Pigi reklama internete. Kuri efektyvi?

IT naujienos

Pigi reklama interneteReklama yra svarbus veiksnys versle. Ji skirta paveikti potencialų pirkėją vykdyti veiksmus, susijusius su produkto ar paslaugos pirkimu ar vartojimu. Yra išskiriami du jos požymiai: 1) skatinti vartoti pateiktą prekę ir 2) atlyginti už suteiktą reklamą. Atskira kategorija yra jos rūšis internete. Kokios jos galimybės?

Susidomėjimas ir diskusija šia tema yra dažnai įvairiai interpretuojami Lietuvoje. Vos prieš kelerius metus internetinė reklama buvo siejama su reklaminėmis antraštėmis. Šiandien reklamos pobūdis išsiplėtęs ir lengviau taikomas praktikoje. Svarbiausia, ji gali būti pigi reklama. Aptarsime 4 populiarias reklamos priemones: SPAM, reklaminiai skydeliai, Facebook, SEO straipsniai.

SPAM – reklama elektroniniu paštu

Šis būdas vadinamas pirmąja reklama. Vos tik atsiradus internetui, ji paplito plačiai. Pasiūlos esmė – siunčiama reklama ir komerciniai pasiūlymai. LR įstatymas griežtai reglamentuoja šį metodą. Tad prieš užsiimant panašiu dalyku, reiktų susipažinti su įstatymo straipsniais, apibrėžiančiais tai. Jis teigia, kad Jūs negalite siųsti asmeniui reklamos, jeigu jis nėra nurodęs noro gauti. Siuntinėjimo tendencijos vis kito. Pradžioje, tai buvo daroma su elektroninėmis konferencijomis, naujienų grupėmis, šiandien siuntinėjama ir asmeniškai.
Gali pasirodyti ir manoma, kad tokie laiškai sulaukia mažo dėmesio vartotojų akyse. Tačiau, tyrimu duomenimis patvirtinta kita nuomonė. Vilniaus vadybos kolegijos studentų tyrimas patvirtino rezultatus: 57 % apklaustųjų perskaito laišką ir tik 29 % jį trina neskaitę, 54 % kartais pasinaudoja pasiūlymu, dažnai tik 2 %. Pigi reklama, bet reikalauja daug laiko ir užsispyrimo.

Reklaminiai skydeliai

Internetinės reklamos senbuvė, turinti didelį populiarumą. Principas – reklaminiai skydeliai talpinami kitose svetainėse, spustelėjus ant jų yra patenkama į „prikabintą“ puslapį. Jų būna 3 rūšių: statinės, animacinės ir interaktyviosios. Statinės juostos yra mažiausiai efektyvios, nes nesikeičiantis vaizdas mažai atkreipia lankytojų dėmesį. Informaciniai tekstai dinamiškai besikeisdami labiau pritraukia lankytoją, todėl kitos dvi laikomos geresnėmis priemonėmis. Rekomenduojama naudoti interaktyviąsias juostas, kurios pasiūlo atlikti kažkokį tai veiksmą. Pavyzdžiui, sužaisti žaidimą ir laimėti prizą. Sėkmingiausias būdas iš šių trijų, pritraukiantis didžiausius kiekius publikos į puslapį.

Reklaminiais skydeliai yra matuojami pikseliais. Jų dydžių būna įvairiausių: nuo vadinamosios „iškabos“ (728 x 90) iki „Didelio stačiakampio“ (336 x 280). Šios reklamos įkainiai priklauso nuo susitarimo. Dažniausiai kaina nustatoma pagal talpinimo laikotarpį arba unikalius paspaudimus.

Facebook

Idėja yra kurti reklamos kampaniją, siekiant ilgalaikių tikslų. Turite paskyrą ir plečiate „sekėjų“ ratą. Tikslas – sutraukti kuo daugiau pastarųjų, taip susikuriant galimybę plėsti reklamos sklaidą. Tačiau, nėra taip viskas paprasta.
Facebook specialistai įvedė specialų algoritmą „Edgerank“, vertina naujienas ir sprendžia, kurios vertos būti rodomos visiems vartotojui. Algoritmas remiasi 3 rodikliais: pranešimo giminingumu, verte ir paskelbimo data. Giminingumas vertina vartotojų kontaktą su Jūsų profiliu. Kuo jis stipresnis, tuo giminingumo balas bus stipresnis pranešimui. Antrasis kriterijus tvirtėja, kai būna „like’inama“, paliekamai komentarai ir ja dalijamasi. Kuo senesnis pranešimas, tuo daugiau menkėja jo vertė. Tikslas nelaikyti senų žinių.

Esmė – Facebook algoritmas atrenka naujienas, o Jūs turite siekti vartotojų lojalumo ir palankumo. Su šiuo algoritmu susitvarkyti Jums prireiks specialisto konsultacijų, kurioms reikės paskirti pajamų dalį. Patraukli paslauga, bet reikalaujanti detalaus planavimo patraukiant publikas.

SEO straipsnių rašymas ir talpinimas

SEO paslaugos skirstomos į vidinį ir išorinį optimizavimą. Vidinio optimizavimo metu paruošiama svetainė iš vidaus būti surasta paieškų sistemose (Google, Bing, Yahoo). Išorinis optimizavimas sukuria nuorodų tinklą, atvedantį į Jūsų tinklalapį. SEO straipsnių talpinimas padeda jį auginti. Tokių tekstų rašymas ir publikavimas yra nebrangus, bet efektyvus būdas plėsti verslo galimybes. Lyginant su unikalių vartotojų paspaudimais, šis būdas patrauklus, nes SEO straipsniai su nuorodomis išlieka visą svetainės gyvavimo laikotarpį. Galite bandyti patys mokytis šios srities paslapčių. Tačiau, patartina yra samdyti SEO specialistą. Tokiu būdu sutaupysite savo brangaus laiko ir gausite tinkamai paruoštą tekstą, skirdami nedideles išlaidas.

SEO straipsnių rašymas ir talpinimas yra populiari paslauga, o ją išbandę nesigaili ir gauna efektyvių rezultatų. “E-Lietuva.net” kolektyvas taip pat siūlo tokio pobūdžio paslaugas. Dėl SEO straipsnių rašymo ir talpinimo paslaugų susisiekite šiais kontaktais – el.paštu [email protected] arba telefonu 864325968.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *