Ką veikti Druskininkuose žiemą

Laisvalaikis

druskininkai žiemą

Tikriausiai dažnam lietuviui piečiausias Lietuvos kurortas – Druskininkai vis dažniau tampa žiemos poilsio atostogų kryptimi. Miestas laukia visų tiek nuo mieto šurmulio norinčiu pabėgti poilsiautoju, tiek aktyvaus poilsio ir kultūros mėgėjų.

Jei atvykote pasisvečiuoti į Druskininkus turėtumėte nepraleisti progos pabūti gamtoje vaikščiojant vietinių vandens tvenkinių pakrantėmis arba tiesiog pasimėgauti ramybe Vijūnėlės parke.

Norintiems netradicinių pramogų verta aplankyti Lynų kelią, kuris atskleis nuostabų žiemišką gamtos grožį matoma iš 45 metrų aukščio, prieš Jūsų akis atsivers nuostabi miesto panorama, Nemuno upės vingiai bei didingi Druskininkų miškai.

Dar vienas mažiau žinomas kurorto objektas yra Karolio Dineikos parkas. Jis buvo įkurtas dar 1930 metais kaip gydomosios kūno kultūros ir klimato terapijos oazė. Parką vertą aplankyti ne tik vasarą, bet ir žiemą, šaltuoju metų laiku čia žmonės išbando lauko treniruoklius bei takus. Žiema K. Dineikos parke visi norintys gali išbandyti grūdinimosi maudyklėse iššūkį ir natūraliai sustiprinti savo organizmą pasineriant į ledinį Ratnyčėlės vandenį.

Jei žiema pasiilgstate vasaros karščio Jūs turėtumėte apsilankyti Druskininkų vandens parke, kur rasite tropinę oazę. Vandens ir pramogų parke tvyro nuolatinė vasara, lankytoju laukia net šeši skirtingi vandens nusileidimo kalneliai, tvyranti 30 laipsnių šiluma, jūros bangų baseinas, srauni upė bei 20 pirčių erdvė. Tai vieta, kurioje tikrai puikiai pailsėsite ir atgausite jėgas, o tai padaryt dar labiau padės medaus, vantų ir kvapų procedūros.

Žiemą Druskininkuose kultūrinis gyvenimas smarkiai aktyvėja. Savaitgalių vakarais vakarais į gyvos muzikos koncertus kviečia restoranas „Kolonada”. Čia koncertuoja vienos iš garsiausių lietuviškų grupių, tad tai puiki proga smagiai praleisti ilgus žiemos vakarus.

Domina pramogos po atviru dangumi? Sausio pabaigoje Druskininkuose rengiamas ledo skulptūrų festivalis, kuris tampa viena iš miesto žiemos tradicijų.

Vienas iš geriausiai žinomų miesto objektų – žiemos sporto ir pramogų parkas „Snow Arena“. Žiemos metu lankytojai gali slidinėti ne tik uždarose trasose, bet ir atviroje, kurios ilgis yra 640 m., o plotis 40 m.. Ši lauko trasa pradeda veikti kai oro temperatūra nukrenta iki -5°C.

Tad ką veikti Druskininkuose žiema tikrai yra ką, prie minėtųjų pramogų ir renginių pridėkite SPA malonumus ir turėsite nepaprastai geras atostogas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *