Kodėl namams reikalinga rekuperacinė sistema?

Namai ir aplinka

rekuperacija

 

Gyvenamųjų būstų statybos ir įrengimo srityje pastaruoju metu juntama sparti pažanga. Rinkoje atsiranda naujų technologinių sprendimų, leidžiančių pagerinti statomų ar jau esančių statinių energetinį naudingumą, gyvenimo sąlygas ir kokybę. Viena iš tokių naujovių – rekuperacinė sistema. Pagal Europos Sąjungos Pastatų energetinio efektyvumo direktyvą, nuo 2020 metų visi nauji pastatai privalės būti A++ energinio naudingumo klasės. Šiuos reikalavimus išpildo mechaninio vėdinimo rekuperacinė sistema. Ir tai anaiptol, nėra bereikšmiai nuostatai. Ši sistema duoda naudos tokio pastato gyventojams. Aptarkime, kodėl namams reikalinga rekuperacinė sistema.

  • Optimalus oras pastate

Visi žinome, jog šviežias oras namuose yra būtinas. Esant slogiam, per sausam orui, susidaro sąlygos plisti įvairioms bakterijoms, mikroorganizmas, alergenams, kurie ne tik kenkia bendrai savijautai, bet ir gali sukelti kai kurias ligas. Patalpų vėdinimas tiesiog atidarant langus yra neefektyvus, trumpalaikį poveikį duodantis ir ne visuomet priimtinas  būdas. Juk žiemos metu, kai lauke – 15°C, vėdinti namus nėra malonu. Be to, tokiu būdu į patalpas patenka išorinis triukšmas, dulkės, o tokio vėdinimo rezultatas būna trumpalaikis. Rekuperacinė sistema užtikrina optimalų šviežio oro tiekimą, reguliuoja drėgmės lygį, tuo pačiu taupant energiją. Šių sistemų dėka vyksta nuolatinė oro cirkuliacija, į patalpas tiekiamas šviežias išvalytas oras, o iš patalpų šalinamas užterštas oras.

  • Pastato būklės saugojimas

Nepakankama oro cirkuliacija namuose didina riziką atsirasti pelėsiui, puvimo procesams, nemaloniam kvapui. Rekuperacinė sistema išsprendžia visas šias problemas. Esant oro cirkuliacijai, pastato būklė išlieka gera žymiai ilgiau.

Siekdami, kad rekuperacinė sistema būtų naudinga, skirkite pakankamai dėmesio renkantis rekuperatorių. Šiuo metu rinkoje gausi įvairaus dydžio bei savybių  šių prietaisų pasiūla. Esant poreikiui, pasitarkite su specialistais, kurie pasiūlys jums priimtiniausią variantą.

Gauti išsamią informaciją ir išsirinkti rekuperatorių galite čia https://namams24.lt/25-rekuperatoriai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *