Koks tualetas katei galėtų būti tinkamiausias

Namai ir aplinka

Kačių šeimininkams tenka pasirūpinti daugybe katės kasdieniam gyvenimui būtinų reikmenų, iš kurių vienas visuomet yra tualetas katei, tačiau tikrai ne visada kačių šeimininkai katės tualeto pasirinkimui skiria pakankamą dėmesį.

Labai dažnai renkamasi atsižvelgiant tik į žemiausią kainą ar į katės tualeto dizainą, kuris pasirenkamas pagal šeimininko skonį. Tačiau tualetas katei yra ypatingai svarbi jos gyvenimo dalis, turinti tiesioginės įtakos jos gyvenimo kokybei. Todėl jei esate katės šeimininkas, pateiksime jums kelis praktiškus patarimus, padėsiančius pasirinkti tinkamą tualetą katei.

Kokio tipo katės tualetą reikėtų pasirinkti?

Kiekviena katė yra labai individuali, turinti savo pomėgius, poreikius ir jai būdingą rutiną. Tačiau nepaisant kačių skirtumų, dauguma jų yra linkusios pasirinkti tokį kačių tualetą (arba kraiko dėžutę), į kurią lengva įlipti ir kurioje yra pakankamai erdvės, kad jos galėtų apsisukti, pritūpti ir judėti.

Dauguma kačių tualetų yra plastikiniai ir stačiakampio formos, tačiau taip pat galite rasti ir trikampio formos kačių tualetų, kuriuos patogu pastatyti kampe (ypač, jei namuose turima mažai laisvos vietos). Tačiau greičiausiai katės tualeto forma jums nekels didelių klausimų ir būsite labiau susitelkę į tai, kokio tipo katės tualetą vertėtų pasirinkti – atvirą ar uždarą.

Dažnai kačių šeimininkai mėgsta rinktis uždarus kačių tualetus, kadangi jie lengviau sulaiko nemalonius kvapus ir padeda išvengti kraiko išbarstymo. Toks kačių tualetas katei taip pat suteikia daugiau privatumo ir saugumo. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į tai, jog tualete esančiai katei patinka matyti tai, kas dedasi aplinkui. Todėl kai kurios katės pirmenybę gali skirti atviram katės tualetui. Tam, kad išsiaiškintumėte, kas geriausiai tinka jūsų katei, gali tekti išbandyti abiejų tipų kačių tualetus.

Renkantis tualetą katei turėtumėte atsižvelgti ir į jo dydį. Paprastai rekomenduojama pasirinkti kačių tualetą, kuris būtų ne trumpesnis nei katės ilgis, matuojant jį nuo katės nosies iki ištiestos uodegos galiuko, o plotis turėtų būti ne trumpesnis nei katės kūno ilgis, matuojant jį, kai katės uodega yra neištiesta.

Todėl jei auginate mažą kačiuką, pradžioje jam galite parūpinti mažesnį kačių tualetą, tačiau jam augant tualetą reikėtų pakeisti didesniu. Tuo tarpu turint pagyvenusią katę ir jei ji susiduria su įvairiomis sveikatos problemomis, turite pasirūpinti, kad jai būtų patogu įlipti į savo tualetą, todėl vertėtų pasirinkti didesnį tualetą katei, kurio įėjimas būtų žemoje ir lengvai pasiekiamoje padėtyje.

Kokį kačių kraiką pasirinkti?

Svarbu atsižvelgti ir į pasirenkamą kačių kraiką. Jis gali būti tiek grumstuotas, tiek ir negrumstuotas. Grumstuotas kraikas sulimpa, todėl būna paprasta išvalyti kraiko dėžutę. Tuo tarpu negrumstuotas kraikas nesulimpa, paprasčiausiai sugerdamas šlapimą, todėl tenka dažniau keisti visą katės tualete esantį kraiką.

Nepaisant to, kokį kraiką nuspręsite pasirinkti, turite stebėti, kaip į jį reaguoja jūsų katė, reguliariai valyti katės tualetą ir papildyti jį nauju kraiku. Kraiko katės tualete visuomet turėtų būti apytiksliai 3-4 cm, tačiau tai taip pat priklauso nuo jūsų katės poreikių, todėl pasistenkite į juos atsižvelgti.

Kiek kačių tualetų reikėtų įsigyti?

Pastebima, kad nemaža dalis kačių augintojų savo katei pasirenka tik vieną kačių tualetą, manydami, jog to visiškai pakanka. Tačiau iš tikrųjų, auginant vieną katę, rekomenduojama įsigyti du kačių tualetus. O jei auginamos dvi katės, namuose kačių tualetų turėtų būti trys. Be to, kačių tualetus turėtumėte pastatyti skirtingose būsto vietose, užtikrinant, kad jose nėra didelio judėjimo ar triukšmo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *