Kalėdų verslas

Verslo naujienos

Nors Kalėdos trunka tik 2 dienas, tačiau realiai kalėdinis laikotarpis verslo prasme trunka kur kas ilgiau, apie du mėnesius. Jau lapkričio mėnesio pradžioje parduotuvių vitrinos pasipuošia įvairia kalėdine atributika, o kai kurie žmonės tokiu metu jau pradeda dairytis kalėdinių dovanų, kad tuo nereikėtų rūpintis paskutinėmis dienomis prieš šventes. Tad kalėdinė prekyba po truputį prasideda lapkritį, o pasiruošimas jai ir dar ankščiau.

Be kalėdinės prekybos dar egzistuoja ir kitokios kalėdinio verslo rūšys, kaip pvz Kalėdų senelių paslaugos. Kalėdų seneliais dažniausiai nusprendžia padirbėti studentai ir tokiu būdu šiek tiek prisidurti prie mažų stipendijų, o uždarbis pakankamai nemažas, nes dažniausiai tokių paslaugų prireikia įvairioms įmonėms, kurios nori maloniai nustebinti savo klientus ar darbuotojus.

O kokias Kalėdų verslo rūšis žinote jūs? Galbūt ir patys turite kalėdinį verslą? Ką manote apie kalėdų verslus Lietuvoje ir Pasaulyje? Ar panašūs verslai neužgožia tikrosios Kalėdų šventės prasmės?

Pasidalinkite savo komentarais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *