Kokia turi būti vaikų darželių aplinka?

Paslaugos

vaikai

Vaikų darželių aplinka gali padėti vaikams pažinti save ir aplinkinių pasaulį, skatinti tyrinėti, eksperimentuoti, sudaryti sąlygas mokytis žaidžiant. Žaidimas yra efektyviausias metodas, padedantis mažam vaikui pažinti ir suprasti pasaulį, mokytis naudojant vaizduotę ir kūrybiškumą. Vaikas pripažįstamas kaip smalsus, gabus, protingas, todėl šiandieninio vaikų darželių erdvės turėtų būti mobilios, sudarančios galimybes jas transformuoti pagal poreikį ir tikslus, stiprinančios vaikų smalsumą, lavinančios fantaziją. Vaikų ugdymosi erdvėje ypač svarbūs neišbaigti elementai, keliantys iššūkius vaikams skatinantys juos pačius ieškoti ir rasti sprendimus. Svarbiausia- darželyje vaikams turi būti smagu.

Kokie turi būti baldai darželiams?

Baldai darželiams turi būti kokybiški, patogūs ir tarnautų ilgai. Iki mokyklinių ugdymo įstaigų asortimentą sudaro: kėdutės,  lovytės, persirengimo spintelės, spintelės su dėžutėmis, stalų ir kėdučių komplektai ir kt.

Jeigu patalpa nedidelė, vietos nedaug, tokiu atveju galima pritaikyti dvivietes arba trivietes išleidžiamas lovytes, jos yra patogios ir kompaktiškos. Įvairių spalvų apdaila suteiks aplinkai žaismingumo, išskirtinumo ir garantuos vaikams patogų miegą ir poilsį.

Persirengimo spintelės turi būti talpios su kabyklomis ir lentynėlėmis, spalvingos ir gražios. Vaikų darželio persirengimo spintellės gali būti 2-vietės, ar 6-vietės, natūralaus medžio spalvos, ar kiekviena skirtingos spalvos. Spintelės derinamos su suoliukais, kurie pakišami po spintele arba statomi viduryje rūbinės.

Vaikiški  krėslai– padės papildomai užpildyti ir papuošti mažylio kambarį, krėslai taip pat gali būti ir rožinės, tamsiai rožinės, mėlynos, žalios ir pilkos spalvos. Skirtingų spalvų  krėslus galima puikiai pritaikyti prie kambario interjero. Dalis vaikiškų krėslų tai pat turi ir papildomas detales, kaip kiškio uodega arba kiškio ausys.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *