Ką būtina žinoti, kad kraustymasis netaptų košmaru

Namai ir aplinkaPaslaugos

kraustymasisBet koks gyvenamosios vietos keitimas – tai itin daug streso kelianti užduotis. Neretai būna sudėtinga susipakuoti daiktus kelių dienų atostogoms – ką jau kalbėti apie apie persikėlimą ilgam laikotarpiui. Keičiant gyvenamąją vietą, visų pirma norima jaukiai ir patogiai įsirengti naujuosius namus, pažinti naują aplinką, o stresą keliantį daiktų pakavimo ritualą stengiamasi kuo labiau atitolinti. Tačiau toks delsimas dažniausiai turi neigiamų pasekmių – atidėliodami daiktų pakavimo darbus paskutinei minutei neretai ką nors pamirštame, o pats kraustymosi procesas pavirsta chaosu. Tam, kad kraustymasis Jums sukeltų kuo mažiau streso, pateikiame Jums keletą naudingų patarimų.

  1. Kraustymąsi planuokite iš anksto

Kraustymosi nereikėtų atidėti paskutinei minutei – daiktus pakuoti reikėtų pradėti likus mažiausiai dviems savaitėms iki išvykimo į naujuosius namus. Prieš pradėdami pakuotis daiktus, peržiūrėkite visa namuose esantį turtą. Daiktų pakavimą rekomenduojama pradėti nuo pačių brangiausių daiktų ir dokumentų – taip viso persikraustymo proceso metu būsite tikri, jog jokie Jums itin brangūs ir svarbūs daiktai nedings.

  1. Atsikratykite nereikalingais daiktais

Kraustymasis į naujus namus neretai gali būti prilyginamas naujo gyvenimo etapo pradžiai, todėl tai puikus laikas atsikratyti nereikalingų daiktų. Peržiūrėkite visus nenaudojamus daiktus – jeigu būste gyvenote pakankamai ilgai, tokių daiktų turėtų susikaupti nemažai. Tam, kad bent kažkiek padengtumėte persikraustymo išlaidas, surenkite sendaikčių išpardavimą – nereikalingi Jūsų rakandai kai kam gali pasirodyti net labai vertingi ir reikalingi! Atsikratę nereikalingų daiktų sutaupysite ne tik krūvą pinigų, bet ir laiko – pasilikę tik pačius būtiniausius daiktus galėsite įsivertinti, kiek ir kokių daiktų pakavimo reikmenų Jums gali prireikti, kokio dydžio transportas bus reikalingas daiktų pervežimui.

  1. Pasirūpinkite perkraustymo patalpomis ir pakavimo reikmenimis

Kai atsikratėte visų nereikalingų daiktų, galite apytiksliai įsivertinti, kiek dėžių ir kitų pakavimo reikmenų (pakavimo popieriaus, lipnios juostos). Jeigu besikraustydami naudojatės persikraustymo bendrovių teikiamomis paslaugomis, visas perkraustymui reikalingas priemones galite įsigyti iš jų. Jeigu visgi nusprendėte visus persikraustymo rūpesčius užkrauti ant savo pečių, rekomenduojame įsigyti keletą papildomų kartoninių dėžių tam atvejui, jeigu apsirikote planuodami – jos nėra brangios, o ir jas visada galėsite panaudoti buityje. Jeigu dar neturite raktų nuo naujųjų namų, o savo dabartinės gyvenamosios vietos nenorite paversti sandėliu, rekomenduojame apsvarstyti daiktų saugyklos arba daiktų saugojimo patalpos nuomos galimybę. Įmonė Boxinn siūlo daiktų saugojimo patalpas nuo 1 m3 iki 12 m2 itin patraukliomis kainomis. Boxinn taip pat teikia pagalbos kraustantis paslaugas bei gali Jus aprūpinti visais būtiniausiais pakavimo reikmenimis.

  1. Sudarykite visų turimų daiktų sąrašą

Prieš dedami daiktus į dėžes, juos sužymėkite. Rekomenduojama kiekvienam iš kambarių turėti atskirą daiktų ir dėžių sąrašą. Tam, kad būtų paprasčiau orientuotis, ant kiekvienos dėžės užrašykite skaičių, kuriuo paženklinsite ir sąrašą. Daiktus taip pat numeruokite ir numerius surašykite į sąrašą. Taip nei vienas Jums svarbus daiktas tikrai nepasimes.

  1. Tinkamai susikraukite daiktus

Kraudami daiktus, nepersistenkite ir nebandykite kuo daugiau daiktų sutalpinti į vieną dėžę – tai gali sukelti nereikalingų problemų. Visu pirma, dėžės gali neatlaikyti svorio ir plyšti pačiu netinkamiausiu momentu. Visų antra, trapūs daiktai perpildytose dėžėse gali trūkti. Visas dėžes, kuriuose sudėjote trapius daiktus būtinai pažymėkite – taip tiek Jūs, tiek aplinkiniai žinos, jog su šiomis dėžėmis būtina elgtis itin atsargiai.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *