Ar įmanoma išsaugoti slenkančius plaukus?

Sveikata ir grožis

plaukai

Kai kurios praktikos, tokios kaip masažas, ir ekologiški produktai, įskaitant rozmarinų aliejų, gali būti naudingi plaukų sveikatai ir augimui. Plaukų slinkimo priežastis gali turėti įtakos jų gebėjimui ataugti. Plaukų slinkimas vis dažnėja, ir nors tai gali neturėti tiesioginio fizinio poveikio jūsų sveikatai, emocinė žala gali būti didelė. Plaukų slinkimą lemia įvairios priežastys – genetika, hormonų disbalansas, galvos odos grybelinės ligos, stresas, autoimuninės ligos ir mitybos trūkumai – tačiau yra keletas dalykų, kuriuos galite padaryti, kad plaukai natūraliai ataugtų.  

Kas yra plaukų slinkimas?

Plaukų slinkimas gali būti suskirstytas į keletą simptomų. Vyrų ar moterų plaukų netekimas, dar vadinamas androgenine alopecija, dažniausiai pasireiškia vyresniems nei 50 metų vyrams ir moterims, kurie jau patiria menopauzę.

Vyrų ir moterų plaukai slenka skirtingai

Vyriško plikimo priežastys yra šios: genetika, retais atvejais vėžys, skydliaukės vaistai, mitybos sutrikimai, didelis lytinių hormonų, vadinamų androgenais, kiekis.

Moteriškas plaukų retėjimas. Mažiau tikėtina, kad moterys visiškai nupliktų, tačiau dažnai pasitaiko plaukų plonėjimas. Gydytojai moterų plaukų slinkimą, plonėjimą skirsto į 3 tipus. Viskas prasideda tada, kai aplink plaukų viršugalvį pradeda slinkti keletas plaukų. Antrasis tipas apima plaukų retėjimą ir didesnį plaukų slinkimą. Paskutiniame etape plaukai išretėja per visą galvos odą, o viršutinė galvos dalis kartais tampa permatoma. Moterų nuplikimas gali būti natūralus, susijęs su genetika, šalutiniu vaistų ar gydymo poveikiu arba hormonų pokyčiais, kuriuos sukelia nėštumas ar menopauzė.Moterims, sulaukusios 20 metų, plaukai slenka rečiau, o simptomai gali atsirasti sulaukus 40, 50 ir vėliau.

Ar yra priemonių, kurios padės nuo plaukų slinkimo?

Kiekvienas žmogus privalo žinoti, jog genetikos neįmanoma nulemti ir sustabdyti. Tačiau rinkoje yra priemonių, kurios gali padėti kovoti su prasidėjusia problema ir net ją sustabdyti. Priemonės nuo plaukų slinkimo yra naudingos, jei norite pasirūpinti savo plaukais, tačiau verta prisiminti, jog ne visi produktai veikia vienodai. Geriausiai padeda ekologiška kosmetika plaukams, nes slenkantys plaukai jau ir taip yra labai jautrūs, dėl to reikia naudoti kuo natūralesnes priemones, jei norite išvengti plaukų retėjimo, slinkimo ir net praradimo. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *