Sezoninio darbo privalumai

Verslo naujienos

darbas

Ne paslaptis, kad sezoninis darbas vienus gąsdina ir tiesiog atbaido, kiti kaip tik naudojasi šio darbo pobūdžio teikiamais privalumais. Vienas iš pagrindinių tokio darbo privalumų – tai neilgai trunkantis laikotarpis, leidžiantis uždirbti papildomų pajamų. Atskirais atvejais gali būti puiki proga padirbėti savo kasmetinių atostogų metu.

Sezoniniam darbui dažniausiai ieškomi nekvalifikuoti darbuotojai, todėl ypatingų gebėjimų ar patirties šiems darbams atlikti nereikia. Sezoniniai darbai paprastai trunka nuo pavasario iki rudens, o sričių, kuriose galima įsidarbinti – taip pat ne viena. Vienos iš populiariausių – tai statybų, viešbučių, maitinimo ar prekybos verslai, kuriems įtaką stipriai daro sezoniškumas. Daugybė studentų dar prieš ankstyvą pavasarį ima domėtis darbo skelbimai įvairiuose Lietuvos kurortuose. Duris atveriančiose lauko kavinėse taip pat atsiranda papildomos darbo jėgos poreikis.

Tiesa, lietuviai sezoninių darbų neretai dairosi užsienio šalyse, todėl nieko nuostabaus, kad Lietuvoje šiuos darbus dirba užsienio šalių piliečiai. Jų nemažai atvyksta iš Ukrainos, Baltarusijos ar Azijos šalių, kuriuos galima sutikti statybų, ūkio sektoriuje bei kitose, jau paminėtose srityse. Tai labai didelė pagalba Lietuvoje veikiantiems verslams, padedantys užtikrinti sezono metu išaugančius darbo jėgos poreikius.

Pastebima, kad sezoninį darbą dirbantys darbuotojai yra itin motyvuoti ir į darbą žiūri su didele atsakomybe. Tai tikriausiai lemia žinojimas, kad tai ilgai netruks, o noras papildomai užsidirbti suteikia papildomos motyvacijos. Ne paslaptis, kad daugelis taip užsirekomenduoja, todėl nesudėtingai darbo vietą gauna ir kito sezono metu.

Beje, sezoninio įdarbinimo privalumais gali džiaugtis ne tik darbuotojai, bet ir darbdaviai. Tokios sutartys tiksliai apibrėžia konkretaus darbo laikotarpį, kuriam darbuotojas yra įdarbinamas. Darbuotojas tai aiškiai žino ir supranta, todėl nekyla jokių nesusipratimų dėl darbuotojo atleidimo pasibaigus sezonui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *