Kaip pasirinkti šaldytuvą

Namai ir aplinkaTechnologijos

šaldytuvas

Vidutinis šaldytuvo tarnavimas laikas yra 10 – 20 metų, o tai reiškia, kad šaldytuvus mes keičiame kur kas rečiau nei automobilius. Tačiau didžioji dauguma mūsų rinkdamiesi savo naująjį šaldytuvą praleidžiame gerokai mažiau laiko ir skiriame nepalyginamai mažiau pastangų nei ieškodami naujos transporto priemonės. Tuo tarpu šaldytuvų modelių asortimentas nuolatos auga. Todėl kyla klausimas – nuo ko pradėti? Norint palengvinti šaldytuvo pasirinkimo procesą, reikėtų susiaurinti pasirinkimą pagalvojant apie tai, kas tiktų jūsų virtuvei, kiek vietos šaldytuvui galite skirti, kokį maistą šaldytuve laikote ir koks yra jūsų skonis.

Tačiau gera naujiena yra ta, kad šiandien rinkoje galima rasti šaldytuvų, tinkančių kiekvienam biudžetui, bet kokiai erdvei, bet kuriam virtuvės interjerui ar skirtingiems vartotojų mitybos poreikiams. Be to, šaldytuvų modeliai, kurie yra gaminami su „Energy star“ sertifikatu, sunaudoja 20 proc. mažiau elektros energijos nei įprastiniai šaldytuvai ir 40 proc. mažiau nei rinkoje siūlyti prieš dešimtmetį.

Taigi, ar pasiruošę apsipirkimui? Prieš pradedant, turėtumėte žinoti šias svarbias detales.

Kiek vietos yra jūsų virtuvėje?

Šaldytuvai nėra standartinio dydžio. Norint suprasti, kas tiktų jūsų virtuvei, turite į rankas paimti matavimo juostą ir sužinoti keletą šaldytuvui svarbių detalių.

  • Šaldytuvo vietos išmatavimai: Vietos, kurioje jūsų virtuvėje stovės šaldytuvas, išmatavimai visuomet vaidina labai svarbų vaidmenį – nuo to tiesiogiai priklauso ir pasirenkamas šaldytuvo modelis. Būtina iš anksto žinoti aukštį, plotį ir gylį. Be to, atminkite, kad būtų optimaliausia, jei iš kiekvienos šaldytuvo pusės būtų palikta bent keli centimetrai laisvos vietos, apsaugant šaldytuvą nuo perkaitimo.
  • Vieta šaldytuvo durelių atidarymui: Viena iš dažniausiai pasitaikančių klaidų renkantis šaldytuvą yra nepagalvojimas apie jo durelių atidarymą ir durelių pusę. Jei šaldytuvas bus pastatytas šalia sienos, jo durelės negalės būti pilnai atvertos. Vietos numatymas tiesiogiai paveiks tai, iš kurios pusės turės atsidaryti šaldytuvo durelės.
  • Įėjimas į virtuvės patalpą: Nors 120 cm pločio šaldytuvas galėtų būti labai pravartus ir puikiai jūsų virtuvės interjere derantis buitinės technikos prietaisas, kai kuriuose būstuose jis gali netilpti pro virtuvės duris.

Kokie virtuvės šefai ir pirkėjai esate?

Renkantis šaldytuvą labai svarbu atsižvelgti ir į savo poreikius, nuo kurių priklausys jūsų pasirinkto šaldytuvo talpa ir vidaus išdėstymas. Šaldytuvų talpa yra skaičiuojama litrais (l). Dėl šios priežasties turite pagalvoti apie tai, kaip dažnai gaminate, kokiais kiekiais gaminate ir kaip dažnai keliaujate apsipirkti. Tam, kad būtų paprasčiau, galite užduoti sau kelis klausimus.

  • Jūs apsiperkate kartą per savaitę, todėl šaldytuve jums reikia daugiau vietos, ar jūs esate dažnas parduotuvių lankytojas, todėl šaldytuve jums nebūtina turėti daug vietos?
  • Ar jūs įprastai stengiatės nustebinti? Skirtingi žmonės yra linkę skirtingai gaminti – taip pat yra gaminama ir skirtingam žmonių skaičiui. Jei jūs dažnai rengiate vakarėlius ar ruošiate gurmaniškas vakarienes dažnai jus aplankantiems svečiams, reikėtų atsižvelgti į šaldytuvo išplanavimą, kuris atitiktų jūsų individualius poreikius (pvz., daugiau vietos gėrimų laikymui, pakankama vieta dideliems padėklams ar kt.).
  • Ar jūs gaminate ir užšaldote? Ar didelę dalį pagamintų maisto produktų jūs laikote šaldiklyje? Tokiu atveju didesnį dėmesį atkreipkite į šaldiklio talpą ir jo nustatymus.

Kokio tipo šaldytuvai yra prieinami rinkoje?

Egzistuoja keturi pagrindiniai šaldytuvų tipai, apie kuriuos turėtumėte pagalvoti:

  • Laisvai pastatomas šaldytuvas: Tokio modelio šaldytuvai yra laisvai pastatomi bet kurioje jūsų virtuvės vietoje. Įprastai jie yra komplektuojami su keliais ratukais, kurių pagalba šaldytuvą galima lengviau perkelti į bet kurią vietą. Tačiau jei jūs savo dabartinį laisvai pastatomą šaldytuvą norite pakeisti kitu lygiai tokio paties gamintojo ir to paties modelio atnaujintu šaldytuvo variantu, nemanykite, kad jo išmatavimai bus identiški jūsų senajam šaldytuvui – energijos taupymo privalumai, kuriais pasižymi šiuolaikiniai šaldytuvų modeliai, įprastai nulemia tai, jog dėl didesnės izoliacijos šaldytuvai būna keliais centimetrais didesni.
  • Įmontuojami šaldytuvai:Įmontuojami šaldytuvai nuo laisvai pastatomų šaldytuvų skiriasi tuo, kad jie yra skirti „įsilieti“ virtuvės interjere. Tai reiškia, kad jie yra įmontuojami į šaldytuvui skirtą spintą. Įprastai įmontuojami šaldytuvai yra platesni ir pasižymintys mažesniu gyliu. Tačiau dažnai įmontuojami šaldytuvai taip pat pasižymi ir didesne kaina.
  • Dviejų durų šaldytuvai:Nors dviejų durų šaldytuvai mūsų šalyje yra retesnis vartotojų pasirinkimas, jis yra ypač populiarus Vakaruose. Kita vertus, pastaruoju metu pastebima, kad jų populiarumas pamažu auga, kadangi vis daugiau žmonių persikelia į nuosavus namus, kuriuose įprastai virtuvės erdvė būna didesnė. Tokio tipo šaldytuvai gali būti labai įvairaus pločio ir aukščio. Jų talpa yra didžiausia – lyginant su jau minėtais įmontuojamais ir laisvai pastatomais šaldytuvais.
  • Maži šaldytuvai: Tai yra labai puikus pasirinkimas mažesnio ploto virtuvėms. Be to, jie taip pat gali pasitarnauti ir kaip antrasis namuose naudojamas šaldytuvas, kuris tinka gėrimų ar vakarėliams skirto maisto laikymu. Įprastai tokie šaldytuvai nebūna didesni nei indaplovės. Jie taip pat gali būti ir įmontuojami.

Kokios funkcijos jums yra svarbios?

Dabartinė buitinės technikos prietaisų rinka mums gali pasiūlyti labai platų skirtingų šaldytuvų modelių asortimentą. Tačiau kalbant apie šaldytuvų funkcionalumą, nereikėtų pamiršti, kad kuo daugiau funkcijų jums gali pasiūlyti šaldytuvas – tuo didesnė bus ir jo kaina. Todėl prieš nuspręsdami dėl šaldytuvo, galite nuvykti į buitinės technikos parduotuvę ir savo akimis peržiūrėkite skirtingus šaldytuvų modelius. Kelios funkcijos, apie kurias turėtumėte pagalvoti:

  • Keičiamo aukščio lentynos ir konteineriai: Labai svarbu, kad pasirinktas šaldytuvas visapusiškai atitiktų jūsų lūkesčius, todėl naudinga pasirinkti šaldytuvo modelį, kuriame jūs galite patys keisti lentynų aukštį ir konteinerių vietas.
  • Ledukų gaminimo aparatas: Tai, kas anksčiau buvo retenybė, šiandien yra labai dažna funkcija, aptinkama daugelyje šiuolaikinių šaldytuvų.
  • Individualizuotos šaldymo zonos: Tai yra pats naujausias fenomenas, siūlomas pačios aukščiausios klasės šaldytuvuose, kuomet vartotojams yra suteikiama galimybė patiems koreguoti temperatūrą skirtingose šaldytuvo vietose (prailginant šaldytuve laikomų produktų galiojimo laiką).
  • Šaldytuvo apšvietimas:Ar kada nors teko tamsoje apgraibomis ieškoti tolimiausiame jūsų šaldytuvo kampe „besislepiančio“ padažo? Ne kiekvienas šaldytuvas siūlo vienodą apšvietimą. Todėl prieš perkant naują šaldytuvą, būtų naudinga patikrinti, kaip jis veikia. Tai galite padaryti apsilankę bet kurioje buitinės technikos prietaisų parduotuvėje.

Pagrindiniai veiksniai

  • Nustatykite savo biudžetą, kuris palengvintų naujo šaldytuvo paiešką.
  • Žinokite tikslius išmatavimus, kurie padėtų paprasčiau išsirinkti šaldytuvo modelį, puikiai tinkantį jūsų virtuvėje.
  • Įvertinkite savo maisto gaminimo ir apsipirkinėjimo įpročius, kad galėtumėte nustatyti, kokios talpos šaldytuvo jums reikia.
  • Atlikite skirtingų tipų ir modelių šaldytuvų paiešką, nuspręsdami, kuris šaldytuvo modelis tobuliausiai atitinka jūsų individualų skonį.
  • Atsižvelkite į šaldytuvo funkcionalumą, kuris jūsų kasdienybę gali paversti daug komfortiškesne.
  • Nuspręskite, koks turėtų būti šaldytuvo dizainas, geriausiai derantis jūsų virtuvės interjere.
  • Savo šaldytuvą prižiūrėkite reguliariai – į tai turėtumėte žvelgti lyg į savalaikį savo automobilio tepalų keitimą.
  • Šaldytuvo techninis aptarnavimas – jei pastebite, kad jūsų šaldytuvas ėmė prasčiau veikti (prastai šaldo, per daug šaldo ar kt.), gali būti reikalingas šaldytuvų remontas https://www.vilniausmeistrai.eu/aptarnaujama-technika/saldytuv%c5%b3-remontas/, todėl nedelsdami turėtumėte kreiptis į šaldytuvų remonto specialistus.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *