Faktai apie „Land Rover“ kompaniją ir jos gaminamus automobilius

Transportas

Tikėtina, kad jūs jau esate girdėję, jog „Land Rover“ savo veiklą pradėjo kaip britiškos versijos „Jeep“ automobilių gamintoja ir tai, kad juos kurį laiką valdė „BMW“. Tačiau nėra ko abejoti, kad egzistuoja dar daugybė faktų, kurie jums dar nebuvo girdėti. Todėl skubame jus supažindinti su keletu iš jų.

„Land Rover“ automobiliai 30 metų lenkia pačią kompaniją

Skamba neįprastai? Tačiau „Land Rover“ automobiliai yra gaminami nuo 1948 m. Jie yra vieni seniausių keturiais ratais varomų automobilių po „Jeep“. Pradžioje jie buvo gaminami „Rover“ kompanijos. Tuo tarpu „Land Rover“ kompanija buvo įkurta tik 1978 m. Taigi, iš tikrųjų šie automobiliai buvo gaminami net 30 metų anksčiau nei kompanija, kuri yra žinoma „Land Rover“ pavadinimu.

Pirmojo „Land Rover“ vairas buvo viduryje

Tai šiandien įsivaizduoti būtų pakankamai sudėtinga, tačiau pirmasis „Land Rover“ buvo sukurtas po Antrojo pasaulio karo „Jeep“ eros. Šio automobilio modelio kūrėjas vieną iš tokių automobilių naudojo savo fermoje. Tam, kad viskas būtų paprasčiau ir jis būtų panašesnis į traktorių, kūrėjas vairą paprasčiausiai įmontavo viduryje. Tačiau svarbu pabrėžti, kad jis taip pat sukūrė ir dvi skirtingas šio automobilio versijas, kurios vienoje vairas yra kairėje pusėje, o kitos – dešinėje, tokiu būdu patenkinant skirtingų rinkų poreikius.

„Range Rover“ sukūrė reaktyvinių variklių kūrėjas

Ar žinojote, kad „Range Rover“ automobilio modelį sukūrė reaktyvinių variklių kūrėjas? Po Antrojo pasaulinio karto Charles S. King dirbo „Rolls Royce“ kompanijoje ir padėjo jiems kuriant pirmuosius reaktyvinius variklius. Todėl nenuostabu, kad „Land Rover“ kompanija iki šiol gamina vienus geriausių reaktyvinių variklių pasaulyje.

Taip pat įdomus faktas yra tai, jog Charles S. King sukūrė automobilį, kuris pasiekė pirmąjį turbina varomo automobilio greičio rekordą pasaulyje.

Kompanija taip pat sukūrė ir pirmąjį „Monster Truck“ automobilį

Labai dažnai galima girdėti žmones pasakojant, jog „Monster Truck“ automobilių sukūrimo nuopelnai atitenka JAV, tačiau iš tikrųjų šie nuopelnai atitenka britams. 30 metų anksčiau nei bet kuri kita kompanija, „Rover“ XX a. šeštajame dešimtmetyje sukūrė automobilį, kuris galėjo nevaržomai važiuoti net ir per giliausią purvą. Šiame automobilyje buvo panaudotos keturios traktoriaus padangos.

„Defender 110“ automobilis

„Defender 110“ automobilyje techniškai gali sutilpti iki 12 žmonių, o tai reiškia, kad jis gali būti priskiriamas autobusų kategorijai. Ši kategorija padėjo „Land Rover“ kompanijai išvengti didelių mokesčių, kurie yra taikomi lengviesiems keleiviniams automobiliams.

„Range Rover“ yra lygiai toks pats kaip ir pirmasis prototipas

Ar žinojote, kad „Range Rover“ buvo pagamintas lygiai taip pat kaip ir pirmasis šio automobilio modelio prototipas? Tai paprastai niekuomet nenutinka transporto priemonių rinkoje. Tačiau 1966 m. sukūrus prototipą, jie akimirksniu pradėjo gamybą ir šio modelio automobilių linija niekuomet nepasikeitė.

Žinoma, apie „Range Rover“, „Discovery“, „Land Rover Defender“ ar kitus šios kompanijos gaminamus automobilius galima pateikti dar daugybę faktų. Tai yra tikras patikimumo, patvarumo, saugumo ir prabangos pavyzdys.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *