Niekam nekelia nuostabos tai, kad lyderių pozicijas rinkoje užimančių įmonių, valstybės įstaigų ar kitų svarbių institucijų darbuotojų riešus puošia prabangūs, kokybiški laikrodžiai. Tai neabejotinas gero skonio ir solidaus įvaizdžio elementas.

Į ką atkreipti dėmesį, renkantis vyrišką laikrodį?

  • Esmė slypi detalėse

Pirmiausiai, rinkdamiesi laikrodį, atkreipiame dėmesį į jo išvaizdą. Taigi pakalbėkime smulkiau apie šį aspektą. Konservatyvūs vyrai dažniausiai renkasi klasikinio stiliaus ciferblato detales: skaičiukus be reljefinio iškilumo ar kitų stilistinių elementų. Na, o strėlytės gali būti įvairiausių formų, svarbiausia, kad, žiūrint į jas, nekiltų keblumų suprasti, kiek valandų jos rodo.

  • Ciferblato pasirinkimas
    • Analoginis ciferblatas yra mums įprastuose, rodyklėmis laiką skaičiuojančiuose laikrodžiuose, kurie gali būti ir mechaniniai ir kvarciniai. Laikrodžiai su rodyklėmis tinkamiausi ne tik kasdieniniam dėvėjimui, bet ir turistinius žygius mėgstantiems vyrams (atsiminkite, kaip per geografijos pamokas mokėmės nustatyti pasaulio šalis būtent naudodami analoginio ciferblato rodykles).
    • Skaitmeninis ciferblatas – įtaisytas kvarciniuose laikrodžiuose. Laiką šiuose mechanizmuose rodo nedidelis ekranėlis. Pagrindinis jų privalumas: papildomų funkcijų gausa. Prie skaitmeninių laikrodžių, iš dalies, galima priskirti ir išmaniuosius laikrodžius, itin pamėgtus sportininkų, nes jie yra papildyti tokiomis funkcijomis, kaip žingsniamatis, širdies ritmo matuoklis ir kt.
    • Analoginiai-skaitmeniniai modeliai sujungia savyje klasikinį dizainą, perteikiamą rodyklėmis, ir skaitmeninio laikrodžio siūlomus privalumus. Kaip pavyzdį galima pateikti daugelį Casio laikrodžių modelių, kuriuose laiką skaičiuoja rodyklės, tačiau kitas patogias funkcijas (tarp kurių galima paminėti: atgalinės atskaitos laikmatį; 5 skirtingų priminimų pasirinkimą; automatinį kalendorių) perteikia skaitmeninė technologija.

Kaip pasirinkti laikrodį, atsižvelgiant į jo ciferblatą? Apsispręsti Jums padės reikalavimai, kuriuos keliate šiam aksesuarui. Jeigu pirmenybę teikiate klasikiniam paprastumui, rinkitės laikrodį su analoginiu ciferblatu. O jeigu esate funkcionalių įrenginių gerbėjas – rinkitės skaitmeninį modelį, na, o neapsisprendusiems arba norintiems ir vieno, ir kito ciferblato tipo teikiamų privalumų, tiks mišrūs modeliai.

  • Dirželis

Dirželis, atrodytų, ne pati svarbiausia laikrodžio dalis, tačiau tai – ne tiesa. Juk pasirinkę pigesnį modelį, su prastos kokybės plastiko ar silikono dirželiu, vėliau, greičiausiai gailėsitės. Tokie dirželiai itin greitai plyšta, susidėvi. Todėl suaugusiems tokie modeliai atrodys nesolidžiai. Tačiau, būna ir kokybiško plastiko. Šiuo atveju, neapsiriksite taikydami principą, kad kaina atitinka kokybę. Jau minėtieji, daugelio vyrų ir moterų pamėgti, japonų gamybos laikrodžių Casio dirželiai taip pat gaminami iš plastiko. Tačiau iš itin kokybiško. Tai garantuoja šių laikrodžių patvarumą. Žinoma, žanro klasika – tradicinis, odinis dirželis, kuris ant vyriškos rankos atrodo solidžiai ir elegantiškai. Tačiau, grožis reikalauja aukų: oda per laiką susidėvi ir tokį dirželį tenka keisti. Na, o populiariausi vyriški laikrodžių dirželiai gaminami iš metalo: nerūdijančio plieno ar titano. Tiesa, pastarasis itin brangus.

Dar keli aspektai

Tikimės, kad mūsų patarimai padės išsirinkti. Pabaigai, paminėsime kelias pagrindines laikrodžių segėjimo taisykles: šis aksesuaras segimas ne ant dominuojančios rankos tam, kad netrukdytų dirbti. Jo negalima segėti ant rankogalių viršaus. Jis turėtų vos matytis iš po rankovių. O pilnai išlįsti gali tik sulenkus ranką. Žinoma, siekdami nesuklysti ir sužinoti kuo daugiau informacijos apie patikusį modelį, galite pasižvalgyti po elektronines parduotuves. Laikrodžiai internetu – puikus būdas sutaupyti laiko ir pinigų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *