Oro kondicionieriaus pasirinkimas: pasakoja specialistas Dalius

Namai ir aplinka

Nelaukite, kol vasaros karščiai Jus užklups netikėtai ir pasirūpinkite mikroklimato reguliavimo įranga, kuri suteiks galimybę kaitras išgyventi kur kas paprasčiau. Oro kondicionieriai džiugina vis daugiau lietuvių. Naujos statybos būstuose jie pristatomi kaip būtini, lygiai taip pat kaip ir šildymo sistemos. Svarbiausia yra rasti tinkamą įrangą, kuri geriausiai atitinka tam tikro būsto ir konkrečių žmonių poreikius.

Apie kondicionierių pasirinkimą pasakoja specialistas Dalius.

Oro kondicionieriaus tipas

Renkantis bet kokią techniką pirmiausia siūlome susipažinti su tipais. Oro kondicionieriai gali būti mobilūs arba stacionarūs. Nors abu gebūs atlikti vėsinimo funkciją, tačiau žmogaus gyvenimo būdas bei būsto parametrai lemia, kuris geriausiai tinka konkrečiai situacijai.

Daugiausia yra perkami stacionarūs oro kondicionieriai, kadangi žmonės nori vienu kartu sutvarkyti namų mikroklimato sistemą ir daugiau apie ją negalvoti, tik mėgautis privalumais“,- teigia Dalius.

Papildomas, svarbus privalumas, kad daugelio gamintojų įrenginiai, taip pat ir Airwell kondicionieriai ne tik vėsina, tačiau ir gali šildyti. Tokie šilumos siurbliai tarnauja visus metus, tad kiekvienas investuotas centas atsiperka“,- priduria.

Mobilūs yra labai geras pasirinkimas nuomojame būste, kadangi nereikia niekur nieko gręžti, montuoti įrangos, ji tiesiog pastatoma ir tik pasirūpinama, kad būtų tinkamai išvesta šilto oro išleidimo žarna. Tačiau daugelis mobilių oro kondicionierių modelių – tik vėsina. Visgi, patogu, kad vasaromis jie gali būti naudojami, o žiemomis – saugiai sandėliuojami, tad itin mėgstami labai mažuose būstuose, kur kiekvienas laikomos daiktas yra labai detaliai apgalvotas.

Taip pat įvertinkite tai, kad stacionarūs oro kondicionieriai gali būti montuojami prie lubų, grindų, tad atitinkami turi būti perkami lubiniai, grindiniai. Dėl detalesnių paieškų geriausia yra tartis su specialistais. Svarbu juos supažindinti su planuojama įrangos montavimo vieta.

Detaliau oro kondicionierius galite apžiūrėti čia: https://www.specdarbai.lt/brands/airwell-oro-kondicionieriai/.

Papildomos įrangos funkcijos

Gali atrodyti, kad oro kondicionierius yra labai paprasta įranga ir jos funkcija – labai aiški. Tai yra vėsinimas. Tačiau šiuo metu rinkoje siūloma tikrai labai daug pačių įvairiausių oro kondicionierių, tad siūlome daugiau dėmesio skirti inovacijoms. Modernesni, naujos kartos oro kondicionieriai, dažniausiai pasižymi išmanumu, kurio nori daugelis XXI amžiaus žmonių.

Šiuo metu itin mėgstami įrenginiai, kurie gali būti valdomi nuotoliniu būdu. Tai yra ne tik patogu, tačiau ir ekonomiška. O kuo pigiau kainuoja įrangos išlaikymas – tuo dažniausiai ji veikia ir ekologiškiau. Džiugu, kad šių laikų visuomenei taip rūpi gamtos saugojimo niuansai“,- teigia Dalius.

Nuotoliu valdoma įranga leis nustatyti norimą patalpų temperatūrą dar tuomet, kai esate ne namuose. Kai išvykstate – galima sumažinti vėsinimą, nustatyti, kad sistema veiktų budėjimo režimu. Taigi, namuose bus išlaikomas norimas mikroklimatas, tačiau mažais kaštais.

Taip pat geras pasirinkimas yra energijos taupymo režimai. Apskritai ieškodami oro kondicionieriaus būtinai žiūrėkite, kad jis būtų A klasės. Rinkoje sunkiai ir rasite naujus oro kondicionierius, kurie yra žemesnės klasės. Tačiau kartais žmonės perka dėvėtus, žemesnės klasės, tačiau kur kas pigesnius ir taip tikisi, kad pavyks sutaupyti. Deja, rezultatas priešingas. Pati įranga gal ir bus pigesnė, tačiau jos išlaikymas – brangus“,- patirtimi dalijasi Dalius.

Galiausiai, smulkmena, tačiau kai kuriems norisi, kad oro kondicionieriai skoningai įsikomponuotų interjere. Visa siūloma įranga yra mažų matmenų, vizualiai lengva. Tikrai nebus sunku rasti jiems tinkamą vietą. Tokią, kurioje įranga ne tik puikiai atrodys, tačiau svarbiausia, kad veiks optimaliai ir pagerins žmogaus gyvenimo kokybę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *