Medienos granulių sandėliavimo principai, padėsiantys užtikrinti granulių ilgaamžiškumą

Namai ir aplinkaPrekyba

Production line of wooden pellets granules close up

                      Ne paslaptis, jog granulinės šildymo sistemos kiekvienais metais tampa vis populiaresniu gyventojų pasirinkimu, kuris suteikia galimybę šildyti savus būstus. Nors yra net kelios pagrindinės priežastys, lemiančios tokį žmonių pasirinkimą, tačiau pagrindinėmis yra laikomos granulinių katilų efektyvumas, ekonomiškumas bei, žinoma, ekologija. Kartu su augančiais granulinių šildymo sistemų pardavimais taip pat auga ir medienos granulių paklausa. Gyventojai vis dažniau perka medienos granules dideliais kiekiais, siekdami iš anksto pasirūpinti jomis dar prieš prasidedant šildymo sezonui.

                      Medienos granulėmis namus šildantys gyventojai žino, jog įprastai šis biokuro produktas yra parduodamas būtent 15 kg įpakavimais. Toks kiekis yra gana universalus, nes maišus patogu transportuoti bei sandėliuoti. Medienos granulių kainą 15 kg įpakavimais taip pat veikia teigiamai. Tai reiškia, jog vartotojai gali kur kas patogiau pasirinkti, kokį kiekį jiems reikėtų įsigyti prieš prasidedant šildymo sezonui.

Medienos granulių jautrumas ore esančiai drėgmei

                      Vis dėlto nepaisant patogių medienos granulių įpakavimų, kiekvienas gyventojas, kuris naudojasi granulinėmis šildymo sistemomis turėtų laikytis specifinių šio biokuro sandėliavimo principų. Šie principai padės užtikrinti medienos granulių ilgaamžiškumą. Norint lengviau suprasti, kokie yra pagrindiniai teisingo medienos granulių sandėliavimo principai, reikėtų žinoti bei suprasti, jog medžio granulės yra ypatingai jautrios aplinkos veiksniams. Būtent dėl šios priežasties jos yra pakuojamos į itin sandarius plastikinius įpakavimus.

Medžio granulių gamybos procesą sudaro keli skirtingi etapai. Vienas šių etapų – medienos granulių gamybai naudojamų antrinių medienos žaliavų džiovinimas. Ne paslaptis, jog sausa mediena pasižymi kur kas geresniu degimu bei jo metu išsiskiriančios šilumos kiekiu. Tai ir yra pagrindinė priežastis, kodėl granulių gamintojai smulkintų pjuvenų džiovinimui skiria tiek daug dėmesio. Žinoma, kaip jau minėta anksčiau, sausa mediena dega kur kas geriau, tačiau taip pat nereikėtų pamiršti, jog ir yra ir kur kas labiau paveikiama aplinkos veiksnių, tokių kaip ore esanti drėgmė.

Tinkama medienos granulių pakuočių priežiūra

Ore esanti drėgmė akimirksniu paveikia medienos granules, kurios šiuo atveju veikia kaip kempinė. Prisotintos drėgmės, šios praranda visą savo efektyvumą. Turint omenyje tiesioginį ore esančios drėgmės poveikį medienos granulėms, svarbu yra jas laikyti tik sausose, gerai vėdinamose patalpose. Taip pat yra svarbu įsitikinti, jog medienos granulių įpakavimai nėra pažeisti ir yra sandarūs. Pastebėjus plastikinio įpakavimo pažeidimą, šį reikėtų kuo skubiau pašalinti izoliacijos pagalba.

Akivaizdu, jog pakuotėje esančių medienos granulių vienu kartu sunaudoti tikrai nepavyks. Dėl šios priežasties išpakuotą medienos granulių maišą taip pat reikėtų laikyti sausai, o pats išpakavimas turėtų būti atliekamas tvarkingai. Tai reiškia, jog išpakavimo metu reikėtų atverti viršutinę pakuotės dalį. Tvarkingas išpakavimas taip pat leis užlenkti atvertą pakuotės dalį bei apsaugoti pakuotėje likusias medienos granules nuo tiesioginio jų sąlyčio su aplinka.

                      15 kilogramų masės medienos granulių įpakavimai – patogaus jų sandėliavimo garantas. Bene patogiausias būdas sandėliuoti tokius įpakavimus yra juos laikant sudėtus ant paletės. Paletė ne tik neužima daug vietos, tačiau taip pat ir padeda medienos granules laikyti kiek pakeltas nuo žemės. Įpakavimų laikymas kiek aukščiau žemės taip pat padeda išvengti galimo drėgmės poveikio.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *