Kur gali būti įmontuotos blakės ir kita pasiklausymo įranga?

TechnologijosVerslo naujienos

tyliai 

Vis dažniau girdime apie atvejus, kuomet iškyla nemalonių situacijų grėsmė, kad nutekėjo tam tikra slapta asmeninė informacija, susijusi su ateities planais, finansiniais reikalais ir kitos svarbios detalės, kurios įprastai gali būti skirtos tik mažam patikimų žmonių ratui.

Verslo pasaulyje, tai vyksta praktiškai nuolat, kuomet rinką užėmusios monopolinės kompanijos bando prie derybų stalo susitarti dėl geriausių sąlygų savo verslo plėtrai ar gauti žemiausių kainų pasiūlymus iš savo tiekėjų. Nepavykus susitarti, konkurentai lengvai gali paskelbti įvairių kompromituojančių detalių, kurios dažnai atsiduria ir masinėse informavimo priemonėse ar spaudoje. Tuomet verta pagalvoti apie tai ar patalpoje, kurioje vyko slaptas pokalbis ar derybos nebuvo įrengta slapta pasiklausymo įranga.

Užsienio šalyse, jau yra įprasta, kad prieš pradedant svarbius pokalbius ar derybas yra renkamasi neutrali teritorija, kuri būtų kuo mažiau susijusi su vienos ar kitos šalies įtakos zona. Jei dėl to nepavyksta susitarti, tuomet yra samdomas specialistas, kuris atvyksta iš anksto ir yra atliekama pasiklausymo įrangos paieška.

Daugelis įsivaizduoja, pasiklausymo įranga yra tokia kaip kad rodoma filmuose, kuomet agentas ausyje turi specialią ausinę, o rankovėje nešiojasi slaptą mikrofoną. Šiuolaikinės technologijos yra tokios, kad tokia įranga, gali būti visiškai nepastebima, mobili, valdoma nuotoliniu ryšiu, naudojant internetą, tad tikrai niekas laidų ir elektros kabelių nevedžioja šiais laikais, kad pasiklausytų jiems svarbios aktualios informacijos. Tad liaudyje vadinamos blakės ar kita pasiklausymo įranga, gali puikiai būti įmontuota į rašiklio galiuką, tapti įmantrios gėlių puokštės, šviestuvo ar interjero detalės, rankinės aksesuaru ar tiesiog niekuo neišsiskiriančio kasdien naudojamo daikto dalimi. Pavyzdžiui, tai gali būti įvairūs pakrovėjai, USB laikmenos, laikrodžiai, kas paprastam žmogui nesukels jokio įtarimo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *