Kas gali padėti su dokumentų pildymu ES paramai gauti?

Verslo naujienos

ES paramos naudojimas turi daug privalumų. Europos lėšos daro teigiamą įtaką įmonių plėtrai ir konkurencingumo didinimui. Esamos įmonės ES fondų lėšomis gali įsigyti naujos įrangos ar organizuoti darbuotojų mokymus. Kita vertus, į rinką tik žengiančios įmonės turi galimybę sparčiau plėtoti savo veiklą ir kurti atpažįstamą prekės ženklą. Tačiau ES subsidijų naudojimas taip pat susijęs su daugybe įsipareigojimų. Visų pirma, investiciją būtina atlikti pagal paraišką, laikytis terminų ir teisingai atsiskaityti.

Nors Europos fondai skirti visiems, kartais tikrai sunku susigaudyti, kur tiksliai reikia kreiptis. Juk ne visi turime teisinį išsilavinimą, ir greičiau nepildome prašymų dėl finansavimo iš įdomumo. Bet tai ne problema. Net jei nesate susipažinę su ES parama verslui, galite jomis pasinaudoti. Visas jūsų abejones išsklaidys profesionali šios srities konsultantų komanda.

Kodėl verta kreiptis dėl konsultacijos?

Europos fondų paramos rūšių yra tikrai daug. Paraiška Europos Sąjungos paramai gauti yra apžvalginis dokumentas, todėl kiekvienas punktas turi būti aprašytas kuo tiksliau, kad komitetas įtikintų, jog mums verta skirti paramą. Būtina parengti verslo planą, kuriame būtų detaliai aprašyta mūsų idėja, investicijų pagrindimas ir poveikis. Verta pabrėžti projekto išskirtinumą ir sutelkti dėmesį į mūsų verslo ypatybes. Verslo planas turi parodyti puikų rinkos išmanymą, kad komitetas būtų tikras, jog galime įvertinti savo galimybes ir teisingai įvertinti riziką. Būtina parengti materialinį ir finansinį grafiką, pardavimo planą, planuojamų pirkimų sąrašą, glaudžiai susijusį su veiklos rūšimi, investicijų pajamų prognozę, atsižvelgiant į pastoviąsias ir kintamąsias sąnaudas. Prašymas ES subsidijoms gauti yra labai sudėtingas. Tam reikia ne tik daug dirbti, bet ir puikiai išmanyti reglamentus. Geriausia bus pasitelkti specialistų pagalbą internetu.

Paramos sutarties pasirašymas

Jei po vertinimo jūsų paraiška atitinka reikalavimus paramai gauti, su jumis bus sudaryta dotacijos sutartis. Jo pasirašymo procedūra pradedama gavus oficialų raštą, patvirtinantį paramos skyrimą projektui įgyvendinti. Jame taip pat pateikiama informacija apie dokumentus, kuriuos turite surinkti norint pasirašyti sutartį, ir data, iki kurios turėtumėte atlikti būtinus formalumus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *