Dažniausios automobilių išregistravimo problemos

Transportas

regitra

Praėjusiais metais pasikeitus automobilių išregistravimo tvarkai gyventojai vėluoja susipažinti su naujomis taisyklėmis ir labai dažnai pamiršta išregistruoti parduotą transporto priemonę. Tai sukelia visą eilę kitų problemų t. y. įvykus eismo įvykiui ar naujam savininkui pažeidus kelių eismo taisykles

tenka aiškintis, pateikti įrodymus ir kartais netgi dalyvauti teismo procese įrodinėjant savo nekaltumą. Visos transporto priemonės kurios buvo išregistruotos iki naujos tvarkos įsigaliojimo kai tik transporto priemonių savininkai iš naujo atliks techninę apžiūrą ir įsigis civilinės atsakomybės draudimą.

Supraprastinta išregistravimo tvarka gelbsti ne visai atvejais. Kaip rodo 2018 m. Registros atliktų apklausų rezutatai, vyresni nei 50 metų respondentai nemoka naudoti elektroninėmis priemonėmis.

Visą procedūra galite atlikti internetu Regitros internetiniame puslapyje. Automobilio pristatyti patikrai nebūtina, tačiau kad tai padarytumėte jums reikės elektroninės bankininkystės prisijungimo arba elektroninio parašo. Automobilių nuoma Kaune užsiimantis ir susidūręs su šiais sunkumais Mindaugas Jokūbaitis pataria vyresniems žmonės prašyti pagalbos šiais klausimais savo kurie įgudę naudotis elektroninėmis paslaugomis ir greitai išspręsti iškilusias problemas telefonu pasikonsultaus su Regitros specialistais.

 

Panaikinus automatinį automobilių išregstravimą dauguma vairuotojų atsikvėpė lengviau. Sumažinta mokestinė našta gyventojams, liberalizuotos automobilių eksploatavimo sąlygos sumažino ir darbo apimtis kontroliuojančiose valdžios institucijoje. Išregistruojant užsienyje naudota automobilį gali kilti problemų dėl pažymos kurią išduoda eksloatuoti netinkamų priemonių tvarkytojai. Žinomi atvejai kai ne Europos Sąjungos šalyje utilizuotiems automobiliams Regitra reikalavo pakartotinio duomenų tikslinimo ir pateikti papildomus dokumentus reikalingus išregistravimui, nes automobilių supirkėjai trečiose šalyse neturėjo licencijos verstis tokia veikla ir jų išduotos pažymos Europos Sąjungoje negaliojo. Jeigu tokios pažymos arba automobilio valstybinių numerių savininkas negali pateikti jam reikės raštišką apaiškinimą.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *