Fotovoltinė įranga: ką reikėtų žinoti?

Namai ir aplinka
fotovoltine iranga

Galvojant apie saulės energijos įdarbinimą, reikėtų pasidomėti, kokia fotovoltinė įranga Lietuvoje yra siūloma klientams. Nors kasmet vis daugiau gyventojų susidomi galimybe investuoti į saulės energetiką, pasitaiko ir tokių. Kurie apie šių sistemų veikimą vis dar žino nedaug. Apie saulės energetiką vis dar sklando nemažai gandų, tad pirmą kartą pradėjus domėtis šia tema,kyla nemažai klausimų.

Kiek kainuoja elektrinė?

Viskas priklauso nuo to, kokius saulės modulius pasirinksite ir kokio dydžio elektrinę norite turėti. Jeigu gyvenate privačiame name, profesionalus saulės energetikos konsultantas gali padėti Jums įvertinti Jūsų elektros energijos poreikį. Paskaičiavęs dabartinius Jūsų poreikius į įvertinęs vietą, kur būtų įrengiama fotovoltinę įranga, specialistas paskaičiuos, kiek ir kokios įrangos Jums reikės įsigyti. Tuomet matysite ir kiek iš viso ši investicija Jums kainuos.

Labai svarbu žinoti, kad Lietuvoje gyventojams, kurie nusprendė investuoti į saulės energetiką, taikomos papildomos nuolaidos ir kompensacijos. Tad šiuo metu yra puikus laikas tokioms investicijoms.

Kodėl verta investuoti?

Pirmiausia todėl, kad tai yra puiki proga sutaupyti ateityje. Įdarbinę saulės energija, galite tapti nepriklausomu elektros energijos tiekėju. Tai reiškia, kad ne tik galite sugeneruoti elektrą savo poreikiams patenkinti, bet ir parduoti jos perviršį. Galbūt ateityje planuojate pirkti elektromobilį? Tuomet tai taip pat puiki proga pagalvoti apie saulės energijos įdarbinimą.

Be to, skaičiuojama, kad investicija į saulės energetiką, atsiperka vos per penketą metų. O sutaupymas yra ženklus. Skaičiuojama, kad saulės energija leidžia sutaupyti ir sumažinti savo išlaidas elektros energijai net iki 75 proc.

Kiek veiks elektrinė?

Lietuvoje daug gamintojų siūlo įvairią įrangą, kuri reikalinga saulės elektrinės įrengimui. Nemažai klientų baiminasi, ar brangiai kainuojanti įranga yra ilgaamžė ir patvari. Lietuvoje beveik visi gamintojai, kurie siūlo pirkėjams savo produktus, suteikia dešimties ir daugiau metų garantiją. Tai reiškia, kad bet kurio gamintojo fotovoltinė įranga tarnaus daugybę metų, o net ir atsiradus gedimams po aštuonerių metų, galėsite kreiptis į garantinį aptarnavimo servisą.

Kaip išsirinkti?

Ieškodami, kuri fotovoltinė įranga geriausia į tiks Jums, nepamirškite pasidomėti visų modulių skirtumais ir techninėmis savybėmis. Ne visi moduliai yra vienodi, todėl verta skirti laiko šiam apsisprendimui. Skirtingų modelių ar gamybos moduliai skiriasi pagal savo kainą, svorį,. Išvaizdą ir efektyvumą. Išanalizavę visus rinkos pasiūlymus, galite pasirinkti Jums labiausiai tinkantį variantą savo elektrinei sukurti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *