Skyrybos ir alimentai: ką naudinga žinoti

Paslaugos

Skyrybos visuomet yra labai skaudžios, tačiau dar labiau komplikuotomis ir sudėtingomis jas paverčia atvejai, kuomet tenka spręsti, su kuo gyvens vaikai ir kaip bus mokami alimentai. Deja, bet tikrai ne kiekvieni tėvai dėl to taikiai sutaria, todėl kartais skyrybos tampa ypatingai varginančiomis ir keliančiomis didžiulį stresą. Kaip bebūtų, jei jūs taip pat matote, jog nebegalite toliau gyventi taip, kaip gyvenote iki šiol, ir manote, kad jūsų santuokos išgelbėti jau niekada nebepavyks, turbūt taip pat ėmėte svarstyti apie galimybę nutraukti savo santuoką.

Žinoma, galbūt jūs jau seniai pavargote nuo visų su jūsų santuoka susijusių nesutarimų, todėl šią akimirką net nebenorite pagalvoti apie jokias galimybes taikytis ir ieškoti kompromisų. Tačiau nepaisant to, kaip jūs šią akimirką jaustumėtės, turite suprasti, kad jei neišbandysite visų galimybių ir nebandysite bent dalies klausimų išspręsti taikiu keliu, jūsų laukiantis tolimesnis santuokos nutraukimo procesas gali būti pernelyg sudėtingas. Akivaizdu, kad streso, įtampos ir nerimo jūsų laukiančiose skyrybose tikrai netrūks, todėl jei yra galimybė bent šiek tiek lengviau išsiskirti, kodėl gi nesiėmus atitinkamų priemonių?

Nors visiškai suprantama, kad galbūt su savo antrąja puse jūs jau kurį laiką nesikalbate arba vos tik pradėję spręsti judviem aktualų klausimų susikivirčijate, kai santuokoje yra vaikų, labai svarbu bent trumpam savo nesutarimus pastumti į šalį ir pagalvoti apie tai, kas būtų geriausia vaikams. Todėl pasistenkite taikiai susėsti už vieno stalo ir prieš žengiant žingsnį link skyrybų slenksčio, aptarti judviem ir jūsų vaikams svarbius klausimus.

Taip pat būtų naudinga iš anksto aptarti ir tai, kaip bus mokami alimentai ir ar abi pusės sutinka dėl atitinkamos alimentų sumos. Toks išankstinis šio svarbaus klausimo aptarimas taip pat galėtų tiesiogiai prisidėti prie sklandesnio skyrybų proceso.

Kita vertus, kai kuriose situacijose viso to taikiai aptarti ir atrasti kompromisus nėra jokios galimybės – ypač, jei skirtis nori tik viena pusė. Taigi, tokiais atvejais reikėtų ieškoti patyrusių skyrybų advokatų, kurie pagelbėtų užtikrinant sklandesnį ir spartesnį skyrybų procesą. Laimei, šiuolaikinėje rinkoje yra labai daug skyrybų advokatų, iš kurių jūs galėtumėte pasirinkti. Be to, šių paslaugų teikėjų paieškas jūs visuomet galite atlikti naudodamiesi internetu, todėl tokiu būdu suteiksite sau daug didesnę pasirinkimo laisvę.

Bet kuriuo atveju, jei nuspręsite kreiptis į skyrybų advokatus, visų pirma skirkite daugiau laiko ir atidžiai įvertinkite dabartinėje rinkoje egzistuojančią šių paslaugų teikėjų pasiūlą, kartu įsigilindami į skirtingų skyrybų advokatų turimą patirtį, teikiamas paslaugas, jų kokybę, paslaugų kainas, klientų atsiliepimus ir kt. Juk visų svarbiausia, kad galiausiai jūs atrastumėte ir pasirinktumėte visus jūsų lūkesčius atitinkančius patyrusius ir profesionalius skyrybų advokatus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *