Parketlentės: jų priežiūrą, atnaujinimas ir keitimas

Namai ir aplinkaPrekyba

Norint, kad namai atrodytų tikrai tvarkingai, verta tinkamai prižiūrėti kiekvieną daiktą. Ne išimtis yra ir grindys, o konkrečiau parketlentės. Tinkama jų priežiūra leis jomis džiaugtis ilgą laiką, o teisingai atlikti atnaujinimo darbai padės išvengti jų keitimo. Tad kaip tinkamai jas prižiūrėti, atnaujinti, o kada reikalingas jų keitimas, plačiau papasakosime šiame straipsnyje.

Parketlenčių priežiūra

Kadangi tai yra viena iš populiariausių grindų rūšių, tai jų priežiūra nereikalauja daug dėmesio. Tad jos gali būti siurbiamos arba valomos drėgna šluoste, bet jokiu būdu ne visiškai šlapia. Jeigu parketlentės pagamintos iš įprastos medžiagos, tai papildomų valiklių jos nereikalauja, jas galima valyti paprastu vandeniu. Bet jei yra noras, galite naudoti ir specialius valiklius, kurie skirti būtent tokioms dangoms. Juos nesunku rasti įvairiose parduotuvėse, tad galite rinktis valymo priemonės, kurios jums yra tinkamos. O jei parketlentės pagamintos iš tam tikros medžiagos, kurioms reikalinga speciali priežiūra, pavyzdžiui alyvuotiems paviršiams, jiems reikalingi specialūs valikliai. Tad prieš dedant grindis, visada reikėtų pasidomėti, kokia priežiūra joms bus reikalinga. Svarbu prisiminti, kad parketlenčių negalima plauti labai šlapia šluoste, nes vandens perteklius gali pakenkti, jos gali susibanguoti, atsirasti dideli tarpai.

Parketlenčių atnaujinimas

Kad ir kokios geros kokybės būtų grindys, bet ilgainiui jos mažiau ar daugiau susidėvi. Tam, kad jų nereikėtų keisti, galima atlikti jų atnaujinimą, po kurio vaizdas bus toks, lyg parketlentės būtų pakeistos. Atnaujinimui reikalingos specialios priemonės. Jas patartina rinktis tokios pat firmos, kaip ir parketlentės, nes toks atnaujinimas būtų pats kokybiškiausias. Jeigu pažeidimai nėra labai matomi arba gilūs, greičiausiai užteks paviršių atnaujinančių priemonių. Jeigu pažeidimai gilesni, reikėtų naudoti specialias priemones, kurios skirtos būtent tokiems pažeidimams. Parketlenčių atnaujinimo darbai gali būti atliekami du arba tris kartus. Jei vėliau dar daugiau kartų mėginsite jas atnaujinti, tokio efektingo rezultato nebepasieksite.

Parketlenčių keitimas

Anksčiau ar vėliau ateina laikas, kada parketlentes reikia keisti. Dažniausiai tai būna tada, kai iš esmės yra keičiamas namų interjeras arba jos jau buvo daug kartų atnaujintos. Be to, jas reikia keisti ir tada, kada atnaujinimo darbai padėti nebegali, tai yra jos buvo smarkiai sulietos ir džiūdamos išsikraipė. Parketlenčių keitimas gali būti nesudėtingas, jeigu išmanote šiuos darbus, o jeigu ne, visada galite pasisamdyti profesionalus, kurie ir išardys senąsias grindis ir sudės naująsias.

One thought on “Parketlentės: jų priežiūrą, atnaujinimas ir keitimas

  1. Norėčiau,užsakyti meistrą parketlenčių pakeitimui. Pateko drėgmė ,jos išsiplėtė ir išsiklaipė. Apie 1,5 m2.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *