Interjero atnaujinimas

Namai ir aplinka

interjeras

Ruduo- ypač tinkamas metas sezoniniam namų  interjero atnaujinimui. Orams pradėjus vėsti, vis daugiau laiko praleidžiame namuose, tad suteikti šiems daugiau jaukumo- labai svarbu. Susikurti malonesnę aplinką, suteikti namams naujų akcentų ir pakeisti melancholišką, rudenišką atmosferą. Minkšti, šilti pledai dažnai tampa pagrindiniu rudeninio interjero akcentu, ilgus tamsius vakarus  leidžiant namuose. Renkantis pledą daug dėmesio į spalvų paletę kreipti nebūtina. Juos galima derinti ir su užuolaidomis, ir su sofos pagalvėlėmis. Ruduo- ypatingas metų laikas, skatinantis daugiau dėmesio skirti namų jaukumui. O tai padaryti gali padėti ne tik naujos stilingos naktinės užuolaidos, pledai, bet ir mažos sezoninės detalės, dirbtinės šviesos židiniai, žvakės.

Iš ko gaminami vilnoniai pledai?

Pledų gamyboje, vienas seniausiai naudojamų pluoštų- vilna. Tai universalus ir kokybiškas pasirinkimas, tinkantis tiek žiemą, tiek vasarą. Beje vilnoniai pledai yra švelnūs ir jaukūs- todėl sukels itin didelį komfortą miego metu. Vilnonių pledų sudėtis įvairi-  nuo grynos avių vilnos, iki ypatingai švelnios merinosų avių vilnos, maišytos su kupranugarių vilna ar alpakų vilna. Avių vilna yra paprasčiausia, jos kaina optimaliausia. Šios rūšies vilna  yra šiurkštoka, tačiauu puikiai atlieka visas vilnai būdingas funkcijas. Merinosų avių vilna yra brangesnė, nes šios avys netgi auginamos yra išskirtinėmis sąlygomis, specialiose ganyklose, toli nuo pramonės rajonų, kur jų nepasiekia jokie teršalai, blogas oras ir kenksmingos sąlygos. Pačios brangiausios vilnos- kupranugarių, alpakų, kašmyro. Jeigu tiek avių, tiek merinosų avių vilna yra kerpama, tai šių  prabangių vilnų išgavimas yra visai kitoks. Prabangios vilnos yra iššukuojamos, t.y. iššukuojamas pats švelniausias pūkas, kuris audžiamas į audinį.

Vaikiški pledai

Pledas yra labai svarbus vaiko miego komfortui. Mažai judančiam ir daug gulinčiam vaikui yra gana vėsu, todėl  pledukas itin reikalingas. Pledai vaikams dažniausiai rekomenduojami natūralių pluoštų, iš medvilnės arba vilnos. Natūralūs pledai gerai palaiko optimalią kūno temperatūrą, sušildo, kai šalta ir neleidžia  perkaisti, kai šilta gerai sugeria drėgmę, bei ją išgarina. Tinkamai  prižiūrimi pledai ilgai tarnauja.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *