Rinktis benzininį ar dyzelinį elektros generatorių?

Technologijos
generatorius

Į šį klausimą negalima atsakyti vienareikšmiškai. Renkantis elektros generatorius visų pirma reikia žinoti kokia tikslui jis bus naudojamas. Vienas dalykas aiškus, kuo daugiau elektros energijos norite pagaminti tuo galingesnio įrenginio jums reikės. Vienas dalykas yra aprūpinti energija maisto prekybos vagonėlį, kitas reikalas kai reikia aprūpinti visą statybos objektą. Iš to kyla ir kitas kausimas. Kuris ekonomiškesnis?

Kuro sunaudojimas

Elektros generatoriai yra įvairaus galingumo. Jei reikalingas elektros tiekimą į objektą visą dieną tuomet rekomenduojama rinktis tik dyzelinį variklį. Tai tokia pati kuro ekonomija kaip ir su automobiliais. Kuo toliau nuvažiuoji tuo ir sutaupai daugiau. Pavyzdžiui 150kw dyzelinis elektros generatorius per valandą vidutiniškai sunaudos apie 15 litrų dyzelino jei o apkrova ne per didelė. Tai yra ženkliai mažiau nei gali pasiūlyti benzininis variklis, net ir pats naujausias. Dyzelinio generatoriaus vienas iš privalumų yra tai kad jis darbiniu režimu būna ne toks įkaitęs kaip benzininis, tai ypač aktualu jei naudojate vasarą arba ant tiesioginių saulės spindulių. Nereikia pamiršti, kad dyzeliniai varikliai neturi uždegimo sistemos kuris yra atskiras komponentas ir gali sugesti.

Ilgaamžiškumas

Deja benzininiai varikliai nėra tokie patikimi ilguoju laikotarpiu, jie linkę greičiau nusidėvėti ir sugesti. Tuo tarpu dyzeliniai daug geriau atlaiko ilgą veikimą be pertraukų, variklis sukurią aukštą kompresiją. Mažesniu krūviu sukuriama daugiau elektros lyginant su benzininiu. Variklio dalys veikia patikimiau todėl ir gedimai retesni. Taip yra iš dalies todėl kad dyzelinas yra ne toks sausas kuras kaip benzinas ir variklis kartu su kuru gauna tepimą kuris svarbu esant metalinių dalių trinčiai variklio viduje. Elektros generatorių remontas ir detalių keitimas gali kainuoti 20-40 proc. jų kainos todėl šiuos siurprizus gauti tikriausiai norėtumėte kuo rečiau. Jeigu perkate naują generatorių, pirmaisiais metais juo rūpinti dažnai nereikės, užteks.

Išvada galime daryti tokią: naudojant generatorių retai arba aprūpinant mažo elektros poreikio įrenginius užtenka benzininio elektros generatoriaus tačiau verslui, didelių objektų, galingų įrengimų aprūpinimui elektra tinkamiausi yra dyzeliniai elektros generatoriai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *