Kodėl nevertėtų atidėlioti odontologinio gydymo?

Sveikata ir grožis
dantys

Kiekvienas suaugęs žmogus tikriausiai yra susidūręs su danties skausmu. Yra ir tokių, kuriems to neteko patirti, tačiau tai nereiškia, kad jie niekada nesilankė pas odontologus. Priešingai, dažniausiai šie žmonės problemų su dantimis neturi dėl to, kad juos reguliariai prižiūri specialistai.

Tačiau ne visi pacientai yra tokie pavyzdingi odontologijos klinikų lankytojai. Kai kurie ne tik kad nesilanko profilaktiškai, tačiau vengia vizito net ir tuomet, kai dantis ima skaudėti. Yra kelios žmonių grupės, kurie vengia šių gydytojų, vis tikėdamiesi, kad padės vaistai arba skausmas praeis. Kiti teigia, kad neturi tam laiko arba pinigų.

Deja, dantų skausmas gali praeiti laikinai, suvartojus nuskausminamųjų, kartais užėję paūmėjimai pasitraukia tik kuriam laikui. Tačiau dažniausiai tokie atidėliojimai smogia dar didesnėmis bėdomis. Toks scenarijus anksčiau ar vėliau ištinka visus, dar nėra buvę atvejų, kad dantis pats pagytų. O jeigu jau atsirado bent menkiausias skausmas, jis signalizuoja apie tai, kad dantis genda ir delsti nevalia.

Odontologinio gydymo atidėliojimas gali pasibaigti rimtu šaknies kanalų uždegimu, infekcija ir danties netekimu. Šaknies kanalų uždegimą sąlygoja į šaknies kanalą patekę mikroorganizmai. Netaikant gydymo laiku, uždegimas, o dar blogiau infekcija, gali persiduoti į sveikus dantis. Todėl labai svarbu kuo anksčiau diagnozuoti problemą ir pritaikyti tinkamą gydymą.

Blogiausia negydomo danties baigtis – danties netekimas. Tai nutinka tuomet, kai dantis būna labai sugedęs ir savaime ištrupėjęs. Jeigu dar yra likusios sveikos ir tvirtos danties sienelės, galima bandyti jį gelbėti plombuojant. Tačiau būna, kad danties likusi tik šaknis ir nelieka nieko kito, kaip tik ją šalinti, o dantį atstatyti galima tik protezavimo ar implantavimo būdu.

Gali būti, kad uždelsus, gydymas pareikalaus daugiau nei vieno specialisto paslaugų  https://www.sbklinika.lt/paslaugos/odontologu-paslaugos/.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *