Nugaros ir kaklo skausmų gydymas masažo pagalba

Sveikata ir grožis

Ar šiuo metu jūs ieškote alternatyvių priemonių, kurios padėtų sumažinti jūsų nugaros arba kaklo skausmus? Sparčiai visame pasaulyje augantis masažo terapijos populiarumas parodė, kiek daug žmonių susiduria su lėtiniais nugaros ir kaklo skausmais. Kita vertus, bene kiekvienas žmogus gali pasinaudoti masažo teikiamais privalumais, o atlikti tyrimai rodo, kad šiandien, kaip niekad anksčiau, žmonės ima kliautis masažu ir jam skiria pakankamai didelį dėmesį.

Nugaros ir kaklo skausmai

Taigi, visų pirma vertėtų iš arčiau susipažinti su nugaros ir kaklo skausmais.

Nugaros skausmas

Pakankamai dažnai apatinės nugaros dalies skausmas būna susijęs su minkštųjų audinių traumomis. Mūsų minkštuosius audinius sudaro oda, raumenys, raiščiai, sausgyslės ir jungiamieji audiniai. Paprastai sausgyslių patempimas patiriamas netinkamo kėlimo ar netaisyklingai atliekamų tempimo pratimų metu, nukritus, dėl ilgalaikės netaisyklingos laikysenos ar sportinių traumų. Daugeliu atvejų tai būna trumpalaikių nugaros skausmų priežastimi. Tačiau žmonės, kurie jaučia lėtinį apatinės nugaros dalies skausmą, paprastai susiduria su kur kas rimtesnėmis problemomis, tarp kurių gali būti ir disko išvarža, degeneracinė stuburo liga, osteoartritas, kaklo ar nugaros trauma ir kt.

Daugiau apie nugaros skausmus ir nugaros masažą: http://www.masazuotojas.lt/nugaros-masazas-vilniuje/

Kaklo skausmas

Kaip ir apatinės nugaros dalies skausmas, taip ir kaklo skausmas dažnai yra nulemtas minkštųjų audinių patempimų ir juose susikaupusios įtampos. Netaisyklinga laikysena, neteisinga miego padėtis, traumos, nuolatos pasikartojantys tie patys judesiai – visa tai gali tapti tokių skausmų priežastimi. Kartais tokie simptomai trunka vos kelias dienas, tačiau jie taip pat gali tapti ir ilgalaikiais, gerokai pabloginančiais gyvenimo kokybę. Kai kaklo skausmas ima labai varginti ar trunka ilgiau nei tris mėnesius, priežastis gali būti kur kas rimtesnė. Atradus pagrindinę nugaros ar kaklo skausmo priežastį galima lengviau nustatyti ar masažo terapija galėtų tapti geriausia gydymo priemone.

Kas yra masažo terapija?

Tikėtina, kad dauguma iš jūsų iki šiol jau buvote bent kartą išbandę masažo terapijos teikiamus privalumus. Masažo terapijos metu masažuotojas masažiniais judesiais veikia minkštuosius audinius, pasitelkdamas skirtingo lygio spaudimą, glostymą, tempimą ir kitas technikas. Jų patirtis, žinios ir puikus žmogaus anatomijos išmanymas padeda tiksliai nustatyti problemines vietas ir pasitelkti pačias tinkamiausias masažo technikas. Todėl jei norima pasimėgauti tikraisiais masažo privalumais ir pajusti akivaizdžius teigiamus rezultatus, visuomet rekomenduojama rinktis tik kvalifikuotus ir patyrusius masažo specialistus.

Kaip masažas gali pagelbėti?

Nuolatinis stresas, nerimas ir įtampa, kasdienis darbas prie kompiuterio bei nuolatiniai pasikartojantys judesiai gali sukelti papildomą raumenų įtampą. Be to, nereikia pamiršti ir netaisyklingos laikysenos. Taigi, visiškai nenuostabu, kad šiomis dienomis daugybė žmonių susiduria su nugaros ir kaklo skausmais, kurie blogina jų savijautą ir gyvenimo kokybę.

Masažas gali padėti sumažinti trumpalaikius ir lėtinius skausmus – ypač nugaros ir kaklo srityse. Tarp tokių masažo privalumų yra ir:

  • Streso valdymas: Masažas padeda sumažinti raumenų įtampą, kuri dažnai būna sukelta streso. Be to, masažo metu žmogus gali visiškai atsipalaiduoti ir bent trumpam atitrūkti nuo kasdienių rūpesčių.
  • Bendros sveikatos gerinimas: Masažas padeda pagerinti minkštųjų audinių sveikatą. Jis taip pat gali padėti jums lengviau suprasti, kaip jūsų gyvenimo būdas paveikia jūsų kūną ir bendrą savijautą.
  • Lėtinio skausmo sumažinimas: Masažo metu yra susitelkiama į įvairių juntamų skausmų mažinimą, siekiant eliminuoti raumenų įtampą ir padidinti lankstumą. Tai gali padėti sumažinti vartojamų skausmą malšinančių vaistų kiekį.
  • Nuotaikos gerinimas: Endorfinai, kuriuos mūsų organizmas išskiria masažo metu, padeda pagerinti mūsų nuotaiką. Tai gali padėti lengviau kovoti su nerimu, depresija ir lėtiniu stresu.
  • Greitesnis atsistatymas: Jei susiduriama su nugaros ar kaklo patempimu, masažo terapija gali padėti pagreitinti atsistatymo procesą.
  • Traumų prevencija: Kai raumenys yra tvirti, sveiki ir lankstūs, reikšmingai sumažinama ir traumų tikimybė.
  • Geresnė kraujotaka: Spaudžiamieji masažiniai judesiai, kurie yra naudojami masažo seanso metu, padeda pažeistose kūno vietose pagerinti kraujotaką, tokiu būdu pagerinant jų gijimą, kadangi jos būna geriau aprūpinamos deguonimi ir maistingosiomis medžiagomis. Be to, masažas padeda pagerinti įvairių atliekų pašalinimą iš raumenų.
  • Didesnė judesių amplitudė: Masažo pagalba galima pagerinti ir judesių amplitudę, kadangi yra sumažinama raumenų įtampa.

Kada reikalinga masažo terapija?

Kaip jau buvo minėta, įvairūs patempimai yra labai dažnos nugaros ir kaklo skausmų priežastys. Tokiais atvejais masažo terapija gali būti labai veiksminga natūrali priemonė. Masažas ne tik sumažina raumenų įtampą, tačiau taip pat padeda sumažinti pažeistose vietose kylančius spazmus ir uždegimus. Be to, masažo specialistas gali tiksliai nustatyti skausmo šaltinį ir pasitelkti atitinkamas masažo technikas, kurios padeda visą tai eliminuoti.

Tie žmonės, kurie kenčia nuo osteoartrito, taip pat masažo pagalba gali sulaukti teigiamo rezultato. Masažas tokiu atveju padeda sumažinti įtampą ir stresą, kartu pagerinant ir kraujotaką. Masažo terapija yra sąlyginai saugus ir neinvazinis gydymo būdas. Tačiau, jei yra susiduriama su tam tikromis sveikatos problemomis, visų pirma yra rekomenduojama pasitarti su savo gydytoju, kuris įvertinęs jūsų sveikatos būklę galėtų patarti ar masažas jūsų atveju galėtų būti tinkama gydymo priemone.

Populiarios masažo rūšys

Egzistuoja labai daug skirtingų masažo rūšių, kurios yra pasitelkiamos sprendžiant labai skirtingus sveikatos sutrikimus. Dauguma masažo terapijos seansų trunka apytiksliai 60-90 min. Taigi, būtų naudinga įvardinti bent keletą populiariausių masažo technikų.

Švediškas masažas

Tiems, kuriems dar nebuvo tekę išbandyti masažo terapijos, švediškas masažas galėtų tapti labai puikia pradžia. Ši masažo technika padeda sumažinti raumenų įtampą ir lengviau atsipalaiduoti. Švediškas masažas taip pat gali būti pasitelkiamas mažinant nugaros skausmus. Šios masažo terapijos seanso metu paprastai yra masažuojamas visas kūnas. Masažuotojas pasitelkia labai platų masažinių judesių spektrą.

Giliųjų audinių masažas

Giliųjų audinių masažo metu masažuojant raumenis yra naudojamas didesnis spaudimas. Toks spaudimas padeda žmonėms, kurie susiduria su raumenų patinimu, įvairiomis traumomis ar lėtiniais raumenų skausmais. Be to, tie žmonės, kurie susiduria su nerimu ar labai dideliu stresu, taip pat gali pasimėgauti giliųjų audinių masažo teikiamais privalumais, kadangi šio masažo metu yra atpalaiduojama raumenų įtampa, dažnai siejama su minėtomis problemomis.

Trigerinių taškų masažas

Šios masažo technikos taikymo atveju yra siekiama atpalaiduoti trigerinius taškus. Trigeriniai taškai yra įsitempusius vietos mūsų raumenyse, kurios sukelia skausmą kitose kūno vietose. Pavyzdžiui, nugaroje esantis trigerinis taškas gali nulemti kaklo skausmą. Tokiuose trigeriniuose taškuose yra pablogėjusi kraujotaka ir yra susiformavusi „blokada“. Viso to rezultatas yra spazmai, skausmas, maudimas ir kiti nemalonūs pojūčiai. Masažuojant tokias problemines kūno vietas galima sumažinti minėtus nemalonius simptomus.

Pabaigai

Kaip matote, yra ne viena masažo technika, kurią galima pasitelkti siekiant sumažinti įvairius nemalonius simptomus ir pagerinti savo savijautą, todėl prieš nusprendžiant, kokią masažo rūšį jums būtų verta pasirinkti, visuomet naudinga pasitarti su masažo specialistu, kuris atsižvelgdamas į jūsų simptomus ir sveikatos būklę galėtų parinkti tinkamiausią masažo techniką.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *