Robotai vejapjovės: kokiais privalumais jos pasižymi

Namai ir aplinkaTechnologijos

Šiandien robotai vejapjovės tampa vis dažniau nuosavų namų kiemuose sutinkama sodo technika, kuri padeda veją prižiūrėti gerokai sklandžiau, lengviau ir kokybiškiau. Todėl jei dar nepasinaudojote roboto vejapjovės privalumais, pats metas su jais susipažinti.

Robotai vejapjovės yra daug patogesni

Pasitelkus robotą vejapjovę, jis automatiškai nupjaus žolę, nereikalaudamas jokio naudotojo įsikišimo, nebent norėsite pakeisti pjovimo grafiką ar jo nustatymus. Visa tai suteikia gerokai daugiau patogumo, kadangi visais vejos priežiūros darbais pasirūpina jūsų patikima sodo technika. Dauguma modelių yra pilnai konfigūruojami patogiame valdymo skydelyje, kuriame galima reguliuoti pjovimo aukštį, dažnumą ir trukmę. Kai kuriuos pažangesnius modelius galima valdyti išmaniuoju telefonu arba planšetiniu kompiuteriu.

Veja atrodo geriau ir pagerėja žolės būklė

Roboto vejapjovės dėka pagerėja vejos išvaizda ir žolės būklė. Didžiausia nauda ta, kad robotai vejapjovės iš tikrųjų padeda tręšti veją, todėl ji atrodo gyvybinga ir žalia. Tai sumažina pridėtinių trąšų kiekį, reikalingą žaliai ir sveikai vejai palaikyti. Taip yra todėl, kad robotai vejapjovės yra mulčiavimo vejapjovės. Tai reiškia, kad žolė supjaustoma į smulkias atraižas ir išbarstoma ant vejos, kad maistingosios medžiagos grįžtų atgal į dirvožemį. Kadangi nupjauta žolė taip smulkiai susmulkinama, ant vejos nematysite nupjautos žolės, gadinančios bendrą jūsų sodo vaizdą. Taip pat roboto vejapjovės pagalba jūsų veja visą laiką atrodys šviežiai nupjauta.

Robotai vejapjovės yra gerokai saugesni

Robotą vejapjovę dėl daugelio priežasčių naudoti yra gerokai saugiau nei tradicinę vejapjovę. Tradicinės vejapjovės yra pakankamai pavojinga sodo technika, kurią reikia tinkamai valdyti, siekiant išvengti galimų sužalojimų. Jos turi didelius, greitai judančius peilius, kurie gali greitai pagauti šiukšles ir išmesti jas iš vejapjovės arba sugesti ir sužeisti vejapjovę valdantį žmogų.

Tuo tarpu robotai vejapjovės paprastai naudoja stebėtinai mažus peilius, kurie yra visiškai uždaryti po vejapjove. Juose yra jutikliai, kurie nustato, kada jie pakeliami ar pakreipiami, ir peiliai automatiškai sustoja. Be to, robotų vejapjovių veikimą galima suplanuoti taip, kad jie veiktų tik tuomet, kai veja niekas nevaikšto.

Labai nesudėtinga priežiūra

Robotams vejapjovėms reikia labai mažai priežiūros. Peilių keitimas vyksta pakankamai retai ir jų pakeitimui paprastai užtrunkama ne daugiau nei penkias minutes. Tuo tarpu roboto vejapjovės išvalymas taip pat yra labai greitas ir paprastas procesas, kuriam pakanka šepečio ir drėgno skudurėlio. Kadangi alyvos ar filtrų keisti nereikia, roboto vejapjovės priežiūra vartotojams sutaupo gerokai daugiau laiko ir reikšmingai palengvina jų vejos priežiūrą. Šiuolaikinių robotų vejapjovių akumuliatorių tarnavimo laikas yra labai ilgas (ypač, jei pasirenkama iš naujausių dideliu našumu pasižyminčių modelių), ir net tuomet, kai po ilgo veikimo laiko ateina metas pakeisti akumuliatorių, tai labai lengvai galima padaryti savo pačių rankomis.

Jokios nupjautos žolės

Visi robotai vejapjovės yra mulčiavimo vejapjovės, t.y. jie nupjautą žolę supjausto į labai mažus gabalėlius ir grąžina juos atgal į veją, kad auganti žolė gautų jai būtinų maistinių medžiagų. Taip pat papildoma nauda yra ta, kad nebereikia tvarkyti nupjautos žolės.

Tikrai ne kiekvieni žmonės savo kieme turi vietos didelei komposto dėžei, kurioje lengvai sutilptų visa nupjauta žolė. Todėl nupjautos žolės rinkimo ir kompostavimo galima išvengti, jei pasitelkiamas robotas vejapjovė. Juolab, kad paliekant nupjautą žolę ant vejos, ji tampa sveikesnė ir žalesnė.

Robotas vejapjovė – draugiškesnis aplinkai

Lyginant su elektrine vejapjove, kurią reikia nuolat įjungti į elektros tinklą, arba įprasta vejapjove, kuri į aplinką išskiria kenksmingas medžiagas, robotai vejapjovės yra daug ekologiškesni ir padeda sumažinti neigiamą poveikį aplinkai. Be to, robotai vejapjovės suvartoja labai nedaug elektros energijos, kadangi jie juda lėtai ir paprastai turi labai mažus peilius.

Daugiau laiko lieka sau

Vejos priežiūra paprastai atima nemažai laiko. Šiandien dauguma žmonių gyvena įtemptu gyvenimo ritmu ir mieliau užsiimtų malonesne veikla nei vejos pjovimas. Atlikus pradinį roboto vejapjovės nustatymą, jums neturėtų reikėti jokio papildomo indėlio, kad visus metus galėtumėte kokybiškai prižiūrėti veją, užtikrinant, jog ji visuomet atrodytų puikiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *