Šilumos siurbliai oras – vanduo vienas iš populiaresnių šildymo būdų

Namai ir aplinkaTechnologijos

Šiais laikas nemažas dėmesys yra skiriamas sveikesniam gyvenimo būdui, norui mažiau vartoti ir kaip įmanoma labiau saugoti gamtą. Kalbant apie namų šilumą, vienas iš pasirinkimų, kurie mažiausiai teršiančių aplinką yra šilumos siurbliai oras – vanduo. Šį prietaisą renkasi vis daugiau žmonių, nes sužino jo naudą, efektyvumą ir kitus svarbius dalykus.

Ar šilumos siurblius oras – vanduo galima rinktis tik statant naujus namus?

Tikriausiai apie tokią šildymo sistemą yra girdima iš asmenų, kurie naujai statosi būstą, tad neretai susidaro nuomonė, kad tokie šilumos siurbliai gali būti montuojami tik naujuose namuose. Verta neapsigauti, nes tokia šildymo sistema gali būti sumontuota beveik kiekviename name, nustačius, kad tokią sistemą būtų įmanoma sumontuoti. Vertinant ar būtų galima šį prietaisą naudoti, reikia atsižvelgti į nemažai niuansų, tai yra koks yra namo ar buto plotas, kokio šilumos siurblio galingumo reikės ir kitus panašius dalykus. Tik tinkamai įvertinus visus aspektus galima daryti išvadą, nes labai svarbu šilumos siurblį oras – vanduo pritaikyti prie namo, kad jis nebūtų nei per galingas, nei per silpnas.

Koks yra prietaiso veikimo principas?

Šilumos siurblio oras – vanduo sistemą sudaro su blokai. Vienas blokas yra montuojamas namo išorinėje dalyje, o kitas namo viduje. Tad šie du blokai dirbdami kartu ir pasiremdami oru ir vandeniu sukurią šilumos energiją, kurią paskleidžia po namą ir taip namuose sukuriama šiluma. Dar vienas dalykas, kurį verta paminėti yra tas, kas gaminant šilumos energiją, jis skleidžia tam tikrą garsą, tad prieš jį montuojant reikėtų atsižvelgti ir į šį kriterijų, kad keliami garsai netrukdytų atlikinėti eilinių darbų namuose arba netrikdytų miegojimo.

Ar šilumos siurblys oras – vanduo pasižymi efektyvumu?

Galbūt anksčiau esate girdėję, kad tokie šilumos siurbliai esant didesniam šalčiui veikia netinkamai ir gamina kur kas mažiau šilumos energijos, nes tam tikras dalis paveikia didesnis šaltis. Tačiau šių dienų technologijos leidžia pagaminti tokius prietaisus, kurie nebijo šalčių, nes juose yra sumontuojamos papildomos detalės, kurios skleidžia šilumą ir neleidžia prietaisui užšalti, todėl vyraujant net ir didesniam šalčiui, šilumos energija yra tiekiama į namus. Todėl jei vengėte šio įrenginio dėl to, kad bijojote, kad šalčiausiomis žiemos dienomis reikės jungti papildomus įrenginius, kurie gamins šilumą, tad drąsiai galite juos pamiršti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *