Pasiilgusiems aktyvių pramogų – vandens batutai

Laisvalaikis
vandens batutai

Kadangi Lietuva gali pasigirti vandens telkinių gausa, pastaruoju metu čia sparčiai išpopuliarėjo įvairios vandens pramogos. Kone visuose miestuose ir regionuose galime rasti ne vieną vandens parką, o dabar vis daugiau žmonių įtraukia ir vandens batutai. Jie gali būti įrengti tiek lauke, tiek baseinuose, o pramoga išskirtinė tuo, kad yra įdomi ir atraktyvi visai šeimai. Kuo išsiskiria vandens batutai nuo įprastų ir kokiomis progomis galima organizuoti tokią vandens pramogą?

Vandens batutai primena įprastą batutų trasą su įvairiomis užduotimis, pramogomis ir kitais suktais išbandymais. Vienintelis skirtumas yra tas, kad šią trasą reikia įveikti vandenyje. Tai reiškia, kad užduotys tampa dar smagesnės. Dažniausiai vandens batutų parkuose įrengti skirtingo sudėtingumo ruožai – tai leidžia pramoga mėgautis tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.

Vandens batutai nėra sudėtinga ar iš esmės pavojinga pramoga. Kad būtų užtikrintas maksimalus saugumas, kiekvienas dalyvis privalo dėvėti gelbėjimosi liemenę, prieš pradedant užduotis, jis yra supažindinamas su parko struktūra ir vidaus taisyklėmis. Šaunu tai, kad norint išbandyti vandens batutus nereikalingas ypatingas pasiruošimas ar išskirtiniai plaukimo įgūdžiai – užtenka elementarių plaukimo žinių.

Dažniausiai vandens batutų parkuose galima rasti ir kitų pramogų – vandens tinklinį, vandens krepšinį ar kitokių įdomių veiklų, kurios padeda laisvalaikį čia praleisti turiningai. Kai kurie parkai savo erdvėse turi ir pirtis arba SPA kompleksus, skirtus tėveliams, kurie nori išleisti vaikus džiaugtis vandens batutais ir skirti šiek tiek laiko sau.

Vandens batutai – grupinė pramoga. Tai reiškia, kad ją galima išnaudoti ir įvairiems renginiams, susibūrimams. Pavyzdžiui, vandens batutų parke galite organizuoti vaikų gimtadienį. Jie taip pat populiarūs ir tarp suaugusiųjų. Žinoma, tokiais atvejais žmonės dažniau renkasi lauke, ant vandens įrengtus parkus, kurie turi sudėtingesnes trasas. Čia galite suplanuoti mergvakarį ar bernvakarį, išleistuves, įmonės vakarėlį, team building‘ą ar kitas panašias veiklas.

Apsilankymas vandens batutų parke vidutiniškai gali kainuoti apie 10 eurų už sesiją. Viena pramogos sesija trunka apie valandą. Vienu metu parke gali pramogauti nuo 50 iki 100 lankytojų. Kiekvienam lankytojui yra privaloma dėvėti gelbėjimosi liemenę, o esant vėsesniam orui suteikiami hidrokostiumai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *