Ar jūsų sporto klubas siūlo kokybę?

LaisvalaikisSveikata ir grožis

sporto klubas

Nusprendėte mesti svorį ar tiesiog norite kasdien jaustis žvalus ir energingas? Sumažinti maisto porcijas ir pradėti bėgioti parke yra teisinga pradžia tačiau to gali nepakakti. Dideliems tikslams pasiekti kai reikia numesti 10-30 kilogramų pradedama nuo mitybos bet vien tik mankštos neužtenka nes būtina treniruoti tam tikras raumenų grupes ir mažinti riebalinį audinį. Kaip tai daryti galite susirasti gana neblogos informacijos internete tačiau geriausi kai tai pataria profesionalūs treneriai kuriuose deja ne visi Vilnius sporto klubai turi. Kas dar svarbu renkanti sporto klubą?

 

Treniruoklių įvairovė

 

Skirtingi treniruoklių tipai leidžia atlikti pratimus tam tikros kūno dalies mankštinimui. Kaip pavyzdį paimkime pilvo raumenis. Vienas pratimas netinka efektyviam pilvo riebalinio sluoksnio ir raumenų stiprinimui nes pilvo raumenys yra suskaidyti į viršutinius, apatinius ir šoninius. Tai reiškia kad tam reikia naudoti skirtingus pratimus ir treniruoklius. Tas pats yra ir su kitomis raumenų grupėmis kurias norėsite treniruoti. Sporto klubas negali būti geras jei treniruokliai yra nusidėvėję, morališkai pasenę ar trūksta kai kurių detalių dėl kurių negalima atlikti tam tikrų pratimų. Tas pats pasakytina jei sporto klubas taupo šildymo sąnaudas, sporto salėje nebūtina palaikyti tokią pat temperatūrą kaip namuose, gali būti ir šiek tiek žemesnė bet ne tokia kad būtų nemalonu persirengti ar nesinorėtų padaryti poilsio pertraukėlės.

 

Treneriai

 

Garas treneris yra pats vertingiausias sporto klubo turtas. Ne paslaptis, kad treneriui pakeitus darbo vietą kartu su juo išeina ir jo globotiniai. Gero trenerio savybės tai ne tik žinios apie žmogaus anatomiją, įkvėpimas ir griežtumas bet ir humoro jausmas. Geriausias treneris yra toks kuriam šis užsiėmimas nėra tik darbas,o labiau pašaukimas mokyti kitus teisingai atlikti pratimus, kvėpuoti, skatinti aktyviai ir sveikai gyventi. Patyrę treneriai supranta kaip svarbu suteikti patarimus ir rekomendacijas atsižvelgiant į kiekvieną individualų atvejį. Pagarbus požiūris ne tik į pažengusius bet ypač svarbus naujokams kad jie neprarastų motyvacijos siekti savo tikslo. Jei nusprendėte pradėti lankyti ar pakeisti sporto klubą visuomet ieškokite atsiliepimų ir klauskite draugų patarimo.

 

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *