Kaip veiksmingai sudrėkinti veido odą

Sveikata ir grožis

Kai oda yra tinkamai sudrėkinta, ji gali atlikti savo pagrindinę funkciją – veikti kaip natūralus apsauginis barjeras nuo bet kokių išorinių veiksnių. Jei sutrinka mūsų odos struktūra ir jos vientisumas, ji tampa labiau pažeidžiama ir trūkinėja, todėl ją lengviau paveikia neigiami aplinkos veiksniai. Oda drėgmę praranda įvairiais būdais – pradedant karštu dušu ir baigiant drėkinamojo kremo nenaudojimu. Todėl pateiksime jums kelis patarimus, kaip galėtumėte lengviau pasirūpinti optimaliu savo veido odos drėkinimu.

Tinkamai valykite veido odą

Niekuomet nepamirškite, kad šiurkščios odos valymui skirtos priemonės atima iš mūsų odos drėgmę ir pažeidžia viršutinį odos sluoksnį, dėl ko oda išsausėja, parausta, suskilinėja ir gali būti paveikta kitų odos problemų. Odos valymo procedūroms reikėtų naudoti švelnų odos prausiklį, kuriame nėra odą neigiamai paveikti galinčių cheminių medžiagų. Pavyzdžiui, galite naudoti veido odą raminančias prausimosi putas su kofeinu ir hialurono rūgštimi.

Žinoma, kartu veido odą turėtumėte valyti saikingai – tai darant vieną kartą ryte ir kartą vakare prieš einant miegoti. Jei savo veido odą valysite pernelyg dažnai, pašalinsite natūralias drėkinamąsias barjerines medžiagas ir išsausinsite ją. Tuo tarpu, jei vis dėlto odą tenka valyti dažniau nei du kartus per dieną, pvz., dėl to, kad intensyviai sportuojate, nepamirškite po veido odos valymo naudoti lengvą drėkinamąjį kremą, kuris padės atstatyti prarastą odos drėgmę. Taip pat po veido odos valymo palikite odą šiek tiek drėgną, t.y. nusausinkite ją tik labai švelniai, kad tepant drėkinamąjį kremą oda vis dar būtų šiek tiek drėgna. Tokiu būdu užtikrinsite, kad drėkinamasis kremas pritrauks vandenį ir oda galės jį sugerti.

Venkite karšto vandens

Klaidinga manyti, kad pakanka reguliariai prausti veido odą vandeniu, kad ji būtų tinkamai sudrėkinta. Be to, nemaža dalis žmonių prausdami veido odą naudoja karštą vandenį, tačiau iš tikrųjų karštas vanduo daro didelę žalą mūsų odai, paskatindamas drėgmės praradimą iš odos ir ją sudirgindamas.

Geriausia praustis po drungnu dušu ir riboti duše praleidžiamą laiką (iki 4-5 min.). Be to, naudinga ieškoti odos prausiklių, kuriuose yra tokių ingredientų kaip hialurono rūgštis, padedančių pritraukti vandenį ir sustiprinti odos drėkinimo poveikį.

Rinkitės veiksmingas drėkinamąsias priemones

Labai svarbu ieškoti odos priežiūros priemonių, kurių sudėtyje būtų odą veiksmingai drėkinti padedančių ingredientų, tokių kaip hialurono rūgštis, skvalenas, keramidai ir riebalų rūgštys. Todėl jūsų kasdienėje odos priežiūroje galėtų puikiai pasitarnauti tokios priemonės kaip lengvos tekstūros drėkinantis veido kremas su keramidais, hialurono rūgštimi ir skvalenu, kuris geba atstatyti odos drėgmės balansą, sustiprina apsauginį odos barjerą ir atkuria odos struktūrą. Jo dėka intensyviai sudrėkinsite ir giliuosius odos sluoksnius, pamaitinsite odą ir suteiksite jai daugiau elastingumo.

Taip pat gali puikiai tikti ir intensyviai drėkinantis 2 % hialurono serumas su vitaminu C ir B5, kuris labai greitai atstato prarastą drėgmę, lengvai prasiskverbiant į giliuosius odos sluoksnius ir aprūpinant juos drėkinimu. Be to, jo pagalba paskatinsite ir kolageno gamybą, apsaugosite odą nuo neigiamo laisvųjų radikalų poveikio ir atnaujinsite odos ląsteles.

Naudokite apsauginį kremą nuo saulės

Kenksmingi ultravioletiniai (UV) saulės spinduliai gali greitai pažeisti odos barjerą, todėl oda gali išsausėti ir būti sudirgusi. UV spinduliai ilgainiui taip pat suardo odos viduje esančias skaidulas, todėl oda būna prasčiau sudrėkinta. Todėl reguliarus plataus spektro apsauginio kremo nuo saulės (ne mažesnio nei SPF 30) naudojimas yra būtinas norint apsisaugoti nuo UV spindulių daromos žalos ir sukurti fizinį barjerą, kuris sulaiko drėgmę.

Gerkite daugiau vandens ir pasirūpinkite sveika mityba

Labai svarbu, kad kasdien gertumėte pakankamai vandens – bent 8 stiklines filtruoto vandens. Tačiau lygiai taip pat svarbia tampa ir jūsų kasdienė mityba, kuri turėtų būti pilnavertė ir subalansuota. Kartu nepamirškite ir sveikųjų riebalų, tokių kaip omega-3 riebalų rūgštys, kurie yra svarbūs mūsų odos ląstelių statybiniai elementai. Jie būtini, kad mūsų oda tinkamai funkcionuotų ir veiktų kaip veiksmingas barjeras nuo neigiamų aplinkos veiksnių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *