Kodėl klinkerio plytelės yra geras pasirinkimas namo fasadui?

Namai ir aplinka

Namo fasado apdaila yra viena svarbiausių statybos dalių. Juk tai kaip iš išorės atrodo namas, daug ką pasako apie namo šeimininkus, todėl svarbu, jog fasadas atrodytų dailiai, kokybiškai ir patraukliai. Dažnai būtent taip apibūdinami klinkerio plytomis apdirbti fasadai. Deja, klinkeris yra pakankamai brangus, apdaila klinkeriu reikalauja profesionalaus montavimo, tad norint darbus atlikti patiems, be patirties, bus sudėtinga ir rezultatas greičiausiai nedžiugins. Tačiau yra išeitis – klinkerio imitacijos plytelės Elabrick. Apie jas šiandien ir pakalbėsime.

Kas yra klinkerio plytelės?

Elabrick plytelės, anksčiau žinomos Elastolith pavadinimu yra kokybiška klinkerio imitacija, leidžianti pasiekti beveik identišką rezultatą kaip klijuojant fasadą originaliomis klinkerio plytomis, tačiau už mažesnę kainą.

Elabrick yra gaminama Nyderlanduose.  Gamybai naudojamas specialiai rūšiuotas kvarcinis smėlis (apie 92 proc.). Pagrindinė masė yra sumaišoma su skysta spalva, nuo kurios priklausys plytelės išvaizda ir kuri užtikrina plytelės atsparumą UV spinduliams. Gaminio surišimui yra naudojamas poly-acrylo tirpalas, kuris užtikrina plytelės atsparumą mechaniniam ir aplinkos poveikiui.

Pačios plytelės yra 4 mm storio, lengvos, vos 4 kg/ 1kv.m. o išmatavimai 240 × 71 mm. Plytelės gali būti lengvai perkerpamos žirklėmis arba aštriu peiliu, todėl plokštės gali būti pritaikytos įvairiems architektūriniams sprendimams, kampams, siauroms apdailos dalims ir pan. Beje, kampai yra atskira kalba – kadangi klinkerio plytelės Elabrick yra lanksčios, kampų apdaila tampa itin paprasta. Užtenka perlenkti plokštę kampo vietoje ir viskas. Nereikia derinti kampe dviejų plokščių sujungimo ar ieškoti kokio nors kito išmanaus sprendimo.

Kokie klinkerio plytelių privalumai

Lanksčios klinkerio plytelės tinka naudoti tiek lauke, tiek patalpose. Dekoratyvinė plokščių išvaizda praktiškai nesiskiria nuo natūralaus klinkerio, todėl fasadas atrodo tarsi mūrinis.

Klinkerio plytelių eksploatacinės savybės yra giriamos specialistų. Plyteles galima naudoti vietovėse, kur temperatūra yra iki minus 35 laipsnių šalčio ir iki 100 laipsnių karščio . Klinkerio plytelės:

  • Nesideformuoja;
  • Nesproginėja ir nepasidengia įtrūkimais;
  • Nenublunka;
  • Išsaugo puikų estetinį vaizdą per visą tarnavimo laiką.

Atkreipkite dėmesį, kad ši medžiaga yra labai atspari mechaniniam poveikiui, visiškai atspari rūgščiam lietui ir temperatūros pokyčiams bei labai lengva nuvalyti nešvarumus. Tinkamai sumontavus, klinkerio plytelės naudojamos labai ilgai. Medžiaga atspari drėgmei, atspari šalčiui, draugiška aplinkai, pralaidi garams. Be to, Elabrick plytelės nėra degios, nepalaiko atviro degimo ir yra prieinamos plačioje spalvų paletėje.

Lengva susidėti plyteles patiems

Dar vienas privalumas, kurį galima išskirti atskirai ir pakalbėti plačiau yra montavimo paprastumas. Norint sumontuoti klinkerio plyteles patiems ant fasado ar vidaus sienos, jums nereikia nuversti kalno ruošiant sieną. Pagrindinis reikalavimas, jog paviršius, kur bus klijuojamos krinkerio plytelės, būtų švarus ir sausas. Jei paviršius yra birus, padarytas iš smėlio, tuomet reikia nugruntuoti. Pagrindinė taisyklė – naudoti specialius, tam pritaikytus klijus. Klijuoti reikia pradėti nuo viršaus, klijavimui reikia naudoti 4 mm šukas. Klijais dengti tik tokį plotą, kurį galima apdoroti per 10 minučių, nes kitaip klijai pasidengia plėvele ir sunkiau prilimpa ar neprilimpa plytelės.

Nors visus darbus rekomenduojama patikėti profesionalams (kiekvienas turėtų daryti tai ką sugeba geriausiai), tačiau Elabrick yra paprastos naudoti plytelės, kurias susidėsite patys net ir pirmą kartą atlikdami tokį darbą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *