Vartojimo paskolos: ką reikia apsvarstyti?

Paslaugos

Kiekvienais metais ne vienas tūkstantis žmonių kreipiasi į bankus, prašydami vartojimo paskolos. Dažniausiai jos prireikia norint įsigyti didesnės vertės pirkinį, atsiradus nenumatytoms išlaidoms ar pritūksta pinigų būsto remontui. Dabar pasiimti vartojimo paskolą – gana paprasta: užtenka pateikti paraišką internetu ir, dažniausiai, jau netgi tą pačią dieną sulauksite pasiūlymo ir galėsite pasirašyti sutartį. Vis dėlto, pasidalinsime keliais patarimais, ką reikia apsvarstyti ir atsiminti, prieš pasiimant vartojimo paskolą.

Paskola – finansinis įsipareigojimas

Pirmiausia, labai svarbu nepamiršti, kad vartojimo paskola, nesvarbu, kokia ji bebūtų, yra finansinis įsipareigojimas. Tai reiškia, kad pinigus su palūkanomis turėsite grąžinti, be to, reikėtų gerai susipažinti su visomis paskolos sąlygomis bei kaštais. Tačiau šiandien, vartojimo paskolų pasiūla – didžiulė, todėl įmonės dabar siūlo geras sąlygas, minimalias palūkanas ir ilgesnį grąžinimo laiką. Vis dėlto, nepamirškite įvertinti savo finansinių galimybių, jeigu nenorite susigadinti savo kredito istorijos ar turėti kitų nemalonumų.

Žinokite, kokios sumos jums reikia

Prieš teikiant prašymą vartojimo paskolai, labai svarbu ir tiksliai žinoti, kokia konkrečiai pinigų suma jums reikalinga. Į šį klausimą konkrečiu skaičiumi atsakyti lengva, kai skolinatės pinigus konkrečiam daiktui įsigyti, tačiau, jeigu vartojimo paskolos jums reikalingos būsto remontui ar gydymo išlaidoms, dažnai gana sunku numatyti, kiek konkrečiai lėšų reikės. Tokias išlaidas prognozuoti sunku, nes jos ne visada priklauso tik nuo mūsų. Vis dėlto, čia į pagalbą ateina patarimas – kelis mėnesius atsidėkite tokią sumą, kurią reikėtų mokėtų pasiėmus vartojimo paskolą.

Pasidomėkite kreditoriais

Jeigu matote, kad jums reikalingos vartojimo paskolos, neskubėkite pasirinkti kreditoriaus. Paskaitykite atsiliepimus apie įmonę internete, susipažinkite su kitų žmonių patirtimis, o galiausiai sukontaktuokite su keliomis įmonėmis ir žiūrėkite, kuri, be paslėptų sąlygų, pasiūlys geriausią ir jums priimtiniausią pasiūlymą, kad vėliau netektų nudegti ar nusivilti. Rašydami laišką kreditoriams, nurodykite tokią informaciją:

  • paskolos sumą, terminą ir paskirtį;
  • savo pajamas, gaunamas „į rankas“;
  • turimus kitus finansinius įsipareigojimus, jų dydžius bei mėnesines įmokas;
  • trumpai charakterizuokite savo kredito istoriją. Čia „nepersitenkite“, nes pameluoti čia – nepavyks, o ir savo pačių reputaciją dar labiau susigadinsite.

Svarbiausia, jeigu jums tikrai būtinos vartojimo paskolos, susipažinti su kreditoriumi, užduoti jam visus rūpimus klausimus ir gerai išanalizuoti sutarties sąlygas – tik taip pasirinksite geriausią variantą, kursi nesibaigs problemomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *