Kelionė keltu per naktį – praktiški patarimai

Laisvalaikis

keltas

Keliavimas keltu, kuris plaukia per naktį, gali būti labai įdomi ir smagi patirtis, jei jūs tinkamai tam pasiruošite. Visų svarbiausių užduočių palikimas paskutinei minutei nėra pats tinkamiausias pasirinkimas, kadangi pradėję savo kelionę, galite jaustis pernelyg išsekę ir nebeturintys motyvacijos leistis po jūsų dar nematytas vietas. Todėl pateikiame jums keletą praktiškų patarimų, kurie turėtų palengvinti visą pasiruošimo procesą.

Kelionės keltu bilietų užsakymas

Vienas iš pačių svarbiausių dalykų, apie kurį turite pagalvoti užsisakydami keltų bilietus (https://bc.lt/keltu-bilietai/), yra susijęs su miegu. Jei nusimato ilgesnė kelionė keltu, turėtumėte pagalvoti apie kelte esančios kajutės užsisakymą. Tačiau jei jūs neužsisakysite miegui pritaikytų patogumų (tokių, kaip jau minėta kajutė kelte), naktį turėsite praleisti bendroje keleivių salėje, bandydami išsimiegoti kėdėje.

Kelionės datos

Kuomet užsakote kelionę keltu per naktį, visuomet turėtumėte pagalvoti, kokį sprendimą priimti jums būtų efektyviausia – bilietą užsisakyti tik į vieną pusę ar iš anksto pasirūpinti ir atgaliniu bilietu. Tačiau pastarojo sprendimo atveju jūs turėtumėte tiksliai žinoti, kiek laiko žadate praleisti užsienio šalyje ir ar jūsų numatyto laiko iki būsimos kelto išvykimo datos jums iš tikrųjų pakaks.

Kajutės privalumai – kaip pasirinkti tinkamą kajutę?

Vėlgi, tai labai priklauso nuo jūsų kelionės biudžeto. Kajutės su langu ir privačiu vonios kambariu kainuos gerokai daugiau nei kajutė be lango ir su bendru vonios kambariu. Be to, kaina priklauso ir nuo kajutės vietų skaičiaus. Jei jūs keliaujate vieni ir kajute nenorite dalintis su svetimu žmogumi, neatradus vienvietės kajutės, jums gali tekti įsigyti dvivietę kajutę, kuri, žinoma, kainuos brangiau. Kad ir kaip bebūtų, kajutę pasirinkti visuomet yra naudingas sprendimas, kuris padeda jums geriau pailsėti ir pasiruošti jūsų laukiančiai tolimesnei kelionei.

Ką veikti keltu plaukiant pernakt?

Kelionė keltu pernakt gali būti labai įsimintina ir smagi patirtis. Norint tokia kelione pasimėgauti, būtina tinkamai pasiruošti – visų pirma, iš anksto užsisakant papildomas paslaugas, kurios prisidės prie jūsų kelionėje jaučiamo komforto. Kai įlipsite į keltą ir įsiregistruosite, prasidės linksmybės.

Galite skersai išilgai ištyrinėti keltą, surasdami poilsio zonas – tiek viduje, tiek ir išorėje. Vaikštinėdami kelto deniu jūs galėsite grožėtis nuostabiu nuolatos besikeičiančiu kraštovaizdžiu. Tai leis jums mėgautis jūros vaizdais, saulėlydžiu ir saulėtekiu, naktį pamatyti šviečiantį švyturį, mėgautis žvaigždėtu dangumi ir kelto skrodžiamos jūros garsais.

Didesniuose pernakt plaukiančiuose keltuose rasite restoranus, „Duty Free“ parduotuves, kavines, barus, SPA zonas ir kitas įvairias pramogas. Be to, prabangesniuose keltuose keleiviai gali apsilankyti ir kino teatre ar kazino!

Rytinė rutina

Pasimėgavę kelto siūlomais malonumais, pasistenkite į savo kajutę miegui sugrįžti kuo anksčiau, kad turėtumėte pakankamai laiko pailsėti. Dažniausiai pernakt plaukiantys keltai į vietą atvyksta ankstyvą kitos dienos rytą. Pasistenkite to nepramiegoti.

Ryte, dažniausiai likus apytiksliai 45 min. iki prisišvartavimo, jūs išgirsite pranešimą apie tai, kad neužilgo atvyksite į uostą. Todėl būtų naudinga nustatyti savo žadintuvą panašiu metu, jog turėtumėte pakankamai laiko pasiruošti išsilaipinimui.

Tuo tarpu, jei jūs planuojate ryte papusryčiauti kelte, turėtumėte atsikelti anksčiau. Pusryčiai kelto keleiviams būna paruošti pakankamai anksti, todėl nepaisant to, kokie ankstyvi jūs bebūtumėte, kelto įgula jau bus paruošusi stalą.

Galiausiai būkite susipakavę savo kelioninius krepšius ir sekite kelto keleiviams skirtus pranešimus, kartu pasiruošdami ir pasą (ar asmens tapatybės kortelę), kurio prireiks kertant kitos užsienio šalies sieną.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *