Kada verta rinktis priešgaisrines duris?

Namai ir aplinkaPrekyba

Gaisras yra ko gero baisiausia kas gali nutikti pastatui, dėl ypač didelių nuostolių, kurie atsitinka ugniai pasklidus po didelį plotą ir naikinant viską savo kelyje. Tačiau imantis tam tikrų priemonių, galima apsaugoti savo turtą ir užkirsti gaisrui lengvai judėti pastato viduje. Vienas iš tokių priemonių yra priešgaisrinės durys. Skirtingai nei įprastos durys, kurios ne tik kad ne sustabdo ugnies, bet ir neretai tampa jos dar didesnio pasklidimo priežastimi, priešgaisrinės konstrukcijos atlieka tikro ugnies barjero vaidmenį. Todėl, patalpose, kur yra ganėtinai aukšta gaisro rizika, reikėtų pasirūpinti priešgaisrinių durų sistema.

Šios durys reikalingos vietose, kur yra daug elektros įrenginių ir prietaisų ir taip pat degių medžiagų. Jos yra tiesiog būtinos šiluminiuose punktuose, siurblinėse, liftuose ir pan. Gamybinėse patalpose jas įrenginėja koridoriuose, kurie veda į gamybos cechus, sandėlius ir tarnybines patalpas. Priešgaisrinės durys atlieka kelias svarbias funkcijas, kurios padeda išgelbėti ne tik turtą bet ir gyvybes:

  • Užkerta kelią ugnies plitimui
  • Neleidžia ugniai ir smalkėms patekti į pastato vidų
  • Sukuria tinkamas sąlygas saugiai evakuacijai
  • Išsaugo galimybę patekti į pastatą profesionaliems gaisrininkams.

Priešgaisrinės durys ir jų kaina gali skirtis, priklausomai nuo pagrindinių techninių savybių. Pagrindinė jų – atsparumas ugniai, kurios pagrindu priešgaisrinės durys yra skirstomos į kelis tipus. Šie tipai yra nustatomi pagal tai, kiek laiko durų konstrukcija gali atlaikyti tiesioginės ugnies poveikį. Pačios tvirčiausios ir saugiausios privalo tai daryti ne trumpiau kaip 90 minučių. Antram tipui priklausančios durys, atlaiko tiesioginę ugnį ne trumpiau kaip 1 valandą ir mažiausiu atsparumu pasižyminčios durys sulaiko ugnį ne trumpiau kaip 30 minučių. Šie rodikliai parinkti tinkamą durų tipą, priklausomai nuo galimų rizikų ir vidutinio gaisrininkų atvykimo laiko.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *