Gyventojams siūloma APVA parama saulės elektrinėms

Namai ir aplinkaVerslo naujienos

Kiekvienais metais vis daugiau žmonių Lietuvoje susidomi saulės energija ir ryžtasi ją išbandyti. Kiekvienais metais didėja privačių saulės elektrinių skaičius, plečiasi kuriami saulės parkai. Viskas ne tik dėl visuomenės sąmoningumo didėjimo, bet valstybinio požiūrio. Kiekvienais metais gyventojams siūloma APVA parama, kuri gali būti skiriama saulės energijos įdarbinimui.

Kas gali gauti paramą?

Labai dažnai žmonės apie paramą ima galvoti tuomet, kai su-žino, kokios yra saulės elektrinių kainos. O kodėl nepasinaudoti proga gauti kompensaciją, kurią siūlo valstybė? APVA parama gali būti skiriama bet kuriam gyventojui. Taip pat dėl jos kreiptis gali netgi juridiniai asmenys. Parama suteikiama tiems, kurie nori investuoti į saulės energiją ir prisidėti prie gamtos saugojimo. Tad jeigu galvojate apie atsinaujinančius elektros šaltinius savo namuose, verta pasidomėti ir tuo, ar valstybė negalėtų prisidėti prie šios Jūsų investicijos.

Kokie keliami kriterijai?

Pirmiausia, reikėtų pasidomėti, kokiais atvejais yra skiriama parama saulės elektrinėms ir panašioms investicijoms. Įprastai Aplinkos projektų valdymo agentūrai galima teikti paraiškas, kurios atitinka jau iškeltus kriterijus. Pavyzdžiui, saulės elektrinė, kuriai prašoma parama, neturi viršyti 10 kW galios. Taip pat tai turi būti kokybiška elektrinė, kuri parduodama ir montuojama patikimo gamintojo. Kokios elektrinės reikėtų Jums, galite sužinoti, pasinaudoję specialia skaičiuokle. Joje galima sužinoti ir Jums reikalingos elektrinės charakteristiką, taip pat preliminarią kainą ir ti, kokią dalį kainos galėtų kompensuoti valstybės. Skaičiuojama, kad gavus valstybės paramą, investicija į elektrinę gali atsipirkti per kelerius metus.

Ar tik elektrinėms?

Net ir tie žmonės, kurie neturi galimybių savo kieme ar ant namo stogo įsirengti elektrinės, gali prisidėti prie saulės energijos gamybos. Ir jie taip pat gali pasidomėti APVA parama. Alternatyva yra saulės parkai, kuriuose įsigyti norimo dydžio saulės elektrinę gali kiekvienas norintis. Tai didžiuliai parkai, kuriuose įrengta daug saulės kolektorių ir čia taip pat generuojama saulės energiją. Galite įsivertinti, kokio dydžio parko dalis Jums reikalinga, priklausomai nuo Jūsų sunaudojamos elektros kiekio ir taip pat investuoti į tai. Šią investiciją taip pat gali paremti valstybė. APVA parama skiriama ne tik atskiroms privačioms elektrinėms, bet ir norint prisijungti prie saulės parkų bendruomenės, kuri plečiasi kiekvienais metais vis labiau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *