Ką verta aplankyti Lietuvoje?

Laisvalaikis

lietuvaRuduo dažnai būna ne tokie malonus ir šiltas kaip tikimės. Tačiau, kad ir koks oras būtų kartais norisi pabėgti iš namų. Tad, kad ir koks oras būtų, siūlome išsirinkti vietas iš šio sąrašo, ir leistis į kelionę.

Kadagių slėnis

Tai botaninis draustinis esantis šalia Arlaviškių kaimo. Tad kuo išskirtinis šis slėnis? Išskirtinė kadagių slėnio ypatybė yra oro grynumas, nes kadagys – vienintelis augalas Lietuvoje, išskiriantis ypatingai daug dezinfekuojančių ir gydančių medžiagų. Ant slėnio skardžio yra įrengtas pažintinis takas, kurio ilgis yra 1,3 km.

Labanoro regioninio parko apžvalgos bokštas

Tai yra antras pagal aukštį apžvalgos bokštas Lietuvoje. Aukštis siekia net 36 metrus. Nuo šio bokšto atsiveria nuostabus Siesarties hidrografinis draustinis ir vaizdingiausias Aukštaitijoje miškingo ežeringo kraštovaizdžio etalonas.

Varnikų pažintinis takas

Šio tako ilgis yra 3,5 km., take yra įrengta net 10 informacinių stotelių, kuriose aprašomas besikeičiantis kraštovaizdis bei sutinkamos augalu ir gyvūnų rūšys. Keliaujantys šiuo taku taip pat ras keletą pavėsinių, kur galima pailsėti ir paiškylauti.

Trakų Vokės dvaras

Šis dvaras yra įsikūręs pusiaukelėje tarp Vilniaus ir Trakų. Šis architektūros paminklas pasižymi neogotikos, neoklasicizmo ir eklektikos stiliais. Sodyba išsiskiria kraštovaizdžiu bei unikalia architektūra. Iš Trakų Vokės dvaro į Vilnių, kitus Tiškevičių rūmus, buvo nutiesta pirmoji telefono linija Lietuvoje.

Karolio Dineikos parkas

Jei domėjotės kokios yra lankytinos vietos Druskininkuose, tikrai būsite girdėję apie Karolio Dineikos parką. Tai yra pats unikaliausias parkas Druskininkuose. Visai neseniai atnaujintas ir puikiai įrengtas parkas stebina patogia infrastruktūra ir tuo kaip viskas yra suderinta su gamta. Parke ošia pušys ir teka nedidelė Ratnyčėlės upė. Šiame parke galite išbandyti akupresūros baseinėlį, vaikščiojimo basomis erdves ar net vandens kaskadas.

 

Kauno funikulieriai

Žaliakalnio funikulierius yra pirmasis tokio tipo įrenginys Lietuvoje. Keltuvas yra su 2 vagonais, o jie yra mediniai, apkalti skarda ir talpina net 36 keleivius, o juda 2 m/s greičiu.

Raižių mečetė Alytuje

Šis objektas pirmą kartą paminėtas dar 1663 m., dabartinė mečetė pastatyta 1889 m. Mečetė veikia ir šiomis dienomis, per didžiausias islamo šventes čia susirenka net iki 200 žmonių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *