Nuo drėgmės namuose apsisaugoti padės bentonito molio paklotas

Namai ir aplinka

betonas

Nėra nieko svarbesnio už namus, kuriuose galite jaustis jaukiai, kuriuose šilta, gera, saugu. Todėl svarbu investuoti į jų kokybę ir statant naują pastatą įvertinti visus veiksnius, galinčius pakenkti namui ateityje. Pavyzdžiui, jei žemės plotas turi itin drėgną dirvožemį ir jame dažnai kaupiasi paviršinis vanduo, būtina pasirūpinti tinkama pamatų bei sienų hidroizoliacija. Geriausia tai padaryti gali padėti bentonito molio paklotas. Tai savaime užsitaisanti hidroizoliacija, kuri užtikriną visišką apsaugą nuo vandens įsigėrimo ar pratekėjimo.

Bentonito molio paklotas sustabdo bet kokią galimybę vandeniui patekti į patalpas. Tai kompozitinė medžiaga, kurią sudaro du geotekstilės sluoksniai, tarp kurių integruotas granuliuotas bentonitinės frakcijos molis. Pastarasis, sąveikaudamas su vandeniu, išsiplečia, pradeda tankėti ir suformuoja nepralaidų dangalą (membraną), kuri neleidžia drėgmei patekti į pastatą.

Bentonito molio paklotas puikus pasirinkimas todėl, kad ši medžiaga absoliučiai nebijo jokių įtrūkimų ar kitų pažeidimų. Jiems atsiradus, bentonitas savaime juos užpildo ir sukietėja, taip užkirsdamas kelią bet kokiam vandens prasiskverbimui. Jis taip pat yra ilgalaikis – gali tarnauti 100 metų ir daugiau. Bentonito molio paklotą nesunku montuoti, jis nebijo aplinkos poveikio, todėl medžiagą galite tvirtinti bet kokiomis oro sąlygomis. Tokia savaime užsitaisanti hidroizoliacija naudinga ir tuo, jog nesutrūkinėja stipriai keičiantis temperatūrai, ji atspari aukštam slėgiui, o kad išklotumėte bentonito molio paklotą, nebūtina drenažo sistema aplink pastatą.

Paprastai bentonito molio paklotas yra naudojamas išoriniam namo pamatų sluoksniui ir sienoms. Jį svarbu įrengti, jei namuose planuojate statyti rūsį. Iš pradžių mūrijami pamatai, tada integruojamas bentonito molio paklotas ir tik tada jie užverčiami žemėmis.

Bentonito molio paklotą galima pritaikyti ir įrenginėjant patalpų vidų. Jį dažnai naudoja įrenginėjant baseinus, SPA ir kitas patalpas, kuriose gali būti daug drėgmės. Tuomet baseino ar kitų įrenginių sienos išklojamos hidroizoliacija, taip garantuojant, kad jose nepradės kauptis vanduo.

Jei jus domina kokybiškas bentonito molio paklotas, rekomenduojame kreiptis į specialistus, kurie padės pasirinkti tinkamiausią gamintoją ir supažindins su visomis jo savybėmis. Kuo daugiau informacijos apie projektą jam suteiksite, tuo geresnę rekomendaciją gausite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *